FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Η ερώτηση είναι αν θα πάρει στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Bolt τον τίτλο... αήττητος!
motomag FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/2/2024

Για μια ακόμη φορά ο Billy Bolt έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, με τον αναβάτη της Husqvarna Factory Racing να κυριαρχεί απόλυτα και στον έκτο και προτελευταίο γύρο του θεσμού που έλαβε χώρα στην Βουλγαρία. Ταυτόχρονα με τη νίκη του αυτή, ο Bolt βρίσκεται μία ανάσα από το να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του.

Ο Bolt σε αντίθεση με ότι μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες αποφάσισε στη Βουλγαρία να ηγηθεί, εκτός από τους κύριους αγώνες και στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing ήταν ταχύτερος όλων στη διαδικασία SuperPole κάτι το οποίο του έδωσε σαφές πλεονέκτημα στον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο Bolt με το που έπεσαν οι ράμπες πήρε το Holeshot με το Husqvarna FE 350, και έγινε... καπνός. Ο αναβάτης της Husqvarna μεγάλωνε τη διαφορά του σε κάθε γύρο, για να περάσει τελικά την γραμμή του τερματισμού έχοντας περισσότερα από 8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ), ο οποίος με τη σειρά του κράτησε με άνεση πίσω του τον Eddie Karlsson, με τον αναβάτη της Husqvarna να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου στον πρώτο αγώνα στη Βουλγαρία.

Στον δεύτερο αγώνα καθώς η σειρά εκκίνησης ήταν αντίστροφη, ο Billy Bolt αποφάσισε να είναι αρκετά προσεκτικός ειδικά στους πρώτους γύρους, Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να μπει ταχύτατα στην δεκάδα ενώ λίγο αργότερα ο Bolt είχε φτάσει ήδη στην τρίτη θέση. Από και έπειτα είδαμε τον γνωστό Billy Bolt. Ο Βρετανός προσπέρασε τους δύο αναβάτες που ήταν μπροστά του τερματίζοντας στην πρώτη θέση έχοντας μάλιστα διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο και πάλι Manuel Lettenbichler (ΚΤΜ). Ο αναβάτης της αυστριακής εταιρείας δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να ανταγωνιστεί τον Bolt, με τον Lettenbichler να κάνει έναν μοναχικό αγώνα καθώς ο Dominik Olszowy (Rieju), ο οποίος ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα στην τρίτη θέση απείχε 7 δευτερόλεπτα από τον Lettenbichler.

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Ο τρίτος αγώνας στη Βουλγάρια είχε και πάλι… για μαντέψτε, τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Bolt εκτοξεύτηκε μπροστά αμέσως με το FE 350 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο αναβάτης της Husqvarna έκανε έτσι την απόλυτη εμφάνιση στη Βουλγαρία, κερδίζοντας τον αγώνα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά του στην κούρσα του Πρωταθλήματος από τον δεύτερο Jonny Walker στους 59 βαθμούς. Η έκτη συνεχόμενη νίκη του Bolt σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται αγκαλιά με τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Μεγάλη Βρετανία στις 2 Μαρτίου. Στη δεύτερη θέση, 29 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bolt, βρέθηκε ο Will Hoare (Rieju), με τον Mitchell Brightmore (GASGAS) να συμπληρώνει το βάθρο στον τρίτο αγώνα της βραδιάς στη Βουλγαρία.

Μετά τη νίκη του ο Billy Bolt δήλωσε: "Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς θα είναι στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ να δώσω μια παράσταση στο κοινό της πατρίδας μου και ελπίζω να κατακτήσω τον τίτλο."

FIM SuperEnduro 2024, Βουλγαρία – Μια ανάσα από τον τίτλο ο Bolt και η Husqvarna [VIDEO]

Αποτελέσματα - SuperEnduro 6ος γύρος, Βουλγαρία

Prestige

1. Billy Bolt (Husqvarna) 63 βαθμούς

2. Manuel Lettenbichler (KTM) 47 βαθμούς

3. Will Hoare (Rieju) 37 βαθμούς

4. Jonny Walker (Beta) 37 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 35 βαθμούς

Βαθμολογία Πρωταθλήματος

1. Billy Bolt (Husqvarna) 364 βαθμούς

2. Jonny Walker (Beta) 305 βαθμούς

3. Manuel Lettenbichler (KTM) 240 βαθμούς

4. Will Hoare (Rieju) 208 βαθμούς

5. Mitchell Brightmore (GASGAS) 191 βαθμούς

Ετικέτες

Enduro vs Trial: Billy Bolt και Jaime Busto σε μάχη δεξιοτεχνίας [VIDEO]

Ένα video δείχνει πόσο κοντά είναι τελικά το enduro και το trial
Boly VS Busto
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/3/2026

Δύο κορυφαίοι αθλητές από διαφορετικούς χώρους της off-road μοτοσυκλέτας συναντιούνται σε ένα video γεμάτο έλεγχο, ισορροπία και τεχνική.

Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό video δημοσιεύτηκε φέρνοντας αντιμέτωπους δύο αναβάτες από διαφορετικό υπόβαθρο, τον αστέρα του enduro και πρωταθλητή SuperEnduro 2026 Billy Bolt και τον κορυφαίο αναβάτη trial Jaime Busto.

Ο Bolt είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους αναβάτες enduro της γενιάς του, με πολλαπλούς τίτλους στο SuperEnduro και πρωταγωνιστική παρουσία στο Hard Enduro. Από την άλλη, ο Busto ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου Trial, ενός αθλήματος που απαιτεί απόλυτη ισορροπία και ακρίβεια πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Bolt VS Busto

Μάχη δεξιοτεχνίας πάνω σε εμπόδια

Στο video οι δύο αναβάτες ανταλλάσσουν ρόλους και δοκιμάζουν μια σειρά από δύσκολες δοκιμασίες που θέτει ο ένας στον άλλον, με αναβάσεις σε βράχους, άλματα σε εμπόδια και τεχνικές κινήσεις που απαιτούν ακρίβεια χιλιοστού.

Ο Busto δείχνει την εξωπραγματική ισορροπία που χαρακτηρίζει τους αθλητές του Trial ανεβαίνοντας σε σχεδόν κατακόρυφα εμπόδια, ενώ ο Bolt απαντά με την επιθετική τεχνική και την ταχύτητα που χαρακτηρίζει το Enduro.

Όταν τα δύο στυλ συναντιούνται

Το ενδιαφέρον στοιχείο του video είναι ότι αναδεικνύει πόσο κοντά βρίσκονται τελικά τα δύο αγωνιστικά στυλ. Πολλοί κορυφαίοι αναβάτες Hard Enduro έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από το Trial, καθώς η τεχνική ισορροπίας και ο έλεγχος της μοτοσυκλέτας σε χαμηλές ταχύτητες αποτελούν τεράστιο πλεονέκτημα στις ακραίες διαδρομές .

Το αποτέλεσμα είναι μια μικρή αλλά θεαματική “κόντρα” που δείχνει το επίπεδο δεξιοτεχνίας που απαιτούν τα σύγχρονα off-road αθλήματα.

Και αν το video αποδεικνύει κάτι είναι ότι, είτε μιλάμε για Enduro είτε για Trial, όταν οι κορυφαίοι αναβάτες πιάνουν το τιμόνι οι μοτοσυκλέτες μοιάζουν σχεδόν να αψηφούν τη Φυσική.

Bolt VS Busto