Motul WSBK: Portimao - Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!

Η πορτογαλική πίστα μας επιφυλάσσει κάτι νέο για το 2024
motomagMotul WSBK: Portimao – Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/2/2024

Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, SBK, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά υπό το… λυκόφως στην πίστα Algarve της Πορτογαλίας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλου των Motul WSBK.

Ο έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motul WSBK, που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία στις 9-11 Αυγούστου 2024, αναμένεται να μας δώσει ένα μοναδικό θέαμα, με τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας να έχει προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. (τοπική ώρα). Αυτή είναι η στιγμή που ο ήλιος θα χάνεται στη δύση, δημιουργώντας μία ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων στον ουρανό, το γνωστό μας λυκόφως. Η πρωτοφανής αυτή αλλαγή ώρας γίνεται στα πλαίσια του “Summer Fest”, μίας εκδήλωσης που εκτείνεται πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και μία περιοχή street food με την ονομασία “Food Court”, συναυλίες και μία ξενάγηση στην πίστα με ανοιχτού τύπου λεωφορείο. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν αυτόγραφα των αγαπημένων τους αναβατών, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα αγωνιστικό τριήμερο με μοναδικές εμπειρίες.

Motul WSBK: Portimao – Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!

Με το Portimao να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος (WSBK, WSSP, WSSP300 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών), στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία εορταστική ατμόσφαιρα, που στο κέντρο της βρίσκεται η ουσία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Στα πλαίσια λοιπόν του “Summer Fest”, η εκπληκτική πίστα του Portimao θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί υπό τον απαλό και ομοιόμορφο φωτισμό του λυκόφωτος, χωρίς σκιές, αντανακλάσεις και τον ήλιο να χτυπάει στα μάτια τους αναβάτες.

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου