FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Η ερώτηση είναι αν θα πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Bolt τον τίτλο... αήττητος!
motomag FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για μια ακόμη φορά ο Billy Bolt έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, με τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing να κυριαρχεί απόλυτα και στον έκτο και προτελευταίο γύρο του θεσμού που έλαβε χώρα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα με τη νίκη του αυτή, ο Bolt βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Bolt σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες αποφάσισε στη Βουλγαρία να ηγηθεί, εκτός από τους κύριους αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing ήταν ταχύτερος όλων στη διαδικασία SuperPole κάτι το οποίο του έδωσε σαφές πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο Bolt με το που έπεσαν οι ράμπες πήρε το Holeshot με το Husqvarna FE 350, και έγινε... καπνός. Ο αναβάτης της Husqvarna μεγάλωνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο, για να περάσει τελικά την γραμμή του τερματισμού έχοντας περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ο οποίος με τη σειρά του κράτησε με άνεση πίσω του τον Eddie Karlsson, με τον αναβάτη της Husqvarna να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα στη Βουλγαρία.

Στον δεύτερο αγώνα καθώς η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη, ο Billy Bolt αποφάσισε να είναι αρκετά προσεκτικός ειδικά στους πρώτους γύρους, Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να μπει ταχύτατα στην δεκάδα ενώ λίγο αργότερα ο Bolt είχε φτάσει ήδη στην τρίτη θέση. Από και έπειτα είδαμε τον γνωστό Billy Bolt. Ο Βρετανός προσπέρασε τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του τερματίζοντας στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και πάλι Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ). Ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον Bolt, με τον Lettenbichler να κάνει έναν μοναχικό αγώνα καθώς ο Dominik Olszowy (Rieju), ο οποίος ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Lettenbichler.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο τρίτος αγώνας στη Βουλγάρια είχε και πάλι… για μαντέψτε, τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Bolt εκτοξεύτηκε μπροστά αμέσως με το FE 350 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο αναβάτης της Husqvarna έκανε έτσι την απόλυτη εμφάνιση στη Βουλγαρία, κερδίζοντας τον αγώνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά του στην κούρσα του Πρωταθλήματος από τον δεύτερο Jonny Walker στους 59 βαθμούς. Η έκτη συνεχόμενη νίκη του Bolt σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 2 Μαρτίου. Στη δεύτερη θέση, 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bolt, βρέθηκε ο Will Hoare (Rieju), με τον Mitchell Brightmore (GASGAS) να συμπληρώνει το βάθρο στον τρίτο αγώνα της βραδιάς στη Βουλγαρία.

Μετά τη νίκη του ο Billy Bolt δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα είναι στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ να δώσω μια παράσταση στο κοινό της πατρίδας μου και ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο."

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Αποτελέσματα - SuperEnduro 6ος γύρος, Βουλγαρία

Prestige

1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 βαθμούς

2. Manuel Lettenbichler (KTM) 47 βαθμούς

3. Will Hoare (Rieju) 37 βαθμούς

4. Jonny Walker (Beta) 37 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 35 βαθμούς

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Billy Bolt (Husqvarna) 364 βαθμούς

2. Jonny Walker (Beta) 305 βαθμούς

3. Manuel Lettenbichler (KTM) 240 βαθμούς

4. Will Hoare (Rieju) 208 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 βαθμούς

Enduro

 

Ετικέτες

ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Τα 99 κεράκια του θα σβήσει ο θεσμός
motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Η FIM ανακοίνωσε πως μετά την Ισπανία που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο, το 2025 o διάσημος αγώνας International Six Days of Enduro (ISDE) θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην... enduro-πόλη του Μπέργκαμο το οποίο απέχει λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από το Μιλάνο.

Για την ενενηκοστή ένατη έκδοσή του, ο ετήσιος αγώνας για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων των εθνών Enduro στον κόσμο θα επισκεφτεί την Ιταλία. Αυτή θα είναι η δωδέκατη φορά που το ISDE θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με το Bergamo Moto Club να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως η Ιταλία φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα του ISDE το 1931 στο Merano με την τελευταία διοργάνωση επί ιταλικού εδάφους να πραγματοποιείται το 2021 στη Λομβαρδία. Ταυτόχρονα το Bergamo Moto Club για τρίτη φορά θα εκτελέσει χρέη διοργανωτή μετά τις χρονιές του 1968 και 1986.

motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas ανέφερε: "Η Ιταλία συνδέεται με το ISDE από τα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του. Είμαι βέβαιος ότι η πλούσια ιστορία μαζί με το πάθος που η Ιταλία ως έθνος τρέφει για το Enduro θα οδηγήσει σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ανυπομονώ πολύ γι' αυτό".

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli δήλωσε: "Το FIM ISDE θα επιστρέψει στην Ιταλία το 2025 στο Μπέργκαμο, μία πόλη που αγαπά το Enduro. Στην συγκεκριμένη πόλη όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουμε πάθος για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσyκλέτας και στο Bergamo Moto Club, το οποίο, είμαι σίγουρος, θα διοργανώσει έναν αγώνα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων".

Ο Πρόεδρος του Moto Club Bergamo, Giuliano Piccinini, με τη σειρά του τόνισε: "Το Moto Club Bergamo είναι υπερήφανο που επιλέχθηκε από τη FIM ως διοργανωτής του FIM ISDE 2025. Σίγουρα θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα από κάθε άποψη, αλλά θα γίνει με πάθος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas και τον Πρόεδρο της FMI Giovanni Copioli που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία".

Ετικέτες