EnduroGP – Έτοιμος να φύγει ο Steve Holcombe από την Beta Factory Racing

Η Honda RedMoto έχει ανοίξει τις πόρτες του 2024
motomagEnduroGP – Φεύγει ο Steve Holcombe από την Beta Factory Racing;
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

20/11/2023

Τέλος, όπως φαίνεται, θα μπει στην συνεργασία του Βρετανού, Steve Holcombe, με την Beta Factory Racing, με την οποία έχει συνδέσει το όνομά του από το 2016, μετρώντας 9 Παγκόσμιους τίτλους.

Αν αναλογιστούμε την σχέση που έχει αναπτύξει ο Holcombe με την Beta, ένας χωρισμός μοιάζει απίθανο σενάριο. Από την άλλη όμως το ίδιο ίσχυε και για τον Cairoli με την KTM στα MX, ο οποίος τελικά πήρε την απόφαση να αφήσει τους Αυστριακούς για χάρη της Ducati. Παρότι είχε πάψει να έχει ενεργή αγωνιστική σχέση με την KTM, ήταν πρεσβευτής τους και είχε συνδέσει το όνομά του με αυτούς.

Μία κατά λάθος αποκάλυψη που έκανε κατασκευαστής εξαρτημάτων για μοτοσυκλέτες κατά την διάρκεια παρουσίασης ενός νέου προϊόντος στην EICMA 2023, σύνδεσε το όνομα του Holcombe με την Honda. Κάπως έτσι λοιπόν, έγινε γνωστό πως έρχεται διαζύγιο μεταξύ Beta και Holcombe.

EnduroGP – Φεύγει ο Steve Holcombe από την Beta Factory Racing;

Το 2023 ήταν μία πολύ δυνατή χρονιά για τον ίδιο και την Beta Factory Racing, καθώς κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο σε δύο διαφορετικές κατηγορίες του EnduroGP23, τις EnduroGP και E2, με τον Holcombe να παίρνει έτσι τον 9ο τίτλο του. Επομένως, κάποιο από τα δύο μέρη να θέλει να τερματίσει την συνεργασία μοιάζει ακόμα πιο δύσκολα πιστευτό.

Παράλληλα υπάρχει ήδη ανεπιβεβαίωτη πληροφορία πως ο Nathan Watson έχει συμφωνήσει με την Beta στα τέλη του καλοκαιριού, ο οποίος μέχρι φέτος τρέχει με τα χρώμα της Honda RedMoto Racing. Οπότε πρόκειται για μία κανονική ανταλλαγή.

EnduroGP – Φεύγει ο Steve Holcombe από την Beta Factory Racing;

Ο Holcombe σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ευχαριστούσε όσους τον στήριξαν, τον μηχανικό του, την οικογένειά του, τους φίλους του και το “Αφεντικό”, όπως αποκάλεσε χαριτολογώντας την σύντροφό του. Βέβαια, αυτό το έκανε λίγες μέρες μετά την κατάκτηση του 9ου Παγκοσμίου τίτλου του, κάτι που δεν αποκλείει το γεγονός να τους έδινε απλώς τα εύσημα για την επιτυχία του.

Σύντομα θα φανεί η ανταλλαγή αυτή αναβατών είτε άμεσα, είτε στην παρουσίαση των ομάδων για την σεζόν του 2024. 

Ετικέτες

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Μετά την Αγγλία ο Lettenbichler άλωσε και την Αυστρία αυξάνοντας και άλλο τη διαφορά του από τους αντιπάλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
motomag FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/6/2024

Μετά τη νίκη του στο Valley Hard Enduro, ο Manuel Lettenbichler της Red Bull KTM Factory Racing πήρε τη νίκη και στον δεύτερο αγώνα του θεσμού, επικρατώντας των Trystan Hart της FMF KTM Factory Racing και του Mario Roman της Sherco Factory Racing στο Red Bull Erzbergrodeo.

Με 500 αναβάτες να παίρνουν θέση εκκίνησης, η πρώτη σειρά των αγωνιζομένων έφυγε για να αντιμετωπίσει την ανανεωμένη σε αρκετά τμήματα διαδρομή του αγώνα. Καλύτερα όλων ξεκίνησε ο Will Hoare της RIEJU Factory Racing ο οποίος πήρε το Holeshot, ωστόσο λίγο αργότερα θα έχανε την πρωτοπορία από τον Γερμανό Chris Gunderman (KTM). Λίγο πιο πίσω η πτώση του Trystan Hart (KTM) στην πρώτη στροφή δημιούργησε “συμφόρηση”, καθώς οι Teodor Kabakchiev (Sherco Factory Racing), Wade Young (Red Bull Leader Tread), Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), Jonny Walker (Beta) και πολλοί άλλοι έχασαν πολύτιμο χρόνο μέχρι να βρουν τον τρόπο να περάσουν τον Hart.

Στο επόμενο τμήμα της διαδρομής “24MX Wasserleitung” αυτός που ήταν ταχύτερος όλων ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022 και 2023, Manuel Lettenbichler, ο οποίος είχε βρεθεί στην πρώτη θέση της προσωρινής κατάταξης. Σε εκείνο το σημείο της διαδρομής οι περισσότεροι θεώρησαν πως ο Lettenbichler θα αύξανε τη διαφορά από τους υπόλοιπους ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Στο τμήμα εντός του δάσους ο αναβάτης της KTM είχε βρεθεί πιο πίσω, ενώ στο σημείο ελέγχου οκτώ “Repository” είδαμε εκ νέου τον Lettenbichler να περνά μπροστά ξανά.

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η πορεία του προς τη νίκη. Μπαίνοντας στη διαδρομή με τις τεράστιες πέτρες, ο Lettenbichler είχε ξεκινήσει να δημιουργεί μία διαφορά ασφαλείας. Στα τμήματα Carl's Dinner Light και Carl's Dinner η διαφορά είχε φτάσει τα οκτώ λεπτά, με τον Lettenbichler να περνά τα υπόλοιπα 13 σημεία ελέγχου του αγώνα χωρίς πρόβλημα. Ο αναβάτης της ΚΤΜ, ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 35 χιλιομέτρων σε δύο ώρες και 47 λεπτά, κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull Erzbergrodeo και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο FIM Hard Enduro 2024.

Πίσω από τον νικητή Lettenbichler οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς. Ο Kabakchiev οδηγούσε σε πολύ καλό ρυθμό στα πρώτα στάδια του αγώνα, ωστόσο κάποια λάθη είχαν φέρει τον Hart πολύ κοντά του. Παρά την πτώση που είχε στη πρώτη στροφή, ο Hart είχε καταφέρει να ανακάμψει ενώ ολοκληρώνοντας το σημείο ελέγχου 14 “Machine” είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση. Με τον Hart να περνά την γραμμή του τερματισμού στη δεύτερη θέση, όλοι περίμεναν να δουν ποιος θα κατακτήσει την τρίτη θέση του βάθρου.

Η μάχη δόθηκε μεταξύ Mario Roman (Sherco Factory Racing) και Graham Jarvis (Jarvis Racing). Το δίδυμο μέχρι το σημείο ελέγχου 23 “MOTOREX Highway” ήταν ρόδα ρόδα, με τον Roman να προηγείται ελάχιστα μπαίνοντας στο προτελευταίο σημείο ελέγχου “Dynamite”. Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ο αναβάτης της Sherco τα έδωσε όλα εξασφαλίζοντας το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Από την άλλη ο πέντε φορές νικητής του αγώνα Jarvis, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Kabakchiev.

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ κερδίζει και το Red Bull Erzbergrodeo [VIDEO]

Μετά τη νίκη του στο Erzbergrodeo, o Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ) αύξησε το προβάδισμα του στο Πρωτάθλημα από τον Mario Roman (Sherco), με τον αναβάτη της αυστριακής εταιρείας να έχει 45 βαθμούς. Ο Roman ακολουθεί με 32 βαθμούς, με τον Wade Young (GASGAS), να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 29 βαθμούς.

Στην κατηγορία FIM Hard Enduro Junior που υποστηρίζεται από την KLIM, νικητής αναδείχθηκε ο Mitch Brightmore της TTR Squadra Corse με Husqvarna, ενώ στην κατηγορία FIM Women Hard Enduro νικήτρια ήταν η Sandra Gomez (Zona Paddock) με GASGAS.

O Manuel Lettenbichler (KTM) δήλωσε μετά τη νίκη του: “Είναι απίστευτο συναίσθημα να πετυχαίνω τρεις συνεχόμενες νίκες στο Red Bull Erzbergrodeo, αλλά και τη 10η συνεχόμενη νίκη μου σε αγώνα για το Πρωτάθλημα. Ο αγώνας ήταν αρκετά σκληρός. Υπήρχαν πολλά νέα τμήματα και δυσκολεύτηκα αρκετά. Κατάφερα να κάνω τον δικό μου αγώνα, να αποφύγω τα λάθη και να βγω νικητής. Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου”.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM, συνεχίζει το ταξίδι του στη Σερβία όπου από τις 19 έως τις 22 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Xross Hard Enduro Rally.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/CyYYQwhvAI0?si=TI56nRXhETtYnoNh" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Ετικέτες