Motul WSBK: Portimao - Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!

Η πορτογαλική πίστα μας επιφυλάσσει κάτι νέο για το 2024
motomagMotul WSBK: Portimao – Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

13/2/2024

Ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας, SBK, θα διεξαχθεί για πρώτη φορά υπό το… λυκόφως στην πίστα Algarve της Πορτογαλίας, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλου των Motul WSBK.

Ο έβδομος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motul WSBK, που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία στις 9-11 Αυγούστου 2024, αναμένεται να μας δώσει ένα μοναδικό θέαμα, με τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας να έχει προγραμματιστεί για τις 7 μ.μ. (τοπική ώρα). Αυτή είναι η στιγμή που ο ήλιος θα χάνεται στη δύση, δημιουργώντας μία ξεχωριστή παλέτα χρωμάτων στον ουρανό, το γνωστό μας λυκόφως. Η πρωτοφανής αυτή αλλαγή ώρας γίνεται στα πλαίσια του “Summer Fest”, μίας εκδήλωσης που εκτείνεται πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι. Πρόκειται στην ουσία για ένα μεγάλο πάρτι, το οποίο περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και μία περιοχή street food με την ονομασία “Food Court”, συναυλίες και μία ξενάγηση στην πίστα με ανοιχτού τύπου λεωφορείο. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν να πάρουν αυτόγραφα των αγαπημένων τους αναβατών, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους ένα αγωνιστικό τριήμερο με μοναδικές εμπειρίες.

Motul WSBK: Portimao – Για πρώτη φορά αγώνας στο λυκόφως!

Με το Portimao να περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες του πρωταθλήματος (WSBK, WSSP, WSSP300 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών), στόχος της διοργάνωσης είναι να δημιουργήσει μία εορταστική ατμόσφαιρα, που στο κέντρο της βρίσκεται η ουσία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Στα πλαίσια λοιπόν του “Summer Fest”, η εκπληκτική πίστα του Portimao θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί υπό τον απαλό και ομοιόμορφο φωτισμό του λυκόφωτος, χωρίς σκιές, αντανακλάσεις και τον ήλιο να χτυπάει στα μάτια τους αναβάτες.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες