Γράφτηκε από: 
την Post Production Media

Dakar 2017: 6η Μέρα

Τίποτα δεν έχει κριθεί

Από την παραθαλάσσια Asunción της Παραγουάης στα 3,650m της La Paz στην Βολιβία. Και από τους 40 στον μόλις έναν βαθμό Κελσίου. Με τον περσινό νικητή εκτός αγώνα και την ομάδα της Honda να παλεύει να μπει στην δεκάδα. Η πρώτη εβδομάδα του φετινού Dakar Rally μας έχει χαρίσει μεγάλες μέχρι στιγμής μεγάλες συγκινήσεις. Κι όλα αυτά εν’ όψει της δεύτερης και τελευταίας εβδομάδας που ξεκινά αύριο από την La Paz έως το Buenos Aires της Αργεντινής.

Étape 6 - Top moment - (Oruro / La Paz) - Dakar 2017

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές της πέμπτης μέρας και την πλημμύρα στο Bivouac της Oruro, η διοργάνωση αποφάσισε την ακύρωση του έκτου σκέλους. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που η Βολιβία υπέφερε από παρατεταμένη ξηρασία, τη χειρότερη ίσως των τελευταίων τριάντα ετών. 

Έτσι όλοι οι συμμετέχοντες πήραν τον απαραίτητο χρόνο για να ανασυγκροτηθούν και να αναχωρήσουν για την La Paz όπου θα δοθεί η συνέχεια του αγώνα για την έβδομη μέρα.

Πιθανότατα οι περισσότεροι αναβάτες υποδέχτηκαν με ανακούφιση αυτή την απόφαση αλλά η ακύρωση μιας ειδικής 527χλμ δεν είναι ότι καλύτερο για όσους έχουν χάσει έδαφος στη Γενική κατάταξη.

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Βολιβίας La Paz, τους αναβάτες και τα πληρώματα του ράλι περίμενε μια έκπληξη, με μεγάλο πλήθος κόσμου να έχει απλωθεί σε μήκος 10 χλμ για να τους επευφημήσει. Υπολογίζεται πως ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί άγγιζε το ένα εκατομμύριο.

Μετά από 1.541χλμ ειδικών διαδρομών έφτασε η ώρα για ανασυγκρότηση. Σήμερα Κυριακή και κατά την διάρκεια της ημέρας ανάπαυλας, οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να μαζέψουν δυνάμεις για την ερχόμενη αγωνιστική εβδομάδα. Ας δούμε όμως τι δηλώνουν οι μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές του αγώνα:

 

Sam Sunderland

1ος Γενικής [Μετά το 5ο σκέλος]

“Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής και είναι σημαντικό που βρισκόμαστε στην πρωτοπορία. Ο αγώνας έφτασε αισίως στα μισά του και βέβαια τα πάντα μπορεί να συμβούν στον δρόμο μέχρι το Buenos Aires. Στόχος μου είναι να μείνω συγκεντρωμένος και να αποφύγω τα λάθη. Μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει αρκετά και αυτό είναι ενθαρρυντικό για την συνέχεια…”

 

 

 

Pablo Quintanilla

2ος Γενικής [Μετά το 5ο σκέλος]

“Προς το παρόν νοιώθω καλά. Τις τελευταίες μέρες υπέφερα από πονοκεφάλους λόγω υψομέτρου, αλλά νομίζω το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους συναθλητές μου. Μας περιμένουν μερικά ακόμη δύσκολα σκέλη, με αρκετά απαιτητική πλοήγηση, οπότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυόμαστε.”

 

 

Adrien Van Beveren

3ος Γενικής [Μετά το 5ο σκέλος]

“Η διοργάνωση πήρε τη σωστή απόφαση να ακυρώσει το χθεσινό σκέλος. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πραγματικά άσχημες εκεί έξω. Για εμένα όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο που είχα φτιάξει από την αρχή του αγώνα. Φτάσαμε στα μισά σε καλή θέση και πλέον πρέπει με κάθε τρόπο να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο να αποφύγουμε τα λάθη στο δεύτερο μισό του αγώνα.”

 

 

Η δεύτερη εβδομάδα

 

Τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί στο φετινό Dakar Rally. Με τον αγώνα να αρχίσει να κατευθύνεται νότια από τα ξημερώματα της Δευτέρας, απομένουν ακόμη αρκετά σκέλη και μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα να διανυθούν έως τον τερματισμό στις 14 Ιανουαρίου. Κι αν κρίνουμε από τα όσα συνέβησαν έως τώρα, είναι βέβαιο ότι τα πάντα μπορεί πάλι να αλλάξουν ώσπου το φετινό ράλι να φτάσει στο Buenos Aires.

 

Αποτελέσματα

 

Γενική κατάταξη μετά το 5o σκέλος

1. Sam Sunderland (GBR), KTM, 15:22:05

2. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna, 15:34:05, +12:00

3. Adrien Van Beveren (FRA), Yamaha, 15:38:12, +16:07

4. Gerard Farres (ESP), KTM, 15:34:02, +20:57

5. Matthias Walkner (AUT), KTM, 15:51:06, +29:01

6. Xavier de Soultrait (FRA), 15: 58:11, +36:06

7. Stefan Svitko (SVK), KTM, 16:10:48, +48:43

8. Pela Renet (FRA), Husqvarna, 16:!6:50, +54:45

9. Martin Duplessis (ARG), KTM, 16:27:00, +01:04:55

10. Paulo Gonçalves (POR), Honda, 16:30:26, +01:08:21

Φωτό: M.Kin, MCH Photo, F. Duhamel, M. Maragni, DPPI

Tags: