Οδηγούμε στο Παρίσι τα νέα Piaggio MP3 400/530 hpe: Με 4D Radar και κάμερες

Νέα γενιά με κορυφαίες τεχνολογίες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/6/2022

Το MP3 της Piaggio ήταν το πρώτο “τρίροδο” scooter παραγωγής στον κόσμο και μέχρι σήμερα έχοντας πουλήσει πάνω από 250.000 αντίτυπα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οχήματα που έχει κατασκευάσει ο Ιταλικός όμιλος μέχρι σήμερα! Ο χαρακτηρισμός “σημαντικότερο” δεν αφορά την ίδια την Piaggio όσο το γεγονός πως για κάθε ένα από αυτά τα 250.000 MP3 που κυκλοφορούν, έφυγαν από τους δρόμους των μεγαλουπόλεων 250.000 αυτοκίνητα! Συνηθίζουμε να λέμε πως το βασικό κοινό των scooter είναι όσοι έχουν αυτοκίνητα, όμως στην περίπτωση του MP3 έχουμε ένα πολύ πιο εξειδικευμένο κοινό, το οποίο ποτέ δεν θα αγόραζε δίκυκλο στη ζωή του.

Είτε για λόγους αίσθησης ασφάλειας, είτε για καθαρά χρηστικούς λόγους, αυτοί οι άνθρωποι θα άφηναν στο γκαράζ το αυτοκίνητό τους μόνο για ένα όχημα σαν το MP3 και για κανένα άλλο. Η αίσθηση ασφάλειας δεν αφορά μόνο την ύπαρξη των δύο τροχών εμπρός. Τα MP3 ήταν τα πρώτα scooter που είχαν όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας, όπως συνδυασμένο σύστημα πέδησης με ABS και Traction Control.

Πέρα από τον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας που προσέλκυσε όσους βλέπουν με δυσπιστία τα δίκυκλα, τα MP3 είχαν δύο ακόμη μοναδικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι φυσικά η δυνατότητα οδήγησης των εκδόσεων LT με δίπλωμα αυτοκινήτου και το δεύτερο είναι η ανώτερη προστασία που προσφέρουν στον αναβάτη της από το κρύο και τη βροχή λόγω της μεγάλης μετωπικής επιφάνειας που έχουν και καλύπτει πλήρως το σώμα του αναβάτη. Εδώ στην Ελλάδα είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι μέρες που βρέχει ή κάνει πολύ κρύο και συνήθως είναι σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, όμως στις περισσότερες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, το Μιλάνο κ.τ.λ. οι ξαφνικές μπόρες και η απότομη πτώση της θερμοκρασία μέσα σε διάστημα λίγων ωρών είναι καθημερινή πραγματικότητα των κατοίκων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Piaggio, η πλειοψηφία όσων αγοράζουν ένα MP3 ζει στα προάστια των πόλεων και για να πάει στη δουλειά του καλύπτει τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, με ελάχιστα από αυτά να γίνονται στο κέντρο της πόλης. Σε αυτόν ακριβώς τον τρόπο χρήσης είναι που δείχνει όλα τα πλεονεκτήματά του το MP3. Για το 2022 τα νέα MP3 400 και 530 αναβαθμίστηκαν σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από τους νέους και οικονομικότερους σε κατανάλωση Euro 5 κινητήρες HPE, συνεχίζοντας στο νέο πλαίσιο και τους νέους βραχίονες της εμπρός ανάρτησης που μείωσαν το βάρος κατά 7 ολόκληρα κιλά, στη νέα μεγάλη έγχρωμη οθόνη TFT 7” με Bluetooth, Turn-by-Turn Navigation, Blind Spot Information System με ραντάρ ανίχνευσης οχημάτων και φυσικά στη νέα εμφάνιση με full-led φώτα.

Τρεις εκδόσεις, δύο διαφορετικοί κόσμοι

Οι νέοι μονοκύλινδροι κινητήρες hpe στα 400 και 530 κυβικά προσδίδουν δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες στα νέα MP3. Το MP3 400 έχει δύο εκδόσεις εξοπλισμού, την 400 hpe και την hpe Sport, με την δεύτερη να διαθέτει επιπλέον δυνατότητα σύνδεσης smartphone μέσω Bluetooth, όπου κατεβάζοντας της εφαρμογή MIA App προβάλει turn-by-turn οδηγίες πλοήγησης και επιτρέπει από τα κουμπιά του αριστερού διακόπτη τον χειρισμό εισερχομένων κλήσεων, μηνυμάτων και επιλογής τραγουδιών. Ο κινητήρας αυτός είναι ίδιος με του Beverly 400 που παρουσιάστηκε μόλις πέρσι και διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του και την μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.

Έχει απόδοση 35 ίππων, προσφέροντας στο πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσει και βάρος MP3 επαρκείς επιδόσεις εντός και εκτός πόλης. Χάρη στο επανασχεδιασμένο πλαίσιο και κυρίως χάρη τους πολύ ελαφρύτερους βραχίονες και άκρα του περίπλοκου σχεδιαστικά εμπρός συστήματος ανάρτησης, το MP3 400 hpe έχει σαφώς πιο ελαφριά αίσθηση από τις προηγούμενες γενιές και απαιτεί λιγότερη σωματική προσπάθεια στις απότομες αλλαγές πορείας. Ταυτόχρονα η νέα ρύθμιση των αναρτήσεων εμπρός και πίσω, έχουν δώσει στο MP3 400 hpe μια πιο “σπορ” αίσθηση και η οδήγησή του με χαμηλές ταχύτητες μέσα στην πόλη δεν διαφέρει πλέον τόσο πολύ σε σχέση με τα συμβατικά scooter αντίστοιχου κυβισμού.

Από την άλλη μεριά το MP3 530 hpe Exclusive αποτελεί την τεχνολογική ναυαρχίδα όλων των scooter του ομίλου της Piaggio και η λίστα του εξοπλισμού και της τεχνολογίας που διαθέτει είναι πάρα πολύ μακριά και εντυπωσιακή. Εδώ η έγχρωμη TFT οθόνη των 7” έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον αναβάτη για την πιθανότητα επικίνδυνης προσέγγισης οχημάτων πίσω από το MP3, αλλά και την προβολή εικόνας από την κάμερα οπισθοπορείας όταν έχει επιλέξει την όπισθεν, διευκολύνοντας το παρκάρισμα σε στενούς χώρους. Το σύστημα BLIS/LCDAS (Blind Spot Information System/Lane Change Decision Aid System)  χρησιμοποιεί ένα μεγάλο ραντάρ, κεντρικά τοποθετημένο κάτω από το πίσω LED φανάρι και το λογισμικό του συστήματος έχει εξελιχθεί από την ίδια τη Piaggio και συγκεκριμένα από την θυγατρική Piaggio Fast Forward η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και εξέλιξη υψηλής ρομποτικής τεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα αρκετά προηγμένο σύστημα προειδοποίησης, το οποίο όχι μόνο αντιλαμβάνεται την ύπαρξη οχημάτων που κινούνται πίσω από το MP3 530 hpe, αλλά επιπλέον υπολογίζει την σχετική ταχύτητα που κινούνται, οπότε σε περίπτωση που πλησιάζει κάποιο από αυτά πολύ γρήγορα δεξιά ή αριστερά, σε ειδοποιεί για να αποφύγεις την απότομη αλλαγή λωρίδας. Στην πράξη, όταν ένα αυτοκίνητο σε πλησιάζει από τα δεξιά ή τα αριστερά, στην TFT οθόνη του MP3 530 hpe εμφανίζεται ένα πορτοκαλί τρίγωνο στην αντίστοιχη πλευρά της οθόνης. Αν πλησιάζει υπερβολικά γρήγορα και υπάρχει κίνδυνος για σύγκρουση, τότε το πορτοκαλί τρίγωνο αναβοσβήνει έντονα.

Ο κινητήρας του MP3 530 hpe έχει τροφοδοσία ride by wire και μαζί της έρχονται και όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της τεχνολογίας, όπως είναι τα τρία διαφορετικά riding MODE (ECO, Comfort, Sport) τα οποία αλλάζουν την απόκριση του κινητήρα στο άνοιγμα του γκαζιού, αλλά και την ευαισθησία επέμβασης του Traction Control. Είναι από τα ελάχιστα scooter που έχουν ρυθμιζόμενης ευαισθησίας Traction Control, όπως επίσης είναι και ένα από τα ελάχιστα scooter με όπισθεν. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια hi-tech, πολυτελή προσωπικότητα, κάτι που χαρακτηρίζει και την αίσθηση που αποκομίζει ο αναβάτης οδηγώντας την έκδοση των 530 κυβικών με τους 44 ίππους.

Πρόκειται για ένα scooter που του αρέσει περισσότερο να κινείται τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, προσφέροντας κορυφαίου επιπέδου προστασία, ανέσεις και σταθερότητα. Η πραγματική τελική ταχύτητα δεν διαφέρει πολύ από την έκδοση των 400 κυβικών, όμως τα παραπάνω κυβικά και άλογα διατηρούν πιο εύκολα τα 120-130km/h στις ανηφόρες και όταν έχει ισχυρούς μετωπικούς ανέμους. Άλλωστε τα MP3 είναι scooter “παντός καιρού” και αυτός είναι ο βασικός λόγος που τα προτιμούν έναντι των συμβατικών scooter όσοι τα έχουν αγοράσει έως σήμερα.

Ένα για έξω και ένα για μέσα   

Οδηγώντας τις δύο εκδόσεις κυβισμού για πολλές ώρες μέσα και έξω από το κέντρο του Παρισιού, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τα βασικά κοινά χαρακτηριστικά τους, αλλά κυρίως τις διαφορές τους, που είναι εξίσου σημαντικές. Ξεκάθαρα το MP3 400 hpe είναι για εκείνους που θα κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο κέντρο της πόλης. Ελαφρύτερο, πιο άμεσο στις αντιδράσεις και σαφώς πιο ευέλικτο μέσα στη ροή της κίνησης, το MP3 400 hpe και MP3 400 hpe Sport ταιριάζει καλύτερα σε όσους ζουν εντός των αστικών κέντρων. Το MP3 530 hpe Exclusive από την άλλη μεριά λατρεύει να καταπίνει πολλά χιλιόμετρα στους περιφερειακούς δρόμους βρέξει-χιονίσει, προσφέροντας στον αναβάτη τεχνολογία και ασφάλεια υψηλού επιπέδου. Μέσα στο κέντρο της πόλης και σε δρόμους με πολλές συνεχείς κλειστές στροφές έχει λίγο πιο βαριά αίσθηση από το 400 και η κατανάλωση καυσίμου είναι λογικά μεγαλύτερη, όμως εκείνοι που εκτιμούν την υψηλή τεχνολογία που κουβαλά πάνω του, θα ανταλλάξουν χωρίς πρόβλημα λίγη από την ευελιξία του 400 για να την αποκτήσουν.

 

 Το νέο Piaggio MP3 είναι διαθέσιμο στα σημεία πώλησης από τα τέλη Ιουνίου, με ενδεικτικές τιμές λιανικής:

 • Piaggio MP3 400 hpe - 9.990 €
 • Piaggio MP3 400 hpe Sport - 10.490 €
 • Piaggio MP3 530 hpe Exclusive - 13.490 €


 

 

Δοκιμή - CFMOTO CFORCE TOURING 850 & 1000

Θέτοντας νέα στάνταρ στην κατηγορία των μεγάλων ATV
CFMOTO CFORCE 850 & 1000 TOURING
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/4/2024

Πριν λίγες εβδομάδες βρεθήκαμε στο Brno για να οδηγήσουμε τα δυο νέα μεγάλα ATV της CFMOTO, που διαθέτουν επαναστατικά νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά για την κατηγορία, και ουσιαστικές διαφορές από την προηγούμενη γενιά, με σημαντική βοήθεια από την αγωνιστική εμπλοκή της εταιρείας σε μεγάλες ράλι διοργανώσεις όπως το Rally Dakar στην τελευταία χρονιά που συμμετείχαν ATV στον αγώνα, με την εταιρεία να κατακτά την 5η θέση στο ντεμπούτο της.

