Fantic - Δυνατό ξεκίνημα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο Enduro 2025

Με πρωτιά στη Senior και διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες
Fantic
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2025

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και κύπελλο Enduro 2025 με τον πρώτο αγώνα να λαμβάνει χώρα στην Αττική στην περιοχή του Αυλώνα. Η ομάδα της Fantic Motor Hellas-EnduroMX-Enduro MXParts είχε μια δυνατή παρουσία σε ένα όμορφο κλίμα παρά τις δυσκολίες του αγώνα και τον σκληρό ανταγωνισμό.

Η άρτια διοργάνωση από την ΕΔΟ (OFF-ROAD TEAM), παρά τις πολλές προκλήσεις, συνετέλεσε σε ένα θεαματικό αγώνα που ήταν δύσκολος και μεγάλος σε διάρκεια, με το κρύο και την πολύ λάσπη να επιβαρύνουν τους αναβάτες. Πρωταγωνίστρια του αγώνα ήταν η λάσπη σε κάποια σημεία της ειδικής enduro που έκανε την επιλογή γραμμής μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση.

Δυνατό ξεκίνημα στην κατηγορία Senior του πρωταθλήματος για τον Παναγιώτη Θερριό που έδωσε μεγάλες μάχες, καταφέρνοντας τελικά να νικήσει την κατηγορία (1ος ES), οδηγώντας άρτια μέχρι τέλους την νέα Fantic XEF310.

Επίσης εξαιρετικό ξεκίνημα από τον γνωστό στους παλαιότερους Δημήτρη Πρέππα στην Ε1 κατηγορία του πρωταθλήματος με ένα Fantic XE125 που έφερε στην 4η θέση (4ος Ε1, και μία 14η θέση στη γενική κατάταξη), φαίνεται ότι το έχει ακόμα και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

#12

Ο βενιαμίν της ομάδας Πασχαλίδης Ιωάννης #12 στην Κατηγορία Ε1, που φάνηκε πως προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στη νέα του μοτοσυκλέτα, FANTIC ΧEF250 ξεκίνησε καλά, πετυχαίνοντας ταχύτατους χρόνους, αλλά στην 5η ειδική, ένα λάθος πέρασμα σε σημείο με πολλά νερά και λάσπη έγιναν η αιτία να εγκαταλείψει.

Άτυχος στάθηκε ο Παναγιώτης Παπαφράγκος στην κατηγορία Ε1 και μία μοτοσυκλέτα XEF250 με ένα κόλλημα στις λάσπες στην 5η ειδική να του στερεί τον τερματισμό.

#36

Στην κατηγορία Ε3 ο Χασάπης Ιωάννης #36 την πρώτη του χρονιά στην ομάδα, με νέα μοτοσυκλέτα FANTIC XE300 και μόλις 9 ώρες στην σέλα της, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση της κατηγορίας και 9ος γενικής.

mud

Στην ίδια κατηγορία (Ε3) ο Καρπέλης Γρηγόρης #352 με τη νέα του μοτοσυκλέτα, FANTIC XE300,  τερμάτισε στην 9η θέση οδηγώντας σωστά και σταθερά, ενώ ο Παναγόπουλος Γιώργος #300 (Ε3) επίσης με ένα FANTIC XE300, αντιμετώπισε πρόβλημα στο πίσω ελαστικό από την πρώτη ειδική αλλά δεν το έβαλε κάτω καταφέρνοντας να τερματίσει στην 11η θέση.

Τέλος ο Τριανταφυλλίδης Γιάννης συμμετείχε στην κατηγορία C3 του κυπέλλου με το μεγάλο δίχρονο της εταιρείας XE300 κάνοντας έναν ασφαλή αγώνα και καταφέρνοντας να τερματίσει άνετα στην 6η θέση (6ος C3).

Τα θεαματικά αυτά αποτελέσματα δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τους ανθρώπους και τους χορηγούς της ομάδας.

Η Fantic ευχαριστεί θερμά τους:

  • Drakos Engineering – FXR Racing
  • IPONE GR
  • ZULAP
  • DND RACE GRAPHICS

Ραντεβού στον 2ήμερο αγώνα στην Εύβοια τον Απρίλιο.

