Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Ο μικρότερος rookie στα 600 κυβικά, γράφει χρόνους και τη δική του ιστορία στις Σέρρες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Το σαββατοκύριακο 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από το όμορφο νησί της Κω στην κατηγορία SSP600 SUPERSPORT ως Rookie με μια μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη:

"Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του.

Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε session το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στα χρονομετρημένα κατάφερε πολύ εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για ROOKIE στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 5η θέση για το βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς το πανελλήνιο γινόταν παράλληλα με το βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Σπύρος Μάριος συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου που ανήκε στον 7 φορές πρωταθλητή Ιταλίας MASSIMO ROCCOLI με 1.19.763 από το 2016 γράφοντας τη δική του ιστορία ως ο πιο μικρός ηλικιακά ROOKIE που κάνει αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ μας είπε: 'Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως ROOKIE στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως o νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προσπάθησα σε κάθε session για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ανυπομονώ ήδη για τον επόμενο αγώνα που θα οδηγήσω ξανά αυτή την εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα PORTIMAO της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP'."

Ετικέτες

Ντοκιμαντέρ για τον Toni Bou - 40 ετών με 40 παγκόσμιους τίτλους Trial - Και συνεχίζει!

Η πραγματικότητα πίσω από τις νίκες
Toni Bou
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/10/2026

Η ισπανική συνδρομητική πλατφόρμα Movistar Plus παρουσίασε ντοκιμαντέρ για την καριέρα του τεράστιου Toni Bou, τους 40 παγκόσμιους τίτλους του στο Trial, τον τραυματισμό στον δεξιό ώμο, ενώ περιλαμβάνει και δηλώσεις κορυφαίων ονομάτων της μοτοσυκλέτας, μεταξύ των οποίων ο Marc Márquez.

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” ακολουθεί τον Ισπανό αναβάτη στις αγωνιστικές και προσωπικές του στιγμές, καταγράφοντας τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει για να παραμείνει στην κορυφή εδώ και δύο δεκαετίες και να κατακτήσει 40 συνολικά παγκόσμιους τίτλους, έναν για κάθε χρόνο που βρίσκεται στη ζωή! Εξετάζει παράλληλα όχι μόνο τις επιτυχίες του, αλλά και το τίμημα που έχει το διαρκές κυνήγι της νίκης.

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” έκανε πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου 2026, λίγες ημέρες μετά τα 40ά γενέθλια του αναβάτη της Repsol Honda HRC. Η ηλικία του συμπίπτει με τον αριθμό των παγκόσμιων τίτλων που έχει κατακτήσει, καθώς από το 2007 κυριαρχεί στο άθλημα, με 20 τίτλους στο outdoor TrialGP και άλλους 20 στο indoor X-Trial.

Η άλλη πλευρά της κυριαρχίας του Toni Bou

Οι κάμερες του Informe Plus ακολουθούν τον Bou στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, καταγράφοντας στιγμές από τα Grand Prix, αλλά και από την οικογενειακή και προσωπική του ζωή, μακριά από τα φώτα των αγώνων. Ένα από τα βασικά θέματα του ντοκιμαντέρ είναι ο σοβαρός τραυματισμός στον δεξιό ώμο, ο οποίος τον έχει αναγκάσει να προσαρμόσει τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί. Παρά το πρόβλημα, ο Ισπανός συνεχίζει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, προσαρμόζοντας τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική του προετοιμασία στις απαιτήσεις της κατάστασής του.

Toni Bou

 

Η παραγωγή επιχειρεί έτσι να δείξει τι κρύβεται πίσω από μια πορεία σχεδόν δύο δεκαετιών στην κορυφή, τη διαχείριση των τραυματισμών, την πίεση για διατήρηση των αποτελεσμάτων και την ανάγκη συνεχούς προσαρμογής, ακόμη και για έναν αναβάτη που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα.

Marc Márquez: “Είναι το νούμερο ένα στην ιστορία σε τίτλους”

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Marc Márquez, ο οποίος αναγνωρίζει τη θέση του Bou στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, αναφέροντας μάλιστα ότι το trial δεν έχει την ίδια προβολή με άλλες μορφές αγώνων.

“Σε ό,τι αφορά τους τίτλους, είναι το νούμερο ένα στην ιστορία. Απλώς το trial δεν έχει την ίδια προβολή στα μέσα ενημέρωσης, δηλώνει ο Márquez.

Toni Bou

Ο αναβάτης της Ducati ξεχωρίζει τους συμπατριώτες του, Toni Bou και τον Josep García ως τους δύο πιο ταλαντούχους αναβάτες μοτοσυκλέτας που έχει δει ποτέ, μια δήλωση που αποκτά διαφορετική βαρύτητα, προερχόμενη από τα χείλη ενός εκ των σπουδαιότερων αναβατών στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας.

Πέρα από τον Márquez, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται σημαντικές προσωπικότητες του trial, όπως οι Jordi Tarrés, Adam Raga, Dougie Lampkin, Takahisa Fujinami, Jeroni Fajardo, Albert Cabestany και Laia Sanz, καθώς και ο Mario Román. Συμμετέχουν επίσης γιατροί, μέλη της οικογένειας του Bou και άνθρωποι της ομάδας Repsol Honda HRC.

Το κίνητρο μετά τους 40 παγκόσμιους τίτλους

Ένα ακόμη θέμα που εξετάζει η παραγωγή είναι η νοοτροπία του Bou και το πώς διατηρεί το κίνητρό του έπειτα από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα. Η κατάκτηση 40 παγκοσμίων τίτλων δεν φαίνεται να έχει περιορίσει την επιθυμία του να συνεχίσει να βελτιώνεται και να παραμένει ανταγωνιστικός.

Toni Bou

Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει και στην πορεία προς αυτό το ορόσημο, το οποίο συζητούνταν ήδη από τότε που ο Ισπανός έφτασε τους 30 τίτλους και το γεγονός ότι παρά τα επιτεύγματά του, ο Bou εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάθε νέα αγωνιστική πρόκληση ως ευκαιρία για να πετύχει περισσότερα.

Με φιέστα στη Βαρκελώνη

Ο Toni Bou θα γιορτάσει τους 40 παγκόσμιους τίτλους του με μια επίδειξη trial στη Βαρκελώνη, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, στο Moll de la Marina.

Η εκδήλωση της Repsol Honda HRC θα είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό, δίνοντας στους φίλους του αναβάτη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις ικανότητές του.

Toni Bou

Παράλληλα, στο φορτηγό της ομάδας θα φιλοξενείται μια μικρή έκθεση με αναμνηστικά από την καριέρα του, όπως αγωνιστικό εξοπλισμό, γάντια, μπότες και κράνη που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πορείας του προς τους παγκόσμιους τίτλους.

Πού προβάλλεται το ντοκιμαντέρ

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” είναι διαθέσιμο μέσω της ισπανικής συνδρομητικής πλατφόρμας Movistar Plus+ από τις 22 Οκτωβρίου 2026.

Η παραγωγή παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα του πολυνίκη αναβάτη, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στις σωματικές δυσκολίες, τις θυσίες και την καθημερινή προσπάθεια που απαιτείται για να παραμείνει στην κορυφή.