ISDE 2021: Ιταλία και Fantic στην κορυφή

Διέπερεψε η ομάδα του Davide Guarneri
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

7/9/2021

Η 95η έκδοση του Six Days πραγματοποιήθηκε στο Oltrepo 'Pavese, με συμμετοχές από 28 χώρες και πάνω από 600 αναβάτες! Ο αγώνας, ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, με βάση το αεροδρόμιο Voghera – Rivanazzano, ενώ την τελευταία μέρα εξελίχθηκε στο crossdrome Valle Scrivia στο Cassano Spinola στην επαρχία Alessandria. Στο δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η ελληνική αντιπροσωπεία της Fantic, μπορείτε να διαβάσετε για την σημαντική επιτυχία του Davide Guarneri που κατέκτησε την κορυφή οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα του ιταλικού εργοστασίου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ISDE ITALY 2021 – Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ GUARNERI ΜΕ FANTIC ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

ISDE ITALY 2021 - Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ Ο DAVIDE GUARNERI ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟ INTERNATIONAL SIX DAYS ENDURO (ISDE) 2021. O ALBIN NORBINN πετάει solo στην κορυφή της κατηγορίας ΝΕΩΝ.

Η 95η έκδοση του Six Days πραγματοποιήθηκε στο Oltrepo 'Pavese, με 28 συμμετέχουσες χώρες έθνη και συνολικά πάνω από εξακόσιους αναβάτες. Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, είχε σαν βάση το αεροδρόμιο Voghera – Rivanazzano για τις πρώτες πέντε ημέρες του αγώνα και το crossdrome Valle Scrivia στο Cassano Spinola στην επαρχία Alessandria όπου πραγματοποιήθηκε το πέρασμα την τελευταία ημέρα του αγώνα το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί αναβάτες με Fantic ήταν παρόντες στο ISDE: στην Ιταλική Ομάδα ο πρώην οδηγός ΜΧ, Davide Guarneri, καθώς και ο Albin Norrbin στην ομάδα της Σουηδίας Junior. Στην κατηγορία των συλλόγων όλη η ομάδα Italy 2 με σύνθεση των Kevin Cristino, Riccardo Fabris και Daniele Del Μπόνο οδηγούσε Fantic.

Η πρώτη μέρα δεν ήταν ιδιαίτερα τυχερή για τον Davide Guarneri, ο οποίος μετά από μερικά ατυχήματα στο τέλος της ημέρας έμεινε μακριά από τις κορυφαίες θέσεις. Ωστόσο, ο αναβάτης με έδρα τη Μπρέσια δεν έχασε την ορμή του και τις επόμενες ημέρες κατέγραψε εξαιρετικούς χρόνους, τερματίζοντας όλες τις ημέρες ανάμεσα στις κορυφαίες θέσεις.

Όταν έφτασε η τελευταία μέρα όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Davide Guarneri για το τελικό cross test. Ο πρώην πρωταθλητής motocross επιβραδύνθηκε στην αρχή από μερικούς αναβάτες και από τον πρώτο από τους επτά γύρους ο Davide Guarneri ανέβηκε αρκετές θέσεις. Περίπου στα μισά του αγώνα και ενώ καταλάμβανε τις πρώτες θέσεις, ένα ατύχημα περιέπλεξε τα σχέδια του Guarneri. Ο επίσημος αναβάτης Fantic της ομάδας Fantic Factory E / 50 Racing ανέβηκε στη σέλα και ξάφνιασε για άλλη μια φορά τους πολυάριθμους θεατές που βρέθηκαν εκεί, αναρριχόμενος ξανά μέχρι τις πρώτες θέσεις. Η εξαιρετική εμφάνιση του αναβάτη από την Μπρέσια μαζί με εκείνες όλης της ομάδας έδωσαν στην εθνική ομάδα της Ιταλίας την πολυπόθητη πρώτη θέση στο Παγκόσμιο τρόπαιο.

Εξαιρετικό αγώνας Six Days επίσης για τον αναβάτη της Fantic D'Arpa Racing Team, Albin Norrbin, ο οποίος με την Εθνική ομάδα Νέων της Σουηδίας κατέλαβε την τρίτη θέση συνολικά.

Η Team Italy 2, αποτελούμενη από τους Kevin Cristino, Riccardo Fabris και Daniele Del Bono δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο, αλλά στην ατομική κατηγορία C1, ο Kevin Cristino, κέρδισε μια εξαιρετική δεύτερη θέση και ο Riccardo Fabris μπήκε στην πρώτη δεκάδα.

Με την παρουσίαση του Six Days στο ιταλικό έδαφος, τα επόμενα βασικά ραντεβού των τριών ομάδων Fantic έχουν προγραμματιστεί για τις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στη Fanna για τον τελευταίο γύρο του Assoluti D’ Italia και τον Οκτώβριο για τους δύο τελευταίους γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro στην Πορτογαλία και τη Γαλλία.

DAVIDE GUARNERI: "Θα έλεγα ότι αυτό το Six Days θα το κρατήσω στην καρδιά μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Μια υπέροχη νίκη για το κορυφαίο Τρόπαιο και νίκη στην κατηγορία Junior για την ομάδα. Όσο για την μοτοσυκλέτα της Fantic, θα έλεγα πως είχε μια εξαιρετική απόδοση στο γρήγορο Cross Test καθώς και το πολύ τεχνικό Enduro Test ». Αυτός είναι σίγουρα ένα σπάνιος συνδυασμός, καλή συνέχεια στο παγκόσμιο Davide.

RICCARDO FABRIS: "Διασκέδασα πολύ στην πρώτη μου συμμετοχή σε ένα Six Days. Το Fantic 125 ήταν υπέροχα αξιόπιστο και γρήγορο σε όλες τις ημέρες του ανταγωνισμού". Συγχαρητήρια Riccardo!

ALBIN NORBINN: "Είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πήρα με την εθνική Σουηδίας στην κατηγορία Junior. Τώρα αυτό το βάθρο στο Six Days μπαίνει στο αρχείο και θα επικεντρωθώ στον τελικό της σεζόν". Καλή επιτυχία Albin.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 ISDE WORLD TROPHY
1 - Ιταλία - Davide Guarneri (Fantic)
2 – Ισπανία
3 – ΗΠΑ
 
ISDE JUNIOR
1 - Ιταλία
2 - Γαλλία
3 - Σουηδία - Albin Norrbin (Fantic)

Yamaha Racing Hellas: Διήμερο προπόνησης όλης της ομάδας στην Αρχαία Κορινθία

Με τον πολυπρωταθλητή MX Krisztian Tompa σε ρόλο εκπαιδευτή
Yamaha Racing Hellas προπόνηση Αρχαία Κόρινθος 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

24/2/2026

Ένα διήμερο προπόνησης στη Αρχαία Κόρινθο πραγματοποίησε η Μοτοδυναμική για όλα τα μέλη της ομάδας Yamaha Racing Hellas με τον Krisztian Tompa, πολυπρωταθλητή Motocross Ανατολικής Ευρώπης και ομόσταυλο του Κίμωνα Καράμπελα στο περασμένο Red Bull Romaniacs, σε ρόλο εκπαιδευτή.

Το διήμερο προπόνησης για την ομάδα Yamaha Racing Hellas πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Φεβρουαρίου και όλοι οι αθλητές της ομάδας βρέθηκαν σε ιδιωτική πίστα στην περιοχή της Αρχαίας Κορινθίας, όπου συνδύασαν προπόνηση υψηλού επιπέδου αλλά και η εκπαίδευση από τον Krisztian Tompa. Τον Ρουμάνο τον θυμάστε από τη συμμετοχή του στο περασμένο Red Bull Romaniacs όπου, ως team mate του Καράμπελα, επέδειξε εξαιρετική ταχύτητα και βρισκόταν τρίτος στην κατηγορία Adventure Ultimate. Ωστόσο στάθηκε άτυχος σε μία πτώση λόγω της ζημιάς που έπαθε η μοτοσυκλέτα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, με τον Καράμπελα -που σημείωσε επίσης πτώση και έχασε το GPS την τελευταία ημέρα- να τερματίζει τελικά στην εξαιρετική 6η θέση.
 

Yamaha Racing Hellas προπόνηση Αρχαία Κόρινθος 2026

Αναβάτες Motocross, Ταχύτητας, Rally και Enduro προπονήθηκαν στην ίδια πίστα, με κοινό στόχο τη βελτίωση και τη σωστή τους προετοιμασία. Ο εξαιρετικά γρήγορος Tompa που είναι πέντε φορές Πρωταθλητής Ανατολικής Ευρώπης στο Motocross, έχει αναδειχθεί 10 φορές κορυφαίος αθλητής MX στην χώρα του, αφιέρωσε χρόνο σε κάθε αναβάτη ξεχωριστά, δείχνοντας λεπτομέρειες, τεχνικές και μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά και πάντα με χαμόγελο και υπομονή.

O Tompa μπήκε μαζί και στην πίστα με τους υπόλοιπους αθλητές, οδήγησε δίπλα τους, τους καθοδήγησε σε πραγματικές συνθήκες και τους ενθάρρυνε διαρκώς. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε σε όλους το πόσο γρήγορα έμαθε τα number plates των αναβατών, ώστε να μπορεί να τους απευθύνεται προσωπικά και να κάνει στοχευμένες παρατηρήσεις.

Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο για έναν χαλαρό αλλά ουσιαστικό απολογισμό. Η συζήτηση κράτησε αρκετή ώρα, με τον Tompa να απαντά σε κάθε απορία και τους αθλητές να "ρουφάνε" σαν σφουγγάρια την κάθε παρατήρηση. Την Κυριακή τα λόγια έγιναν πράξη και η πρόοδος ήταν φανερή, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και καλύτερες γραμμές για όλους.

Σύμφωνα με τη Yamaha θα υπάρξει και 2ο μέρος στην προπόνηση των αθλητών της για το οποίο δεν έχει ακόμη ανακοινώσει ημερομηνίες.