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της CFMOTO για τα τρίτης γενιάς μεγάλα ATV της έγινε στην εμβληματική ασφάλτινη πίστα του Brno στην Τσεχία που στο παρελθόν φιλοξενούσε ακόμα και αγώνες MotoGP, η οποία διαθέτει τόσο εξαιρετικές Off-Road διαδρομές μέσα στο παρακείμενο δάσος, όσο και μια απαιτητική πίστα με τεχνητά εμπόδια που θυμίζει πρόλογο από Hard-Enduro αγώνα!

CFORCE 1000 2023

Τα μεγάλα CFORCE είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά πριν από 13 χρόνια, αρχικά με έκδοση 800 κ.εκ., ενώ το 2017 περάσαμε στη δεύτερη γενιά της πλατφόρμας, με τα 850XC και 1000 -με το τελευταίο να έχει δοκιμαστεί από εμάς στο τεύχος 643 του 2023. Αν θυμόσαστε τότε, είχαμε γράψει αναλυτικά τα μειονεκτήματα της δεύτερης εκείνης γενιάς του CFORCE 1000, που υπολειπόταν αρκετά σε σχέση με τα εξαιρετικά και ιδιαίτερα προηγμένα σε θέμα πλαισίου, αναρτήσεων και οδηγικών ικανοτήταν μεσαία CFORCE, όπως το CFORCE 650 Touring -best-seller στην Ελλάδα- που δοκιμάσαμε στο τεύχος 640 του 2023.

Στην έρημο Gobi

Το R&D της CFMOTO έκανε σπουδαία δουλειά για την παρουσίαση της τρίτης γενιάς των μεγάλων ATV της εταιρείας, τόσο σε αγώνες όσο και εκτός αυτών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην έρημο Gobi που βρίσκεται στην Κίνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το 70% των δυο μεγάλων ATV είναι ανανεωμένο για το 2024. Στα δυνατά χαρακτηριστικά των δυο τουριστικών μεγαθηρίων βρίσκεται τόσο η κορυφαία ελάχιστη απόστασή τους από το έδαφος στα 305 mm, όσο και η ελκτική τους δυνατότητα των 820 κιλών!

Οθόνη οργάνων

Το νέο πλαίσιο φροντίζει τη βελτίωση στο κράτημα στα πρότυπα των ATV 3ης γενιάς που είχαμε δει και στη μεσαία κατηγορία, το ρεζερβουάρ μεγάλης χωρητικότητας φροντίζει κατάλληλα την αυτονομία, ενώ παγκόσμια πρωτιά αποτελούν για ATV τα Power Modes του κινητήρα και τα βοηθήματα στην οδήγηση, με όλα τα παραπάνω να ρυθμίζονται μέσα από τη νέα TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων.

Brno

Στο Brno το παρών δώσαμε περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι της CFMOTO, με την ιδιότητα είτε του δημοσιογράφου ειδικού τύπου, είτε του dealer, και είτε του influencer / youtuber. Η έλλειψη ενασχόλησης του ειδικού τύπου της Ευρώπης με τα ATV, και η έλλειψη εξιδεικευμένων εντύπων και site στην κατηγορία, δίνει σίγουρα μεγαλύτερο πάτημα στους τοπικούς dealer να φέρουν αντί για δημοσιογράφους, influencers, youtubers, instagramers και tik-tokers -νέα εποχή γαρ.

