Σέρρες BMU και ΠΠΤ 3ος αγώνας: Απίθανη νίκη Παπαγεωργίου, Παντελεάκη, Κλαδογένη σε γενική και Καρακώστα σε ΠΠΤ!

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στο BMU!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/10/2022

Έντονες στιγμές με απίστευτο θέαμα στις πρώτες θέσεις των Superbike και -κυρίως- στα Supersport που ο Παπαγεωργίου πήρε μία μεγάλη νίκη μετά από έντονη μάχη!

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στις Σέρρες και δημιούργησε τις συνθήκες για έναν όμορφο αγώνα, πάντα με δεδομένο πως BMU και ΠΠΤ τρέχουν μαζί διαφορετικά οι λίγες συμμετοχές στην Superbike κατηγορία θα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για τον Καρακώστα οι στιγμές ήταν έντονες καθώς μπλέχτηκε σε διαμάχη των πρώτων του BMU, ενώ ο Μπεγνής έκανε έναν μοναχικό αγώνα χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Ο Τριντής δεν μπορούσε να αποδώσει όπως θα μπορούσε καθώς δεν έτρεχε με τα ελαστικά για τα οποία είχε σετάρει την μοτοσυκλέτα του, με την πίστα να είναι γεμάτη καθώς υπήρχαν 18 συμμετοχές.

Ο Καρακώστας ξεκίνησε δεύτερος στην αρχή κυνηγώντας τον Choy που για τους αναγνώστες που δεν έχουν παρακολουθήσει, είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ταχύτερος αναβάτης και με ευκολία στο 1:18. Αυτό τον χρόνο τον πλησίασε και ο Καρακώστας που είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το γεγονός πως τρέχει με μοτοσυκλέτα που δεν έχει ακόμη προλάβει να προετοιμάσει στον βαθμό που θα ήθελε καθώς ο ίδιος και ο πατέρας του ανοίγουν τον δρόμο ουσιαστικά, ψάχνοντας και αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις.

 

Αυτό ήταν η πρώτη ομάδα ζητημάτων από την πλευρά του Καρακώστα, η δεύτερη είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Choy και ο Napoli, που βγήκε δεύτερος, συνεργάζονταν για να κρατήσουν πίσω τον Georgiev που αυτή την στιγμή ηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Καλή ή ηθική κίνηση ή σωστή στρατηγική είναι μεγάλες κουβέντες αλλά σε κάθε περίπτωση αφορούν το BMU, πέρα από το γεγονός πως μέσα σε αυτή την διαμάχη βρέθηκε και ο Καρακώστας που για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον ρυθμό να ακολουθήσει. Δεν υπήρχε φυσικά κανένας λόγος να το κάνει, αλλά είναι βέβαιο πως πήρε αρκετή εμπειρία και μελέτησε τους ταχύτερους των Βαλκανίων.

 

Πιο πίσω σε απόσταση ο Μπεγνής που κανείς δεν τον απείλησε ούτε και εκείνος πλησίασε τον Καρακώστα με τον αγώνα από πλευράς ΠΠΤ να ολοκληρώνεται χωρίς ενδιάμεσες μάχες.

 

 

Αντίστροφα ήταν τα πράγματα στην SSP κατηγορία καθώς εκεί ο Παπαγεωργίου ακολουθεί το πρωτάθλημα και σήμερα αμύνθηκε της έδρας του με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξεκίνησε όμως ευνοϊκά η κατηγορία καθώς στα πρώτα μέτρα έσπασε ο κινητήρας αναβάτη του BMU γεμίζοντας την πίστα με λάδια.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν αμέσως και πέρα από την καθυστέρηση για να καθαριστεί σωστά η ευθεία, δεν δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το θέαμα με τον Παπαγεωργίου να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Έπαιξαν σκληρά με τον Pascota και από κοντά και ο Furkan όπως και ο Braescu.

Η μάχη όμως ήταν μεταξύ των δύο πρώτων που άλλαζαν θέσεις με τον Παπαγεωργίου να αμύνεται τα πάτρια εδάφη με τον καλύτερο τρόπο και να παίρνει μία φοβερή νίκη, την οποία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει!

 

 

Τις ελληνικές συμμετοχές συμπλήρωσαν οι Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος με πολύ καλό ρυθμό όλοι τους.

 

Στην OPEN αγωνίστηκαν και άλλοι αναβάτες που δεν είχαν συμπληρώσει το όριο χρόνου για την κατηγορία F1000 όπως επίσης και οι αξιότιμοι κύριοι της SENIOR, ο Χάλαρης και ο Κυριος Μ., με τον Κλαδογένη να παίρνει την νίκη σε γενική και σε OPEN.

Ο Παντελεάκης είναι μία κατηγορία από μόνος του και στα πλαίσια της SSP300 γυρνούσε με τεράστια διαφορά πρώτος, αν και φυσικά να πανηγυρίζει πρέπει ο Απόστολος Καμζελής που στην έκτη θέση γενικής ηγείται του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην F1000 που είχε πολλές συμμετοχές και αρκετές πτώσεις, όπως αποτυπώθηκαν και από το φακό του ΜΟΤΟ, ο Μαρινάκης έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα με 5ος γενικής και πρώτος από τους Έλληνες με τον Παρασκευά να ακολουθεί και πιο πίσω τον Κατραντζάκη με τον Νικολόπουλο να φαίνεται επίσης ως εγκατάλειψη, πράγμα που δεν ισχύει στην πράξη καθώς μπήκε για λίγους μόνο γύρους χρησιμοποιώντας τον αγώνα αυτό ως ακόμη μία δοκιμή και έπειτα βγήκε για να επανέλθει αύριο δριμύτερος, έχοντας ενημερώσει και την διοργάνωση του BMU για τον σκοπό του αυτό, κι έτσι ξεκίνησε από το τέλος και όχι στην προκαθορισμένη του θέση που ήταν αρκετά πιο μπροστά.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν του Στάγκου στην 15η θέση γενικής, ολοκληρώνοντας έτσι μία όμορφη αγωνιστικά ημέρα, με αποκορύφωμα το θέαμα της SSP και τις μάχες των πρώτων θέσεων για το βάθρο στα Superbike.

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες από σήμερα:


 

 

 

Γιάννης Περιστεράς: Δύσκολη επιστροφή μετά τον τραυματισμό στο WorldSSP300 Misano

Με το βλέμμα στην Imola
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/6/2023

Με έναν σοβαρό διάστρεμμα στο πόδι να του στερεί την δυνατότητα εντατικών προπονήσεων τον τελευταίο μήνα, ο Γιάννης Περιστεράς επέστρεψε στην ενεργό δράση στην πίστα του Misano για την συνέχεια της προσπάθειάς του στο WordSSP300 του 2023 όπου εκτός των άλλων αντιμετώπισε και δυσκολίες με την ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του στα χρονομετρημένα, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει τον αγώνα από τις πίσω θέσεις. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα αναβάτη:

2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυσκολίες για τον Περιστερά στο WorldSSP300 στο ΜιζάνοΟ Γιάννης Περιστεράς είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Μιζάνο, στον 5ο και 6ο Γύρο για την κατηγορία WorldSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.

Ο 18χρονος εδώ και λίγες ημέρες Γιάννης Περιστεράς, είχε μια πτώση στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 και μετά από προβλήματα ρυθμίσεων στις Κατατακτήριες Δοκιμές εκκίνησε από την 30η θέση. Στον Αγώνα του Σαββάτου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρώτο γκρουπ και αρκέστηκε στην 24η θέση, χωρίς να καταφέρει να κάνει την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing να στρίβει σωστά στις εισόδους των στροφών.

3Στο Ζέσταμα της Κυριακής η ομάδα άλλαξε αρκετά τις ρυθμίσεις και ο Έλληνας οδηγός έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Στον 2ο Αγώνα του Grand Prix της Emilia-Romagna, ξεκίνησε καλά και αμέσως κατέβασε χρόνο και έδωσε ελπίδες ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, όπως στην Βαρκελώνη στον προηγούμενο Γύρο του Πρωταθλήματος. Όμως η έλλειψη προπόνησης τον τελευταίο μήνα, μετά από ένα διάστρεμμα δεύτερου βαθμού στον αστράγαλό του, δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων και αρκέστηκε σε μια 23η θέση, αρκετά μακριά από το πρώτο γκρουπ.

Τώρα ο ίδιος θα επικεντρωθεί στην εντατική προπόνηση μέχρι τον επόμενο Αγώνα που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα, ώστε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.


 

6


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing, Yamaha R3


“Ήξερα ότι αυτός ο Αγώνας θα ήταν δύσκολος, καθώς όλοι οι συναθλητές μου βρίσκονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους και της προπόνησης τους. Έχοντας χάσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και με πόνο και δυσκολία κίνησης στο πόδι μου, δεν έφτασα καν κοντά στους περσινούς μου χρόνους σε μια πίστα που την ξέρω καλά. Δεν το βάζω κάτω και θα συνεχίσω από αύριο κιόλας την εντατική προπόνηση, ώστε τον Ιούλιο στην Ίμολα να είμαι 100% έτοιμος. Ευχαριστώ την ομάδα για την προσπάθεια της σωστής ρύθμισης της μοτοσυκλέτας και τους χορηγούς μας που μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”


 

8Την προσπάθεια του Περιστερά υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

 

Peristeras Moto Tyres
OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:
Dunlop Moto Racing Tyres
Gerbing Heated Clothes

 
Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,
Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι
Office: 210 777 5380 & 2105770877
Fax:    210 7798116  & 2105770876
Mob:   6978483747
Mail: [email protected], [email protected]
www.peristeras-tyres.gr