FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Η ερώτηση είναι αν θα πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Bolt τον τίτλο... αήττητος!
motomag FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για μια ακόμη φορά ο Billy Bolt έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, με τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing να κυριαρχεί απόλυτα και στον έκτο και προτελευταίο γύρο του θεσμού που έλαβε χώρα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα με τη νίκη του αυτή, ο Bolt βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Bolt σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες αποφάσισε στη Βουλγαρία να ηγηθεί, εκτός από τους κύριους αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing ήταν ταχύτερος όλων στη διαδικασία SuperPole κάτι το οποίο του έδωσε σαφές πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο Bolt με το που έπεσαν οι ράμπες πήρε το Holeshot με το Husqvarna FE 350, και έγινε... καπνός. Ο αναβάτης της Husqvarna μεγάλωνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο, για να περάσει τελικά την γραμμή του τερματισμού έχοντας περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ο οποίος με τη σειρά του κράτησε με άνεση πίσω του τον Eddie Karlsson, με τον αναβάτη της Husqvarna να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα στη Βουλγαρία.

Στον δεύτερο αγώνα καθώς η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη, ο Billy Bolt αποφάσισε να είναι αρκετά προσεκτικός ειδικά στους πρώτους γύρους, Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να μπει ταχύτατα στην δεκάδα ενώ λίγο αργότερα ο Bolt είχε φτάσει ήδη στην τρίτη θέση. Από και έπειτα είδαμε τον γνωστό Billy Bolt. Ο Βρετανός προσπέρασε τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του τερματίζοντας στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και πάλι Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ). Ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον Bolt, με τον Lettenbichler να κάνει έναν μοναχικό αγώνα καθώς ο Dominik Olszowy (Rieju), ο οποίος ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Lettenbichler.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο τρίτος αγώνας στη Βουλγάρια είχε και πάλι… για μαντέψτε, τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Bolt εκτοξεύτηκε μπροστά αμέσως με το FE 350 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο αναβάτης της Husqvarna έκανε έτσι την απόλυτη εμφάνιση στη Βουλγαρία, κερδίζοντας τον αγώνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά του στην κούρσα του Πρωταθλήματος από τον δεύτερο Jonny Walker στους 59 βαθμούς. Η έκτη συνεχόμενη νίκη του Bolt σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 2 Μαρτίου. Στη δεύτερη θέση, 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bolt, βρέθηκε ο Will Hoare (Rieju), με τον Mitchell Brightmore (GASGAS) να συμπληρώνει το βάθρο στον τρίτο αγώνα της βραδιάς στη Βουλγαρία.

Μετά τη νίκη του ο Billy Bolt δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα είναι στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ να δώσω μια παράσταση στο κοινό της πατρίδας μου και ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο."

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Αποτελέσματα - SuperEnduro 6ος γύρος, Βουλγαρία

Prestige

1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 βαθμούς

2. Manuel Lettenbichler (KTM) 47 βαθμούς

3. Will Hoare (Rieju) 37 βαθμούς

4. Jonny Walker (Beta) 37 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 35 βαθμούς

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Billy Bolt (Husqvarna) 364 βαθμούς

2. Jonny Walker (Beta) 305 βαθμούς

3. Manuel Lettenbichler (KTM) 240 βαθμούς

4. Will Hoare (Rieju) 208 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 βαθμούς

Enduro

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: