Σέρρες BMU και ΠΠΤ 3ος αγώνας: Απίθανη νίκη Παπαγεωργίου, Παντελεάκη, Κλαδογένη σε γενική και Καρακώστα σε ΠΠΤ!

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στο BMU!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/10/2022

Έντονες στιγμές με απίστευτο θέαμα στις πρώτες θέσεις των Superbike και -κυρίως- στα Supersport που ο Παπαγεωργίου πήρε μία μεγάλη νίκη μετά από έντονη μάχη!

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός στις Σέρρες και δημιούργησε τις συνθήκες για έναν όμορφο αγώνα, πάντα με δεδομένο πως BMU και ΠΠΤ τρέχουν μαζί διαφορετικά οι λίγες συμμετοχές στην Superbike κατηγορία θα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για τον Καρακώστα οι στιγμές ήταν έντονες καθώς μπλέχτηκε σε διαμάχη των πρώτων του BMU, ενώ ο Μπεγνής έκανε έναν μοναχικό αγώνα χωρίς να απειλεί ή να απειλείται. Ο Τριντής δεν μπορούσε να αποδώσει όπως θα μπορούσε καθώς δεν έτρεχε με τα ελαστικά για τα οποία είχε σετάρει την μοτοσυκλέτα του, με την πίστα να είναι γεμάτη καθώς υπήρχαν 18 συμμετοχές.

Ο Καρακώστας ξεκίνησε δεύτερος στην αρχή κυνηγώντας τον Choy που για τους αναγνώστες που δεν έχουν παρακολουθήσει, είναι εδώ και πολλά χρόνια ο ταχύτερος αναβάτης και με ευκολία στο 1:18. Αυτό τον χρόνο τον πλησίασε και ο Καρακώστας που είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το γεγονός πως τρέχει με μοτοσυκλέτα που δεν έχει ακόμη προλάβει να προετοιμάσει στον βαθμό που θα ήθελε καθώς ο ίδιος και ο πατέρας του ανοίγουν τον δρόμο ουσιαστικά, ψάχνοντας και αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις.

 

Αυτό ήταν η πρώτη ομάδα ζητημάτων από την πλευρά του Καρακώστα, η δεύτερη είχε να κάνει με το γεγονός πως ο Choy και ο Napoli, που βγήκε δεύτερος, συνεργάζονταν για να κρατήσουν πίσω τον Georgiev που αυτή την στιγμή ηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Καλή ή ηθική κίνηση ή σωστή στρατηγική είναι μεγάλες κουβέντες αλλά σε κάθε περίπτωση αφορούν το BMU, πέρα από το γεγονός πως μέσα σε αυτή την διαμάχη βρέθηκε και ο Καρακώστας που για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα είχε τον ρυθμό να ακολουθήσει. Δεν υπήρχε φυσικά κανένας λόγος να το κάνει, αλλά είναι βέβαιο πως πήρε αρκετή εμπειρία και μελέτησε τους ταχύτερους των Βαλκανίων.

 

Πιο πίσω σε απόσταση ο Μπεγνής που κανείς δεν τον απείλησε ούτε και εκείνος πλησίασε τον Καρακώστα με τον αγώνα από πλευράς ΠΠΤ να ολοκληρώνεται χωρίς ενδιάμεσες μάχες.

 

 

Αντίστροφα ήταν τα πράγματα στην SSP κατηγορία καθώς εκεί ο Παπαγεωργίου ακολουθεί το πρωτάθλημα και σήμερα αμύνθηκε της έδρας του με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξεκίνησε όμως ευνοϊκά η κατηγορία καθώς στα πρώτα μέτρα έσπασε ο κινητήρας αναβάτη του BMU γεμίζοντας την πίστα με λάδια.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα με τις κόκκινες σημαίες να βγαίνουν αμέσως και πέρα από την καθυστέρηση για να καθαριστεί σωστά η ευθεία, δεν δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το θέαμα με τον Παπαγεωργίου να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Έπαιξαν σκληρά με τον Pascota και από κοντά και ο Furkan όπως και ο Braescu.

Η μάχη όμως ήταν μεταξύ των δύο πρώτων που άλλαζαν θέσεις με τον Παπαγεωργίου να αμύνεται τα πάτρια εδάφη με τον καλύτερο τρόπο και να παίρνει μία φοβερή νίκη, την οποία έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει!

 

 

Τις ελληνικές συμμετοχές συμπλήρωσαν οι Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος με πολύ καλό ρυθμό όλοι τους.

 

Στην OPEN αγωνίστηκαν και άλλοι αναβάτες που δεν είχαν συμπληρώσει το όριο χρόνου για την κατηγορία F1000 όπως επίσης και οι αξιότιμοι κύριοι της SENIOR, ο Χάλαρης και ο Κυριος Μ., με τον Κλαδογένη να παίρνει την νίκη σε γενική και σε OPEN.

Ο Παντελεάκης είναι μία κατηγορία από μόνος του και στα πλαίσια της SSP300 γυρνούσε με τεράστια διαφορά πρώτος, αν και φυσικά να πανηγυρίζει πρέπει ο Απόστολος Καμζελής που στην έκτη θέση γενικής ηγείται του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην F1000 που είχε πολλές συμμετοχές και αρκετές πτώσεις, όπως αποτυπώθηκαν και από το φακό του ΜΟΤΟ, ο Μαρινάκης έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα με 5ος γενικής και πρώτος από τους Έλληνες με τον Παρασκευά να ακολουθεί και πιο πίσω τον Κατραντζάκη με τον Νικολόπουλο να φαίνεται επίσης ως εγκατάλειψη, πράγμα που δεν ισχύει στην πράξη καθώς μπήκε για λίγους μόνο γύρους χρησιμοποιώντας τον αγώνα αυτό ως ακόμη μία δοκιμή και έπειτα βγήκε για να επανέλθει αύριο δριμύτερος, έχοντας ενημερώσει και την διοργάνωση του BMU για τον σκοπό του αυτό, κι έτσι ξεκίνησε από το τέλος και όχι στην προκαθορισμένη του θέση που ήταν αρκετά πιο μπροστά.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή ήταν του Στάγκου στην 15η θέση γενικής, ολοκληρώνοντας έτσι μία όμορφη αγωνιστικά ημέρα, με αποκορύφωμα το θέαμα της SSP και τις μάχες των πρώτων θέσεων για το βάθρο στα Superbike.

Ακολουθούν αναλυτικά αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες από σήμερα:


 

 

 

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2022

Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλος.

Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.

Άλεξ Παπαγεωργίου
Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022