Red Bull Romaniacs 2023 - Πρώτος ο Pol Tarres στον πρόλογο, στην κατηγορία Bronze, με το Yamaha Tenere 700 - Video

Γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή θεαματική σύγκρουση με άλλο αναβάτη
Red Bull Romaniacs 2023, Pol Tarres, Prologue
Από το

motomag

26/7/2023

Ο Pol Tarres συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματα του καβάλα στο Yamaha Tenere 700, συμμετέχοντας για 3η φορά στο Red Bull Romaniacs, και τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατηγορίας Bronze στον πρόλογο του εμβληματικού αγώνα Hard Enduro της Ρουμανίας.

Το να βλέπεις τον Pol Tarres πάνω στην σέλα του Yamaha Tenere 700 είναι χάρμα οφθαλμών, με τον Ισπανό να μην έχει βρει ακόμα... “ταβάνι” με το δικύλινδρο On-Off της Yamaha, και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς. Αυτή τη φορά πεδίο δράσης του ήταν ο πρόλογος του Red Bull Romaniacs 2023, όπου ο Tarres επικράτησε -στην κατηγορία Bronze, μην τρελαθούμε κιόλας- με τον ίδιο να βελτιώνει κατά δύο θέσεις το περσινό του αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως το 2021 ο Tarres ήταν ο πρώτος αναβάτης που συμμετείχε στην κατηγορία Bronze με μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας μάλιστα να τερματίσει τον αγώνα, στην 18η θέση της κατηγορίας, ενώ ήταν 13ος στα προκριματικά της Bronze. Το 2022 ο Tarres κατάφερε να τερματίσει 3ος στον πρόλογο της Bronze, όμως λόγω μιας "χαζής" πτώσης όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, εγκατέλειψε άδοξα τον αγώνα, καταλήγοντας στο χειρουργείο με κάκωση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

Pol Tarres

Στο βίντεο του προλόγου που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, καταγράφονται οι προσπάθειες όλων των κατηγοριών (GOLD - SILVER - BRONZE - IRON - ATOM, με σειρά βαθμού δυσκολίας), ενώ στο μικρής διάρκειας βίντεο που έχει αναρτήσει ο Tarres βλέπουμε τον Ισπανό να οδηγεί το Yamaha Tenere 700 λες και είναι μονοκύλινδρο 450... To highlight φυσικά είναι η παραλίγο προσγείωση του Tarres πάνω σε άλλο αναβάτη ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Για να δούμε τι θα καταφέρει ο Pol Tarres στο Red Bull Romaniacs 2023 το οποίο διεξάγεται μέχρι της 29 Ιουλίου και το οποίο θα μπορείτε να το παρακολουθείτε ζωντανά από το κανάλι του αγώνα!

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες