Πανελλήνιο Αγωνιστικό Ημερολόγιο 2016

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2016

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Τρίπολη (ΑΜΟΤΟΕ)      16-17 Απριλίου

Σέρρες (ΛΑΜΣ)    14-15 Μαΐου

Μέγαρα (ΑΜΟΤΟΕ)       25-26 Ιουνίου

Σέρρες (ΛΑΜΣ)    17-18 Σεπτεμβρίου

Μέγαρα (ΑΜΟΤΟΕ)       15-16 Οκτωβρίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS

Χαλκίδα (ΑΜΛΕΧ)      27-28 Φεβρουαρίου

Πτολεμαΐδα (ΑΜΟΕ)  12-13 Μαρτίου

Πτολεμαΐδα (ΑΜΟΕ)  2-3 Απριλίου

Χαλκίδα (ΑΜΛΕΧ)      23-24 Απριλίου

Πύργος (ΔΙΑΘΛΗΣΗ)    14-15 Μαΐου

Θ.Α.  4-5 Ιουνίου

Γιαννιτσά (ΟΦΜΓ)        25-26 Ιουνίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO

Λαγκαδάς (ΑΜΟΛ)       6 Μαρτίου

Βέροια (ΛΕΜΟΒ)  10 Απριλίου

Ξυλόκαστρο (ΛΕΜΜ)    8 Μαΐου

Φλώρινα (ΜΟΦ)  25 Σεπτεμβρίου

Θ.Α.  6 Νοεμβρίου

Θ.Α.  20 Νοεμβρίου

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

Λαγκαδάς (ΑΜΟΛ)       6 Μαρτίου

Βέροια (ΛΕΜΟΒ)  10 Απριλίου

Φλώρινα (ΜΟΦ)  25 Σεπτεμβρίου

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ENDURO Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ

Ξυλόκαστρο (ΛΕΜΜ)    8 Μαΐου

Θ.Α.  6 Νοεμβρίου

Θ.Α.  20 Νοεμβρίου

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SCRAMBLE Ν. ΕΛΛΑΔΑΣ

Μέγαρα (ΛΕΜΜ)  21 Φεβρουαρίου

Σπάρτη (ΑΜΟΣ)   20 Μαρτίου

Ολυμπία (ΑΟΛΜΟ)       24 Απριλίου

Θ.Α.  11 Σεπτεμβρίου

Θ.Α.  2 Οκτωβρίου

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DRAGSTER

Τυμπάκι (ΑΣH)    2-3 Απριλίου

Πολύκαστρο (ΛΕΝΟΕ-ΛΕΜΑΚ)        7-8 Μαΐου

Κωπαΐδα (ΑΣH-ΛΕΝΟΕ) 11-12 Ιουνίου

Πολύκαστρο (ΛΕΜΑΚ)   10-11 Σεπτεμβρίου

Κωπαΐδα (ΑΣΙ-ΛΕΝΟΕ)  15-16 Οκτωβρίου

Τυμπάκι (ΑΣH)    19-20 Νοεμβρίου

 

KOVE ITALIA στο ISDE 2025: Πρεμιέρα στο Bergamo

Η πρώτη εμφάνιση της KOVE στο ISDE άφησε θετικές εντυπώσεις
KOVE ISDE
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/9/2025

Από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου 2025, το Bergamo φιλοξένησε το International Six Days of Enduro (ISDE), τον παλαιότερο και πιο εμβληματικό off-road αγώνα μοτοσυκλέτας στον κόσμο, και η KOVE έγραψε στην ιστορία την πρώτη της συμμετοχή.

Η διοργάνωση αποτέλεσε για την KOVE ένα νέο αγωνιστικό πεδίο, μακριά από τις ερήμους των rally raid, σε μονοπάτια γεμάτα λάσπη και βραχώδεις ανηφόρες στα βουνά του Bergamo. Ήταν μια μετάβαση από τις αφρικανικές αμμοθύελλες στο σκληρό enduro, μετάβαση που επιχείρησε να κάνει όχι με enduro μοτοσυκλέτες αλλά με τις γνώριμες Kove Rally 450 και 800Χ.

Τρεις Αναβάτες – Ένας Στόχος

Η KOVE παρέταξε τρεις αναβάτες με διαφορετική εμπειρία αλλά κοινό στόχο, να αποδείξουν ότι οι μοτοσυκλέτες της εταιρείας μπορούν να σταθούν και εκτός ερήμου, όπως φάνηκε και με την κατάκτηση του αγώνα Enduro, Dawn to Dusk από τον Ben Harvey-Grounds στην Ουαλία.

KOVE Team Italia ISDE

Cesare Zacchetti – Με εμπειρία από το Dakar, οδήγησε σταθερά την 450 Rally EX, την ίδια που έτρεξε στον τελευταίο Dakar Rally. Τερμάτισε χωρίς μηχανικά προβλήματα, στην κατηγορία C2 για την, πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό, κινέζικη εταιρεία.Cesare Zacchetti

Andrea Gava – Ο νεότερος της ομάδας, ολοκλήρωσε τους έξι αγωνιστικούς γύρους με ψυχραιμία, οδηγώντας την 450 Rally στον τερματισμό της κατηγορίας C2 με μια μοτοσυκλέτα σχεδιασμένη περισσότερο για ερημικές διαδρομές παρά για στενά βραχώδη περάσματα.

KOVE ISDE

Matteo Bottino – Τόλμησε να συμμετάσχει με την 800X Rally στην κατηγορία C3, σε ένα πεδίο γεμάτο ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες. Δυστυχώς εγκατέλειψε -το εγχείρημα που συζητήθηκε έντονα ωστόσο- την τρίτη μέρα λόγω ζημιάς από πρόσκρουση σε βράχο.

KOVE ISDE

Στο τέλος της εβδομάδας, οι δύο 450 Rally απέδειξαν την αξιοπιστία και την αντοχή τους, ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς προβλήματα. Η συμμετοχή της 800X Rally, παρά την ατυχή κατάληξη, δείχνει το αγωνιστικό πνεύμα, με τόλμη και καινοτομία.

KOVE ISDE

Για την KOVE, αυτή η πρώτη εμφάνιση στο ISDE δεν ήταν απλώς συμμετοχή, αλλά ένα βήμα διεύρυνσης των αγωνιστικών της οριζόντων.

KOVE ISDE