Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Ο μικρότερος rookie στα 600 κυβικά, γράφει χρόνους και τη δική του ιστορία στις Σέρρες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Το σαββατοκύριακο 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από το όμορφο νησί της Κω στην κατηγορία SSP600 SUPERSPORT ως Rookie με μια μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη:

"Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του.

Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε session το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στα χρονομετρημένα κατάφερε πολύ εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για ROOKIE στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 5η θέση για το βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς το πανελλήνιο γινόταν παράλληλα με το βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Σπύρος Μάριος συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου που ανήκε στον 7 φορές πρωταθλητή Ιταλίας MASSIMO ROCCOLI με 1.19.763 από το 2016 γράφοντας τη δική του ιστορία ως ο πιο μικρός ηλικιακά ROOKIE που κάνει αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ μας είπε: 'Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως ROOKIE στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως o νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προσπάθησα σε κάθε session για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ανυπομονώ ήδη για τον επόμενο αγώνα που θα οδηγήσω ξανά αυτή την εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα PORTIMAO της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP'."

Ετικέτες

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)