Red Bull Romaniacs 2023 - Νικητής ο Manuel Lettenbichler με KTM 300EXC - Video

Ο Pol Tarres για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν τερμάτισε με το Tenere καθώς τραυματίστηκε μετά από πτώση
Red Bull Romaniacs 2023
Από το

motomag

31/7/2023

Ο εμβληματικός αγώνας Hard Enduro της Ρουμανίας Red Bull Romaniacs, ολοκληρώθηκε με τον Γερμανό Manuel Lettenbichler να κερδίζει την κατηγορία Gold -μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας- καβάλα σε ένα δίχρονο KTM 300EXC. Μεγάλος άτυχος ο Pol Tarres, που συμμετείχε στην κατηγορία Bronze, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα για δεύτερη συνεχομένη χρονιά λόγω τραυματισμού μετά από πτώση.

Το Red Bull Romaniacs 2023 πέρασε στην ιστορία με τον Manuel Lettenbichler (KTM 300EXC) να κερδίζει στην κατηγορία Gold, τον Ben Wibberley (KTM 300EXC) να κερδίζει στην κατηγορία Silver, τον Jürg Schütz (KTM 300EXC) να κερδίζει στην κατηγορία Bronze, τον Robert Adams (Beta 300RR) να κερδίζει στην κατηγορία Iron και τον Janis Stauers (KTM 300EXC) να κερδίζει στην κατηγορία Atom. Ωστόσο από την αρχή του αγώνα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Ισπανό αναβάτη της Yamaha Pol Tarres, ο οποίος συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το δικύλινδρο Tenere 700 στην κατηγορία Bronze, σε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Οι βλέψεις του Ισπανού ήταν ξεκάθαρες για τη φετινή διοργάνωση με τον ίδιο να θέλει βελτιώσει την επίδοση που είχε πετύχει το 2021 η οποία ήταν η πολύ αξιόλογη 18η θέση στην κατηγορία του.

Ο Tarres με το καλημέρα κέρδισε τον πρόλογο, ενώ μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας βρισκόταν στην τρίτη θέση της κατηγορίας του!

Red Bull Romaniacs 2023

Ο Ισπανός ξεκίνησε την τρίτη ημέρα του αγώνα όπως αυτός ξέρει δηλαδή τέρμα γκάζι ώστε να παραμείνει ψηλά στην κατάταξη, αυτό όμως δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς ο ίδιος σε ένα σημείο της διαδρομής δεν είδε έναν βράχο με αποτέλεσμα να έχει μια άσχημη πτώση με το Tenere.

Ο Tarres με ανακοίνωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσε πως δεν έχει κάτι σοβαρό και πως δεν έχει σπασίματα, παρολαυτά ανακοίνωσε πως θα πρέπει να αποσυρθεί από την συνέχεια του αγώνα. Να θυμίσουμε πως και πέρυσι ο Ισπανός είχε χρειαστεί να αποσυρθεί από το Red Bull Romaniacs καθώς είχε μια άσχημη πτώση που τον έστειλε στο χειρουργείο. Στο βίντεο ο Ισπανός κρατάει δύο μπαστούνια ενώ είναι δεμένο το αριστερό του πόδι. Παρά τον τραυματισμό ο αναβάτης της Yamaha δήλωσε πως αυτά έχουν οι αγώνες και πως θα συνεχίσει αυτή την “τρέλα” που έχει ξεκινήσει μέχρι να φτάσει στον στόχο του… φανταζόμαστε να κερδίσει με το Tenere την Bronze στο Red Bull Romaniacs.

Red Bull Romaniacs 2023Red Bull Romaniacs 2023

Ετικέτες

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.