James Hillier - Με την... WTF (We ‘re the Future) Racing Team και Honda CBR1000RR-R Fireblade στο Isle of Man TT 2024

Η ίδια ομάδα θα τον υποστηρίξει και στην συμμετοχή του στο Rally Dakar 2025!
motomagJames Hillier – Με Honda CBR1000RR-R Fireblade στο IOMTT 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/1/2024

Ο James Hillier αποκάλυψε την Honda CBR1000RR-R Fireblade με την οποία θα αγωνιστεί στις κατηγορίες RST Superbike, RL360 Superstock και Milwaukee Senior TT κατά τη διάρκεια του IOMTT 2024, αλλά και στον North West 200. Και με αρκετές δόσεις χιούμορ, ο Hillier αποκάλυψε και το νέο όνομα της ομάδας του, που όχι... δεν αποτελεί σύντμηση βωμολοχίας -τουλάχιστον όχι επίσημα.

Ο αναβάτης με καταγωγή από το Hampshire της Αγγλίας, θα αγωνιστεί με την ίδια ομάδα, στους κόλπους της οποίας βρίσκεται από το 2022, ενώ για την νέα σεζόν μετονομάστηκε σε WTF ("We ‘re the Future" και όχι... "What the f*ck") Racing, από OMG (σσ. Oh my God?) Racing που ήταν προηγουμένως. Μέχρι και το 2023 ο Hillier βρισκόταν πάνω σε μία Yamaha YZF-R1, ωστόσο για το 2024 αλλάζει στρατόπεδο επιλέγοντας τη superbike μοτοσυκλέτα της Honda.

Η εταιρεία ιδιοκτησίας Alan Gardner και Paul Curran, θα υποστηρίξει τον Βρετανό αναβάτη τόσο στο Isle of Man TT, όπου θα συμμετάσχει σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες με τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, όσο και στον αγώνα North West 200. Η συνεργασία τους, όμως, δεν σταματάει εδώ, καθώς η WTF Racing σκοπεύει να υποστηρίξει τον Hillier και στη συμμετοχή του στο Rally Dakar 2025, η δεύτερή του μετά το 2023.

James Hillier – Με Honda CBR1000RR-R Fireblade στο IOMTT 2024

Τα προηγούμενα χρόνια ο Hillier είχε σημειώσει αρκετές επιτυχίες πάνω στην Bournemouth Kawasaki, με 14 βάθρα και νίκη στην κατηγορία Lightweight το 2013. Το 2023 κατάφερε να βρεθεί στην 6η θέση στην κατηγορία Senior TT, σημειώνοντας μάλιστα τον ταχύτερο γύρο του Βουνού, με μέση ωριαία 132,702 μ.α.ω. (247,523 χ.α.ω.). Παρά το κατόρθωμά του αυτό, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό που του έλειπε πέρυσι ήταν η τελική ταχύτητα, κάτι που ελπίζει ότι δεν θα συμβεί με την Honda η οποία το 2023 ήταν ταχύτερη από τη Yamaha του. Πολλοί άλλωστε από τους συμμετέχοντες έχουν ήδη επιλέξει την μοτοσυκλέτα του Big H για να αγωνιστούν στους συγκεκριμένους αγώνες, με ένα από τα κριτήρια να είναι η τελική της ταχύτητα.

Αν και με αλλαγμένο όνομα, τα πρόσωπα στην ομάδα του Hillier είναι ίδια με τα δύο προηγούμενα χρόνια, κάτι που θα τον βοηθήσει στο να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη νέα του μοτοσυκλέτα. Σε αυτό θα βοηθήσουν και τα δεδομένα του 2023 που θα λάβουν από την Honda Racing. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η Fireblade που θα χρησιμοποιήσει θα είναι κατηγορίας Superstock, που σημαίνει ότι δεν θα έχει μεγάλες μετατροπές, σε σχέση με την παραγωγής. Για τους αγώνες Superbike και Senior TT, θα αλλάξει απλώς τη χαρτογράφηση του κινητήρα, αυξάνοντας την απόδοσή του.

Από την μεριά της η WTF Racing, τόνισε ότι στόχος της είναι η νίκη. Θέλοντας, ωστόσο, να αντιπροσωπεύσει το νέο της όνομα (“We ‘re the Future”)  και στον δρόμο για την ανθρακική ουδετερότητα, δήλωσε ότι δεσμεύεται να ανακυκλώσει όλα τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες (και μπορούν να ανακυκλωθούν), μόλις φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες