Πανελληνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 4ος Μέγαρα: Φοβερές μάχες σε ζευγάρια - Αναλυτικός Πίνακας αποτελεσμάτων

Συνιώρης -Τριντής ενάντια σε Πίππο – Καρακώστα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/6/2018

Στον 4ο αγώνα του ΠΠΤ 2018, οι λίγες συμμετοχές που υπήρχαν στις κατηγορίες δημιουργούσαν ένα υποτονικό κλίμα πριν την εκκίνηση της πρώτης κατηγορίας. Αμέσως όμως μόλις έσβησαν για πρώτη φορά τα φώτα, τα πράγματα αναζωπυρώθηκαν γιατί σε όλες τις κατηγορίες το θέαμα ήταν ο πρωταγωνιστής με Supersport και Superbike να αποζημιώνουν πλήρως τους θεατές, έχοντας από ένα ζευγάρι που έδινε μάχη σε κάθε γύρο! Ο καιρός ήταν ιδανικός τόσο για τους αγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές, χωρίς πολύ ήλιο, χωρίς πολύ αέρα, μονάχα μία χαμηλότερη θερμοκρασία για τα δεδομένα της εποχής, καθιστώντας την παραμονή στις κερκίδες και τις δερμάτινες φόρμες, σημαντικά πιο εύκολη.

Στα Supersport ο Σταύρος Τριντής πήρε μία πανέμορφη, δικαιωματική νίκη, ώστε να αποκαταστήσει τώρα την άλλη καρό σημαία που είδε πρώτος, στις Σέρρες. Εκεί πρωταγωνίστησε το λάθος του Καρακώστα που ενώ είχε το προβάδισμα, έδωσε την νίκη στον Τριντή. Σήμερα όμως η εμπειρία νίκησε τα νιάτα, ο 42χρονος Σταύρος έκανε έναν φοβερό αγώνα, πάλεψε με τον Καρακώστα και νίκησε καθαρά και εντυπωσιακά, κερδίζοντας και το χειροκρότημα. Ξεκινώντας από την pole position είδε τον Καρακώστα να πετάγεται εμπρός και να στρίβει πρώτος, ανοίγοντας έπειτα την διαφορά στην ευθεία, με τον Παπαγεωργίου να είναι μέρος της μάχης χωρίζοντας έτσι την κατηγορία στην μέση, όπου τρεις αναβάτες είχαν κλειδώσει το βάθρο αλλά όχι την θέση τους σε αυτό, διεκδικώντας ο ένας την θέση του άλλου.

φωτογραφίες: Περιοδικό MOTO - APEX Photography

Η διαφορά του Καρακώστα ήταν εμφανής στην ευθεία και στα φρένα αμέσως μετά, όμως σε όλες τις υπόλοιπες στροφές ο Τριντής ήταν λίγο ταχύτερος με αποκορύφωμα στην τελευταία παρατεταμένη. Γύρο με τον γύρο η αρχική διαφορά από την αλματώδη εκκίνηση ψαλιδιζόταν, με τον Καρακώστα να κάνει μικρά λάθη και τον Τριντή να πλησιάζει σταθερά, ώσπου να παλέψουν στην έξοδο της πρώτης στροφής. Αμέσως μετά που πέρασε μπροστά, ο Σταύρος επέδειξε ένα δείγμα τεράστιας αγωνιστικής εμπειρίας καθώς συγκεντρώθηκε για την έξοδο στην μεγάλη ευθεία κι έκανε σίγουρα μία από τις καλύτερές του, κρατώντας φόρα ώστε να μην μπορέσει ο Δημήτρης να τον περάσει με άνεση. Μπορεί να κράτησε την διαφορά στην ευθεία αλλά φυσικά δεν υπήρξε μετά ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου που να επέτρεπε την οποιαδήποτε χαλάρωση. Ο Τριντής οδηγούσε την κούρσα και ο Καρακώστας έκανε επιθέσεις. Δεν υπήρχε όμως καμία άσχημη επίθεση από την πλευρά του Καρακώστα, άλλωστε με τον Τριντή προπονούνται και μαζί και έχουν μία πολύ ευγενή άμιλλα μεταξύ τους. Στην διάρκεια του αγώνα ξεχνάνε φυσικά κάθε φιλικό δεσμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γυρνάνε τον διακόπτη στην επίθεση, χαρίζοντας έτσι σε όσους παρακολουθούν τον αγώνα, ένα εξαιρετικό θέαμα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 4ος Μέγαρα: Ο Πίππος στην pole position! Αναλυτικός πίνακας χρονομετρημένων - Φωτό

Το μυστικό του Τριντή ήταν πως μελέτησε τον αντίπαλό του πάρα πολύ προσεκτικά. Περισσότερο από όσο έχει κάνει με τον Παπαγεωργίου, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ γρήγορος, κυρίως στα Μέγαρα, αλλά δεν έχει απαλλαχθεί από προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του. Στο μέσο περίπου της ευθείας αλλά και του αγώνα, η μοτοσυκλέτα του Παπαγεωργίου ακούστηκε για μία στιγμή πολύ άσχημα κι αμέσως μετά έπαψε να ακούγεται, με τον Άλεξ να αποσύρεται.

Αυτό άφησε το ζευγάρι των πρώτων να συνεχίσει τον υπόλοιπο αγώνα κυνηγώντας ο ένας τον άλλο. Πολύ γρήγορα έφτασαν τους αργότερους αναβάτες που πριν ακόμα δουν την μπλε σημαία να κυματίζει έκαναν στην άκρη, δίχως να επηρεάσουν στο παραμικρό την έκβαση του αγώνα. Στα Superbike αμέσως μετά, οι πιο αργοί αναβάτες θα αλλοίωναν λίγο το αποτέλεσμα, όπως θα δούμε παρακάτω, όμως εδώ η συμπεριφορά τους ήταν εξαιρετική, κόβοντας ταχύτητα πολύ νωρίτερα ώστε να μην βρεθούν πάνω σε στροφές με την σημαντικά ταχύτερη δυάδα.

Ο Καρακώστας προσπάθησε αρκετές φορές να χωθεί από την εσωτερική του Τριντή, ιδιαίτερα στην πρώτη στροφή, μία από τις αγαπημένες του νεαρού αναβάτη που τον έχουμε δει να μπορεί να την διαχειριστεί με μία πληθώρα διαφορετικών γραμμών. Αυτή όμως που έπαιρνε προσπαθώντας να περάσει τον Τριντή, δεν ήταν η πιο σωστή και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επιθετική, αν επέμενε να την κρατήσει, πράγμα που δεν έκανε καμία φορά κι έτσι δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος κι ούτε η παραμικρή επαφή. Ο Τριντής είχε καταλάβει πως κρατούσε εύκολα καλύτερο ρυθμό από τον Καρακώστα, χωρίς μάλιστα να κάνει ο ίδιος την υπερβολή. Αυτό του έδινε το πλεονέκτημα να μπορεί να πιέσει ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που κάποια από αυτές τις επιθέσεις ήταν πιο ισχυρή, ενώ ταυτόχρονα διατηρούσε την φυσική του κατάσταση, απολαμβάνοντας πραγματικά τον αγώνα, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος αμέσως μετά.

Με την διαφορά της θερμοκρασίας να είναι πραγματικά μεγάλη για τα δεδομένα των Μεγάρων τέτοια εποχή, κάποιες από τις ρυθμίσεις του Καρακώστα δεν του επέτρεπαν να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ταυτόχρονα όμως ο Τριντής είχε προετοιμαστεί πολύ καλά κι έτσι η καρό σημαία έπεσε με τον 42χρονο να κερδίζει έναν φανταστικό αγώνα καταχειροκροτούμενος!

Επική μάχη Συνιώρη - Πίππου και νικητή το θέαμα!

Ο αγώνας της Supersport ανέβασε τον πήχη για το επόμενο ζευγάρι κι όποιον αναβάτη των Superbike μπορεί να μπει ανάμεσά τους. Η εκκίνηση βέβαια θα ήταν μία έκπληξη για όλους εκτός από έναν, τον Κώστα Πολίτη. Σε περίπτωση που δεν τον ξέρετε, αυτό είναι και καλό από μία άποψη, καθώς δεν είναι μεγάλο το διάστημα που έχει σταματήσει να αγωνίζεται, πράγμα που σημαίνει πως εσείς είσαστε κάποιος νέος που παρακολουθεί τους ελληνικούς αγώνες, και κάθε καινούριος ακόλουθος είναι κέρδος για το πολύπαθο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αν πάλι σας λέει κάτι το όνομα, είναι γιατί πρόσφατα ήρθε μαζί μας στις Σέρρες για να συγκρίνουμε μαζί τις νέες ιταλικές superbike, μιας και τις υπόλοιπες superbike τις είχαμε ολοκληρώσει. Ο Πολίτης ο ταχύτερος Έλληνας αναβάτης, αλλά όχι ο ταχύτερος αγωνιζόμενος, μιας και για τους αγώνες απαιτούνται περισσότερα από φοβερή ταχύτητα, είναι ο μόνος που πρόβλεψε την εκκίνηση του Τσαλίκη.

Superbike test: Ducati Panigale V4S vs Aprilia RSV4RF - Στις Σέρρες, στα Μέγαρα και στο δρόμο

Αρκετά πιο πίσω από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, ο Φώτης Τσαλίκης (#156 Honda) βρέθηκε να στρίβει πρώτος και να οδηγεί την κούρσα! Έχοντας προικίσει μάλιστα την Honda με μπόλικο γκάζι κρατήθηκε και από τις επιθέσεις στην ευθεία, αλλά όχι για πολύ καθώς ο Λευτέρης ήταν όλες αυτές τις ημέρες σε εξαιρετικό ρυθμό κερδίζοντας και την pole position.

Εκτοξεύτηκε μπροστά και καθαρά, ο Φώτης Τσαλίκης, παραδίδοντας μαθήματα εκκίνησης

Ο Λευτέρης περνά τελικά τον Φώτη, κι αμέσως κάνει και μία μικρή διαφορά, πράγμα που έφερνε ερωτηματικά στον Συνιώρη στην τρίτη θέση γιατί αν η Yamaha άνοιγε την ψαλίδα, εξανεμιζόταν οι δυνατότητες για νίκη την οποία ο πολυπρωταθλητής χρειάζεται οπωσδήποτε, αν θέλει να σκέφτεται τον φετινό τίτλο. Περνώντας τον Τσαλίκη, ο Συνιώρης βάζει στόχο την Yamaha του Λευτέρη που είχε ανοίξει λίγο την διαφορά. Για να την ψαλιδίσει πρέπει να κλέβει δέκατα σε κάθε στροφή και να χάνει τα μισά στην ευθεία, από την στιγμή που η πιο σύγχρονη Yamaha έχει περισσότερο γκάζι. Είναι αυτός ο στόχος του ομως, ώστε αργά αλλά σταδιακά να κερδίζει το έδαφος που τον χώριζε από τον Λευτέρη. Τελικά θα γινόταν λίγο πιο γρήγορα, κάποια πολύ μικρά λάθη του Λευτέρη Πίππου, δίνουν στον Συνιώρη την ευκαιρία να πλησιάσει λίγο περισσότερο. Γινόμαστε μάρτυρες μίας απίθανης οδήγησης και από τους δύο, αλλά με τον Σάκη να αποδεικνύει που βασίστηκαν τόσα πολλά πρωταθλήματα που έχει κερδίσει. Σηκώνει νωρίς την μοτοσυκλέτα τελειώνοντας την στροφή με το σώμα του, ώστε να κερδίζει δέκατα έναντι τις γρηγορότερης Yamaha του Λευτέρη, και αψηφά την παραμόρφωση της πίστας στην τελευταία στροφή, μπαίνοντας με φόρα και μένοντας με πείσμα πλαγιασμένος.

Μετά τους πρώτους γύρους, η κατηγορία των Superbike έχει χωριστεί σε δύο τμήματα που καταλαμβάνουν σχεδόν την μισή πίστα με τις αποστάσεις τους. Η πρώτη πεντάδα απέχει πολύ μεταξύ τους, κάνοντας ο καθένας μοναχικό αγώνα και πίσω τους οι υπόλοιποι έρχονται με διαφορά αλλά με μικρότερες αποστάσεις μεταξύ τους. Σύντομα όλα αυτά θα άλλαζαν...

Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια του Σάκη, απέδιδε γύρο με τον γύρο και στην μέση του αγώνα είχε έρθει η ώρα για την αναμέτρηση, είχε ψαλιδίσει την διαφορά και ταυτόχρονα οι δυο τους είχαν ξεμακρύνει από τους υπόλοιπους! Ο Συνιώρης χώνεται από την εσωτερική στην είσοδο της παρατεταμένης κι ανοίγοντας αναγκαστικά, επιτρέπει στον Πίππο να περάσει ξανά εμπρός, με τον Λευτέρη να είναι βέβαιος πως αυτή είναι η αρχή των επιθέσεων. Ο Λευτέρης έχει κονταροχτυπηθεί αμέτρητες φορές με τον Συνιώρη και ξέρει καλά την τακτική του, ταυτόχρονα όμως και ο Σάκης γνωρίζει πολύ καλά πόσο σιχαίνεται την πρώτη στροφή ο αντίπαλός του. Παίζουν με ανοικτά χαρτιά κι αυτό κάνει την μάχη τους ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Θα συνεχίσουν έτσι για μερικούς γύρους, αλλάζοντας θέσεις, μέχρι να συναντήσουν πιο αργούς αναβάτες οι οποίοι θα παίξουν μεγάλο ρόλο. Κι αυτό όχι επίτηδες, αλλά γιατί οι ταχύτητες της δυάδας μέσα στην στροφή είναι πολύ μεγαλύτερες. Ο Πίππος που είχε πάρει την πρώτη θέση την χάνει όταν συναντούν πιο αργό αναβάτη, όμως στον επόμενο γύρο τα πράγματα είναι χειρότερα γιατί άλλος αναβάτης, βλέποντας την σημαία να κυματίζει μπροστά του, ανοίγει την γραμμή του, ενώ ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πιο πριν, ο Πίππος είχε βγει από την εξωτερική και ο Συνιώρης είχε πλασαριστεί στην εσωτερική. Αναγκαστικά ο Λευτέρης κόβει, ο Σάκης περνά μπροστά και στα φρένα της πρώτης στροφής ξανά συναντιούνται και οι τρεις, καθώς ο πιο αργός αναβάτης πίστευε πώς είχε τελειώσει με την αιτία της μπλε σημαίας… Αντίστοιχα πιο κάτω θα καθυστερούσαν τον Συνιώρη, αλλά όχι τόσο ώστε να ισοφαρίσουν τα πράγματα. Ο Πίππος ψαλιδίζει την διαφορά αλλά εδώ τώρα ο πολυπρωταθλητής Συνιώρης, που σε όλο τον αγώνα έκανε έναν πραγματικό άθλο, πηγαίνοντας με την Aprilia πιο γρήγορα από αυτό που θα μπορούσε κάποιος άλλος να κάνει μαζί της, δείχνει άλλο ένα σημείο αγωνιστικής εμπειρίας. Δίχως να μειώνει τον χρόνο του και τον ρυθμό του, χωρίς να δίνει τον παραμικρό στόχο, κλείνει κάθε πέρασμα όμορφα καθαρά και με εμπειρία. Ο Πίππος είναι εκεί, περιμένει την παραμικρή αφορμή, ένα μικρό λάθος αλλά ο Συνιώρης έχει μπει σε ρομποτική κατάσταση λειτουργίας και κρατά την Aprilia μπροστά μέχρι να πέσει η καρό σημαία!

Η επίμαχη στιγμή του ντουπλαρίσματος

Οι δυο τους μας έδωσαν έναν εξαιρετικό αγώνα, έναν αγώνα που ευχαριστήθηκαν και οι δύο, με τον Λευτέρη Πίππο να παραμένει πρώτος στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, ανοίγοντας την ψαλίδα με τον Τσαλίκη, και τον Συνιώρη να κερδίζει πολύτιμους πόντους καθώς φέτος οι ατυχίες τον έχουν φέρει πίσω, παρά τις νίκες και την δεύτερη θέση στο βάθρο που έχει ανέβει!

 

Το ανερχόμενο αστέρι, ο επόμενος πολυπρωταθλητής της Ελλάδας, αν συνεχίσει έτσι, ο Χρήστος Παπανικολάου πήρε άλλη μία νίκη από pole position και οδεύει για την μαθηματική κατάκτηση σε δύο κατηγορίες, κάτι που - έτσι όπως πηγαίνουν τα πράγματα – πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Στο πιο σύντομο μέλλον βέβαια, είναι οι Σκούρτας και Κορωνάκης που περιμένουμε επίσης να μεγαλώσουν καθώς σε κάθε αγώνα γίνονται ταχύτεροι, με τον Σκούρτα να μαζεύει πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες και στο εξωτερικό. Κυριάρχησε στην SS300 σήμερα την στιγμή που στην OPEN υπήρξε ο φόβος από το Kawasaki που στον προηγούμενο αγώνα, έδωσε μία σαρωτική νίκη στον Συνιώρη. Τώρα έχει επιστρέψει στα χέρια του ιδιοκτήτη του αλλά χωρίς να έχουν λυθεί όλες οι εξισώσεις για την πίστα των Μεγάρων. Κουβαλώντας τα ηλεκτρονικά έτσι όπως κέρδισε ο Σάκης στις Σέρρες, στην πίστα των Μεγάρων το Kawasaki ασφυκτιούσε και οι Σταμπέλος και Κοντογιάννης ήταν μπροστά του. Ο Σταμπέλος πήρε μία νίκη με πολύ καλή διαφορά γυρνώντας πολύ σταθερά στον χρόνο του.

Έτσι ολοκληρώθηκε ο 4ος αγώνας σήμερα στα Μέγαρα, ενώ θα ακολουθήσει ένα πλήρες φωτογραφικό αφιέρωμα σύντομα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, κάνει τώρα την απαραίτητη παύση για τους καλοκαιρινούς μήνες, -καλοκαιρινοί στο ημερολόγιο τουλάχιστον- και επιστρέφει στις Σέρρες για τον προτελευταίο αγώνα, από 1η Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

Αναλυτικός Πίνακας Αποτελεσμάτων

4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

 

 
 
 

Κατηγορία: Superbike

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Σάκης Συνιώρης - 00:58.238 με 129.812 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
1
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
APRILIA RSV 1000
27:27.685
28 Laps
00:58.238
91
ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
YAMAHA R1
27:28.064
00:00.379
00:58.272
156
ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ
HONDA CBR 1000
27:45.725
00:18.040
00:58.918
83
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
HONDA CBR1000RR
27:46.172
00:18.487
00:58.672
61
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R1 1000
27:53.700
00:26.015
00:59.129
81
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
YAMAHA R1 1000
27:34.036
27 Laps
01:00.178
13
ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
YAMAHA R1 1000
27:41.038
00:07.002
01:00.672
69
ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
YAMAHA R1 1000
27:48.705
00:14.669
01:00.910
93
ΠΡΟΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
SUZUKI GSXR L7 1000
27:50.364
00:16.328
01:00.820
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
86
ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
HONDA CBR 1000
20:31.877
19 Laps
01:02.995
84
ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
KAWASAKI ZX 10R 1000
13:20.536
13 Laps
01:00.274

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

1
CHRISTOU RACING-DUNLOP-PERISTERAS.CAPR
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
91
YAMAHA RACING-MICHELIN WHEEL CITY-ΓΟΥΛ
ΑΡΗΣ
 
 
156
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA TSALIKIS-BRAKING-
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
83
MRG GIANNAKOPOULOS.MICHELIN. WHEELCITY
Σ.Μ.Α.Σ.
 
 
61
BOUTOS R&D WORKSHOP. DUNLOP.PERISTERAS
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
81
BEA-KOUZOUNAS RACING TEAM-METZELER-MOT
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
13
ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝ
ΑΡΗΣ
 
 
69
SP_SPILIOTIS/BERING/REMUS/Matris/METZE
ΑΡΗΣ
 
 
93
MP MOTORS ETEKA BERING MATRIS
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
86
SPILIOTIS RACING TTSYNERGY TEAM61
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
84
HALARIS WHELL CITY MICHELIN SPECTRO RA
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 

 

Κατηγορία: Supersport

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Σταύρος Τριντής  - 00:59.548 με 126.956 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
44
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
SUPERSPORT 600
26:04.151
26 Laps
00:59.548
7
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Honda CBR 600
26:04.517
00:00.366
00:59.737
57
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
YAMAHA R6 600
26:41.662
00:37.511
01:00.639
33
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
SIFNAIOS RACING 600
26:45.518
00:41.367
01:00.818
8
ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R6 600
26:15.098
25 Laps
01:01.017
65
ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
YAMAHA R6 600
26:08.032
24 Laps
01:01.661

Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν

75
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 
 
 
 

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

44
SIPSISRACING.MICHELIN.WRPBRAKE.SOHEI.S
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
7
SARAKAKIS/PIRELLI/MOTO MONKEY/CASTROL/
ΑΡΗΣ
 
 
57
YAMAHAPIPERIGOS.MICHELIN.WHEELCITY.BIK
ΑΡΤΕΜΙΣ
 
 
33
SHOEI.IXS.SIDI.SIFNAIOS.WRP
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
8
MICHELIN.ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
65
 
 
ΦΙΛ.Μ.A.
 
 
75
ΥΑΜΑΗΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM-
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
 

 

Κατηγορία: Racing

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου   -01:02.263 at 121.420 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
27
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
 
27:30.771
26 Laps
01:02.263
31
ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Ρ2 250
28:19.699
00:48.928
01:04.149
74
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
HONDA RSW 250
28:22.527
00:51.756
01:04.116
42
ΛΕΦΕΒΡ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250
28:33.181
01:02.410
01:04.855
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
33
ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
YIAMAHA TZ250 250
 
 
 
46
ΤΣΟΥΡΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
RACING 125
 
 
 

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

27
Teamboustas.net-Pirelli-Ροδαμοτο-diekp
ΑΡΗΣ
 
 
31
wheelcity-motogas-Moto Parginos
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
74
PERISTERAS, 20'WORKOUT,NIMATEC,X-LITE,
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
42
SHOEI-SIDI-IXS- TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚ
Λ.Ε.ΜΟΤ.
 
 
33
MGR, Αγροευβοική, Bikerspirit
Α.Μ.ΛΕ.Χ Α.Σ.
 
46
TSOYRGIANNHS RACING-SP SPILIOTIS BERIN
ΑΡΤΕΜΙΣ
 
 
 

Κατηγορία: SS300

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου   -01:02.263 με 121.420 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
51
ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟ
KTM RC 390
28:14.910
25 Laps
01:06.869
37
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
YZF/R3 321
28:19.300
00:04.390
01:06.961
19
ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
KTM RC 390
28:21.943
00:07.033
01:07.151
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
YAMAHA R3
28:35.217
00:20.307
01:07.234
24
ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤ
KTM 390
28:19.3
22 Laps
01:13.5
Αποκλείστηκαν / Εγκατέλειψαν
72
ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 
 
 
 

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

51
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
37
YAMAHA RACING-SP ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ-ΡΟΔΑΜΟΤΟ- P
Λ.Α.Μ.Σ.
 
 
19
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
35
YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
ΑΡΗΣ
 
 
24
ΡΟΔΑ ΜΟΤΟ,LOGOTHETIS MOTOJET,ΓΕΥΣΗ& ΟΥ
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
72
SKOURTAS KTM RACING CENTER ktm south e
Α.Μ.Α.
 
 
 
 

Κατηγορία: ΝΕΟΙ

Ταχύτερος γύρος αγώνα: Χρήστος Παπανικολάου  - 01:05.807 με 114.881 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
27
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Kawasaki 400
16:36.895
15 Laps
01:05.807
51
ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙ
KTM RC 390
16:52.765
00:15.870
01:06.925
19
ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
KTM RC 390
16:53.841
00:16.946
01:07.015
3
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
YZF/R3 321
16:55.688
00:18.793
01:07.143
35
ΓΕΡΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
YAMAHA R3
17:12.549
00:35.654
01:07.734
92
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
YAMAHA.R3 300
17:45.446
01:08.551
01:10.207

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

27
Teamboustas.net-Pirelli-Ροδαμοτο-diekp
ΑΡΗΣ
 
 
51
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
19
KTM SKOURTAS RACING CENTER - QUANTUM O
ΑΡΗΣ
 
 
3
YAMAHA RACING-SP ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ-ΡΟΔΑΜΟΤΟ- P
Λ.Α.Μ.Σ.
 
 
35
YAMAHA ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ - MAD BIKES
ΑΡΗΣ
 
 
92
ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ
ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου
 
 

 

Κατηγορία: OPEN

Ταχύτερος γύρος αγώνα: ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ - 01:01.366 με 123.195 Km/H
#N
Αναβάτης
MOTO
Τελ.Χρ
Διαφ.
Ταχ.Γύρος
37
ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
YZF R1 1000
22:45.694
22 Laps
01:01.368
337
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
CBR 600
22:57.326
00:11.632
01:01.366
92
ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΔΡΕ
KAWASAKI ZX10 1000
22:59.531
00:13.837
01:01.565
93
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
HONDA CBR 1000
22:51.238
21 Laps
01:04.483
42
ΛΑΙΜΟΔΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
HONDA CBR 600
22:52.388
00:01.150
01:03.569
33
ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
SUZUKI GSXR 750
23:42.350
00:51.112
01:06.530

Χορηγοί αναβατών με την κατάταξη του αγώνα / Αθλητικό σωματείο που τους υποστηρίζει

37
EXPRESS LIFT ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
 
337
Mediko Moto-Moto Kouzis-Sipsis Racing-
Ο.Δ.Μ.Α.ΑΘΗΝΩΝ
 
92
WAY CUP COFFE ATTICA PETROL ΑΛΙΜΟΥ X-L
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
93
christy nails
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
 
42
CAR ELECTRIC ART-οικογενεια μου.
ΦΙ.Α.Μ.
 
 
33
REPSOL ΚΟΡΑΚΗΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΜΑΝΙΚΑΣ-ΛΕΒΕΝ
ΟΜΑΔΑ 65 Λ.Φ.Σ.
 
 
 
 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ανά κατηγορία:

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)