Red Bull Romaniacs 2023 - Πρώτος ο Pol Tarres στον πρόλογο, στην κατηγορία Bronze, με το Yamaha Tenere 700 - Video

Γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή θεαματική σύγκρουση με άλλο αναβάτη
Red Bull Romaniacs 2023, Pol Tarres, Prologue
Από το

motomag

26/7/2023

Ο Pol Tarres συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματα του καβάλα στο Yamaha Tenere 700, συμμετέχοντας για 3η φορά στο Red Bull Romaniacs, και τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατηγορίας Bronze στον πρόλογο του εμβληματικού αγώνα Hard Enduro της Ρουμανίας.

Το να βλέπεις τον Pol Tarres πάνω στην σέλα του Yamaha Tenere 700 είναι χάρμα οφθαλμών, με τον Ισπανό να μην έχει βρει ακόμα... “ταβάνι” με το δικύλινδρο On-Off της Yamaha, και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς. Αυτή τη φορά πεδίο δράσης του ήταν ο πρόλογος του Red Bull Romaniacs 2023, όπου ο Tarres επικράτησε -στην κατηγορία Bronze, μην τρελαθούμε κιόλας- με τον ίδιο να βελτιώνει κατά δύο θέσεις το περσινό του αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως το 2021 ο Tarres ήταν ο πρώτος αναβάτης που συμμετείχε στην κατηγορία Bronze με μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας μάλιστα να τερματίσει τον αγώνα, στην 18η θέση της κατηγορίας, ενώ ήταν 13ος στα προκριματικά της Bronze. Το 2022 ο Tarres κατάφερε να τερματίσει 3ος στον πρόλογο της Bronze, όμως λόγω μιας "χαζής" πτώσης όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, εγκατέλειψε άδοξα τον αγώνα, καταλήγοντας στο χειρουργείο με κάκωση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

Pol Tarres

Στο βίντεο του προλόγου που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, καταγράφονται οι προσπάθειες όλων των κατηγοριών (GOLD - SILVER - BRONZE - IRON - ATOM, με σειρά βαθμού δυσκολίας), ενώ στο μικρής διάρκειας βίντεο που έχει αναρτήσει ο Tarres βλέπουμε τον Ισπανό να οδηγεί το Yamaha Tenere 700 λες και είναι μονοκύλινδρο 450... To highlight φυσικά είναι η παραλίγο προσγείωση του Tarres πάνω σε άλλο αναβάτη ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Για να δούμε τι θα καταφέρει ο Pol Tarres στο Red Bull Romaniacs 2023 το οποίο διεξάγεται μέχρι της 29 Ιουλίου και το οποίο θα μπορείτε να το παρακολουθείτε ζωντανά από το κανάλι του αγώνα!

Ετικέτες

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.