Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Ο μικρότερος rookie στα 600 κυβικά, γράφει χρόνους και τη δική του ιστορία στις Σέρρες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/6/2023

Το σαββατοκύριακο 10-11 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ο 1ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών όπου συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από το όμορφο νησί της Κω στην κατηγορία SSP600 SUPERSPORT ως Rookie με μια μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη:

"Ο Σπύρος Μάριος ως ο μικρότερος οδηγός όλων των εποχών καθώς τον Μάρτιο του 2023 έκλεισε τα 15 συμμετείχε για πρώτη του φορά στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ-ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα 600 κυβικών που οδήγησε για πρώτη του φορά στον αγώνα του σαββατοκύριακου καθώς η ομάδα του παρέλαβε τη μοτοσυκλέτα μόλις λίγες ημέρες πριν τον αγώνα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες με την απίστευτη ταχύτητα του.

Αμέσως μόλις οδήγησε τη μοτοσυκλέτα από την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών ένιωσε πολύ άνετα με αποτέλεσμα να καταφέρει να κατεβάζει σε κάθε session το χρόνο του με μεγάλη άνεση.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στα χρονομετρημένα κατάφερε πολύ εύκολα με έναν απίστευτο χρόνο για ROOKIE στην κατηγορία να πάρει την 3η θέση στη σχάρα της εκκίνησης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 5η θέση για το βαλκανικό πρωτάθλημα καθώς το πανελλήνιο γινόταν παράλληλα με το βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Σπύρος Μάριος συμμετείχε και στα δυο πρωταθλήματα.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση μετά από αρκετές μάχες με οδηγούς από το βαλκανικό και στην 4η θέση γενικής κατάταξης γράφοντας στον αγώνα τον εκπληκτικό χρόνο 1.20.735 μόλις λίγο κάτω από 1 δευτερόλεπτο διαφοράς από το ρεκόρ πίστας μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου που ανήκε στον 7 φορές πρωταθλητή Ιταλίας MASSIMO ROCCOLI με 1.19.763 από το 2016 γράφοντας τη δική του ιστορία ως ο πιο μικρός ηλικιακά ROOKIE που κάνει αυτόν τον εκπληκτικό χρόνο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής κατάφερε να τερματίσει και πάλι στην τρίτη θέση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην πέμπτη γενικής κλείνοντας έτσι τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία SSP600.

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης, Σέρρες Ιούνιος 2023

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ μας είπε: 'Φέτος συμμετέχω για πρώτη φορά ως ROOKIE στο Βαλκανικό και Ελληνικό πρωτάθλημα με μια απίστευτη μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR που οδηγώ για πρώτη μου φορά και συμμετέχω σε αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα επίσης για πρώτη μου φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό ως o νεότερος αθλητής ηλικιακά όλων των εποχών στη συγκεκριμένη κατηγορία. Προσπάθησα σε κάθε session για το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό φάνηκε καθώς κατάφερα ένα εκπληκτικό χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ανυπομονώ ήδη για τον επόμενο αγώνα που θα οδηγήσω ξανά αυτή την εκπληκτική μοτοσυκλέτα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 01-02 Ιουλίου στην πίστα PORTIMAO της Πορτογαλίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP'."

Ετικέτες

Ντίνος Μαυρόπουλος - Διπλός Πρωταθλητής SSP300 2023, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU

Με νέο, επίσημο ρεκόρ πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος πήρε όχι έναν, αλλά δύο τίτλους στην κατηγορία SSP300 για το 2023, τον πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διεξήχθη αποκλειστικά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, και τον δεύτερο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, “έγραψε” και νέο ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, με 1:23.832, έναν εντυπωσιακό χρόνο αν λάβεις υπόψη σου την έλλειψη κυβισμού, και το πόσο χάνει μια SSP300 μοτοσυκλέτα στη μεγάλη ευθεία. Σημειώστε πως ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε πετύχει τον ίδιο άθλο (διπλός Πρωταθλητής) και πέρυσι!

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου έκλεισε για τον Μαυρόπουλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δυο νίκες , Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας! Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση μεγάλης και πολύτιμης εμπειρίας.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος (δεξιά στην άνω φωτό) ευχαρίστησε την ομάδα του, ARP Racing Academy, και όλους όσους πίστεψαν σε εκείνον για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos

Ετικέτες