Brno παρουσίαση

Στην στατική παρουσίαση που έγινε στο κέντρο τύπου της πίστας του Brno μίλησαν κυρίως ο Charles Ni (CFMOTO Chief Sales Officer) και ο Markus Ferch (CFMOTO VP of Sales Europe), που στάθηκαν σε κάθε βελτιωμένο τομέα των μεγάλων ATV της εταιρείας. Εκεί μεταξύ άλλων τονίστηκε η σημασία της ευρωπαϊκής αγοράς ATV για την εταιρεία, αν και οι Η.Π.Α. έχουν με διαφορά τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Σούζα

Την επόμενη μέρα τη σειρά της στατικής παρουσίασης πήρε η οδηγική, που έλαβε χώρα σε τρεις χώρους. Σε ένα ασφάλτινο πάρκινγκ, το οποίο είχε διαμορφωθεί με τη βοήθεια κώνων σε μια σειρά διαδρομών, τις οποίες κάναμε με τα 850 & 1000 χωρίς παρελκόμενα, είτε με το 1000 του 2023 και του 2024 τα οποία ρυμουλκούσαν ένα τρέιλερ.

Τρέιλερ

Αμφότερες οι διαδρομές είχαν ως στόχο να μας δείξουν την βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και ευελιξία των Touring μοντέλων, σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Οδήγηση

Ο δεύτερος χώρος αφορούσε στην προαναφερθείσα ειδική διαδρομή με τεχνητά εμπόδια (μεγάλα σκαλοπάτια στα οποία έσκαγες με την ποδιά, λασπόλακκοι, κάθετες ανηφόρες και κατηφόρες, τεχνικά άλματα, πέρασμα πάνω από ελαστικά αυτοκινήτων τοποθετημένα οριζόντια, κ.α.), στην οποία αναδεικνύονταν ο “τίποτα δεν με σταματά” χαρακτήρας των ATV, ενώ ο τρίτος χώρος ήταν μια δασική διαδρομή, για να δούμε και τις τουριστικές Off-Road δυνατότητες των μεγάλων Touring μοντέλων.

Brno circuit

Μια τέταρτη διαδρομή ήταν… η MotoGP πίστα του Brno, αν και η συγκεκριμένη περίσταση είχε αποκλειστικά marketing χαρακτήρα, καθώς δεν βλέπεις κάθε μέρα ATV σε MotoGP πίστα -ενώ ο σχεδιασμός τους δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την ανάλογη χρήση.

cfmoto

Τα σημεία κλειδιά στα νέα Touring μοντέλα

 • Στις πιο σημαντικές αλλαγές των CFORCE 850 και 1000 του 2024 σε σχέση με το 2023 περιλαμβάνονται οι κάτωθι:
 • 16% μεγαλύτερη ισχύς από τον V2 κινητήρα.
 • Ενισχυμένη κυλινδροκεφαλή, μεγαλύτεροι αυλοί εισαγωγής, μεγαλύτερες βαλβίδες, βελτιωμένοι εκκεντροφόροι.
 • Απόδοση 72 hp και 7,6 kgm για το 850, και 86 hp και 8,6 kgm για το 1000.
 • Νέα μετάδοση CVT, για πιο γλυκιά απόδοση και μεγαλύτερη αξιοπιστία.
 • Νέο κοινό πλαίσιο, με νέα γεωμετερικά χαρακτηριστικά, ενισυμένο εκεί που χρειάζεται αλλά και παράλληλα… ελαφρύτερο κατά 14,784 κιλά!
 • Μεγαλύτερες διαδρομές των piggyback αναρτήσεων κατά 35% και μικρότερη ακτίνα στροφής κατά 17%.
 • Νέα αντιστρεπτική δοκός μπροστά για μεγαλύτερη σταθερότητα.
 • Βελτιωμένη λειτουργία αναρτήσεων.
 • Τροχοί 14 ιντσών (Beadlock στο 1000) με ελαστικά 27 ιντσών.
 • Ένα δισκόφρενο για κάθε τροχό.
 • Κίνηση σε 2 και 4 τροχούς με -επιτέλους- ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού, νεκρά, High, Low και Όπισθεν.
 • Νέος μοχλός κιβωτίου στην άλλη πλευρά (δεξιά).
 • Τρία Power Modes (Sport / Normal / Work) και τρία ρυθμιζόμενα επίπεδα EPS -εκτός από τη βασική αυτόματη ρύθμιση.
 • Ηλεκτρονικός ψεκασμός Bosch με βελτιωμένη ακρίβεια.
 • Ηλεκτρονικό βοήθημα Descent Assist Control για κατηφόρες.
 • Δυο επιλογές για τα όργανα – είτε 8 ιντσών MMI touchscreen οθόνη με CarPlay και πλήρη συνδεσιμότητα, είτε η βασική TFT έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών.
 • Θύρες φόρτισης μικροσυσκευών DC/USB & USB-C.
 • Νέα σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη.
 • Καλύτερη απομάκρυνση του ζεστού αέρα του κινητήρα από τα πόδια των επιβαινόντων.
 • Λεπτότερη σέλα για βελτιωμένο έλεγχο.
 • Πιο επιθετική στάση οδήγησης με νέο τιμόνι.
 • Μειωμένοι κραδασμοί σε συγκεκριμένες περιοχές στροφών κατά… 80%.
 • Εργάτης με δυνατότητα έλξης 1.587 κιλών και κοτσαδόρος.
 • Σχάρες εμπρός-πίσω με δυνατότητα μεταφοράς 45 και 90 κιλών αντίστοιχα.
 • Κλειστό ντουλαπάκι χωρητικότητας 3,8 λίτρων.

Χορταστική οδήγηση σε όλα τα τερέν

οδήγηση

Έξυπνη η παρουσίαση της CFMOTO, με καλά σχεδιασμένες δοκιμές στις οποίες μπορούσαμε να δούμε τη θεαματική βελτίωση των νέων 850 & 1000 σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, εκεί ακριβώς που μετρά. Στις κάθετες ανηφόρες και κατηφόρες, στην ευελιξία, στη σταθερότητα, στις αναρτήσεις… μαγικά χαλιά που απορροφούν χωρίς δεύτερη σκέψη ότι εμπόδιο σου προκαλεί ανειπωτο τρόμο οπτικά, στη συμπεριφορά στην άσφαλτο, στο χώμα, στα άλματα και πάει λέγοντας. Δοκιμάσαμε τη δικίνηση, την τετρακίνηση, το μπλοκέ διαφορικό που έλειπε από τις προηγούμενες εκδόσεις, την αναρρίχηση και την καταρρίχηση, και φυσικά τα νέα Power / Riding Modes. Η βελτίωση είναι πραγματικά συγκλονιστική, με αποτέλεσμα τα CFORCE 850 & 1000 TOURING να θέτουν υποψηφιότητα για την κορυφή τόσο σε εξοπλισμό όσο και οδηγική ουσία. Εδώ, μαζί με τον μεγάλο -και δικαιολογημένο- ενθουσιασμό μας, να θυμίσουμε τι σημαίνει να είσαι κάτοικος Ευρώπης και κάτοχος μεγάλου ATV, για να ισορροπήσουμε λίγο τα συναισθήματα. Δυστυχώς, οι Euro προδιαγραφές και ο ΚΟΚ κόβουν ελαφρώς τα φτερά σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν την πλήρη απόδοση ενός μεγάλου ATV, καθώς τόσο το 850 όσο και το 1000 περιορίζονται στα 90 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, λόγω έγκρισης τύπου. Ευτυχώς όμως, μέχρι τα 90 χλμ/ώρα η απόδοση στα επιβατικά ATV (όχι στα αγροτικά) δεν έχει άλλο περιορισμό, αποδίδοντας την πλήρη ιπποδύναμη του μοντέλου!

Περισσότερα θα διαβάσετε στην δοκιμή των CFORCE 850 & 1000 TOURING σε ερχόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ.

Σημειώστε πως τα CFORCE 850 & 1000 TOURING του 2024 θα είναι διαθέσιμα από τον 11ο του 2024, σε τιμή 12.490 ευρώ για το πρώτο και 15.490 ευρώ για το 2ο.

Ετικέτες