Stark Future: Μπαίνει στο EnduroGP το 2026 με ομάδα δύο αναβατών

Η πρώτη επίσημη συμμετοχή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro
Stark OxMoto EnduroGP Team
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/3/2026

Η Stark Future κάνει το μεγάλο βήμα στο EnduroGP, φέρνοντας τη VARG EX στην κορυφή του παγκόσμιου enduro και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την ηλεκτροκίνηση εκτός δρόμου.

Η Stark Future ανακοίνωσε την είσοδό της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP του 2026, δημιουργώντας την εργοστασιακή της ομάδα Stark OxMoto EnduroGP Team, η οποία θα συμμετάσχει με δύο αναβάτες και την ηλεκτρική Stark VARG EX.

Stark OxMoto EnduroGP Team

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για το άθλημα, καθώς για πρώτη φορά ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες θα αγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο του EnduroGP.

Stark OxMoto EnduroGP Team

Με δύο αναβάτες, σε δύο κατηγορίες

Η ομάδα θα αποτελείται από τον Γάλλο David Herbreteau στην κατηγορία Enduro2 και τον Ισπανό Marc Sans στην Enduro3.

Ο Sans δεν είναι άγνωστος στο θεσμό, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του πέντε βάθρα και μία νίκη στην κατηγορία Enduro3, έχοντας συνεισφέρει και σε βάθρα της εθνικής ομάδας Enduro της Ισπανίας.

Stark OxMoto EnduroGP Team

Ο Herbreteau κάνει το ντεμπούτο του στο EnduroGP, κουβαλώντας όμως σημαντική εμπειρία από το motocross και έχοντας ήδη τριετή εξοικείωση με την ηλεκτρική πλατφόρμα της Stark.

Στο επίκεντρο της προσπάθειας θα βρίσκεται η Stark VARG EX, η οποία καλείται να αποδείξει στην πράξη ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να σταθεί απέναντι στις μοτοσυκλέτες με κινητήρες εσωτερικής καύσης στις πιο απαιτητικές συνθήκες του παγκόσμιου enduro.

Stark OxMoto EnduroGP Team

Η συμμετοχή της Stark ανεβάζει τον αριθμό των κατασκευαστών στους δέκα για την κορυφαία κατηγορία, ξεκινώντας από τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν.

Με υψηλούς στόχους

Ο Manager της Ομάδας, Cyril Raynaud, δήλωσε: "Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο εγχείρημα. Η δημιουργία μιας ομάδας EnduroGP από το μηδέν, με επίκεντρο τη Stark VARG, τη στήριξη της Stark αλλά και των συνεργατών μας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το παγκόσμιο enduro. Προσεγγίζουμε αυτήν την προσπάθεια με επαγγελματισμό, φιλοδοξία και πλήρη αφοσίωση. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί, να εξελίξουμε τη μοτοσυκλέτα και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές της."

Stark OxMoto EnduroGP Team

Πρεμιέρα στη Σικελία

Η αυλαία του πρωταθλήματος θα ανοίξει στην Custonaci της Σικελίας, από τις 10 έως τις 12 Απριλίου, όπου θα γίνει και η πρώτη συμμετοχή της Stark στο EnduroGP.

Stark OxMoto EnduroGP Team

Ημερολόγιο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Paulo Duarte FIM EnduroGP 2026

  • Γύρος 1: Ιταλία – Custonaci, Σικελία (10-12 Απριλίου)
  • Γύρος 2: Ισπανία – Oliana (1-3 Μαΐου)
  • Γύρος 3: Φινλανδία – Vierumäki (22-24 Μαΐου)
  • Γύρος 4: Πορτογαλία – Fafe (12-14 Ιουνίου)
  • Γύρος 5: Πορτογαλία II – Fafe (19-21 Ιουνίου)
  • Γύρος 6: Γαλλία – Saint-Agrève (17-19 Ιουλίου)
  • Γύρος 7: Ουαλία – Rhayader (7-9 Αυγούστου)
Stark OxMoto EnduroGP Team

Ημερολόγιο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Expotrade FIM Enduro Γυναικών 2026

  • Γύρος 1: Ιταλία – Custonaci (10-12 Απριλίου)
  • Γύρος 2: Ισπανία – Oliana (1-3 Μαΐου)
  • Γύρος 3: Πορτογαλία – Fafe (12-14 Ιουνίου)
  • Γύρος 4: Πορτογαλία II – Fafe (19-21 Ιουνίου)
  • Γύρος 5: Ουαλία – Rhayader (7-9 Αυγούστου)
Stark OxMoto EnduroGP Team
Stark OxMoto EnduroGP Team