Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2ος Καρδίτσα: Μάχη στην λάσπη!

Εξαιρετική η οργάνωση του ΣΜΟΚ πάλεψε με τον καιρό

Ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro ήταν βέβαιο, όπως γράφαμε εχθές, πως θα ξεκινούσε με μάχη απέναντι στον καιρό. Η οργάνωση όμως ήταν έτοιμη, έχοντας ήδη το σχέδιο από πριν και αποδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά.

διαστημικός χρόνος στο τέλος της ημέρας από τον Γιάννη Τρίγκα (#22 Beta)!

Φωτό – ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος – Post Production Media

Η απλή προς την λίμνη Πλαστήρα που είχε μετατραπεί σε παγίδα λάσπης άλλαξε, ακυρώθηκε η 5η και 6η ειδική και σχεδόν στο σύνολο του αγώνα τοποθετήθηκαν εκ νέου οι κορδέλες πιο χαμηλά, καθώς τις είχε παρασύρει ο αέρας το προηγούμενο βράδυ.

Όλα αυτά καθιστούν την μιάμιση ώρα καθυστέρησης ένα μικρό ρεκόρ, δείχνοντας πως οι άνθρωποι του ΣΜΟΚ εργάστηκαν πολύ γρήγορα και συντονισμένα.

Από την εκκίνηση και μέχρι τις 12 σήμερα, ο αγώνας γινόταν σε ένα γλιστερό «μους σοκολάτας», ωστόσο από εκείνη την ώρα και μετά ο ήλιος κατάφερε να επικρατήσει και οι χρόνοι να ανέβουν.

Κίμων Καράμπελας (#225 Gas Gas):

Ο δεύτερος αγώνας μένει ως μία συγκλονιστική μάχη για την πρώτη θέση της γενικής, που ο δικός μας, Κίμων Καράμπελας (#225 Gas Gas) θεωρούσε πως είχε στην τσέπη που, έχοντας όλη την ημέρα το προβάδισμα.

Μέχρι βέβαια ο Τρίγκας (#22 Beta) να μπει στην τελευταία ειδική, κάνοντας διαστημικό χρόνο! Ήταν ένας χρόνος που ο Κίμων που ξεκινούσε πιο μετά, όχι μόνο δεν στόχευσε να περάσει, αλλά απεναντίας θεώρησε πως είναι ρίσκο ακόμα και να τον πλησιάσει, μετρώντας ήδη τρεις πτώσεις από εχθές, κι ένα πρόσφατο χειρουργείο. Οι υπολογισμοί όμως δεν βγήκαν, φτάνοντας στο τέλος της ειδικής, είδε πως όχι μόνο ο Τρίγκας είχε ψαλιδίσει το σημερινό προβάδισμα, αλλά ήταν τόσο καλή η παρουσία του στη τελευταία ειδική, οδηγώντας εξαιρετικά γρήγορα, που στο τέλος η νίκη ήταν δική του και την δεύτερη ημέρα! Ήταν μία συγκλονιστική μάχη που χάρισε και το θέαμα, και φυσικά μερικές από τις έντονες στιγμές του αγώνα, που σύμφωνα με τους περισσότερους αναβάτες που πήραν μέρος, ήταν πετυχημένος αν και δύσκολος.

Εντυπωσιακός στα περάσματά του και ο Ζώρας (#133 KTM) που ξεπερνούσε γρήγορα κάθε  δυσκολία:

Θα επιστρέψουμε αναλυτικότερα για το διήμερο Enduro στην Καρδίτσα με πολλές φωτογραφίες!

 

Tags: