Red Bull Romaniacs 2023 - Πρώτος ο Pol Tarres στον πρόλογο, στην κατηγορία Bronze, με το Yamaha Tenere 700 - Video

Γλιτώνοντας την τελευταία στιγμή θεαματική σύγκρουση με άλλο αναβάτη
Red Bull Romaniacs 2023, Pol Tarres, Prologue
Από το

motomag

26/7/2023

Ο Pol Tarres συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα επιτεύγματα του καβάλα στο Yamaha Tenere 700, συμμετέχοντας για 3η φορά στο Red Bull Romaniacs, και τερματίζοντας στην πρώτη θέση της κατηγορίας Bronze στον πρόλογο του εμβληματικού αγώνα Hard Enduro της Ρουμανίας.

Το να βλέπεις τον Pol Tarres πάνω στην σέλα του Yamaha Tenere 700 είναι χάρμα οφθαλμών, με τον Ισπανό να μην έχει βρει ακόμα... “ταβάνι” με το δικύλινδρο On-Off της Yamaha, και αυτό το αποδεικνύει συνεχώς. Αυτή τη φορά πεδίο δράσης του ήταν ο πρόλογος του Red Bull Romaniacs 2023, όπου ο Tarres επικράτησε -στην κατηγορία Bronze, μην τρελαθούμε κιόλας- με τον ίδιο να βελτιώνει κατά δύο θέσεις το περσινό του αποτέλεσμα. Να θυμίσουμε πως το 2021 ο Tarres ήταν ο πρώτος αναβάτης που συμμετείχε στην κατηγορία Bronze με μεγάλη Adventure μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας μάλιστα να τερματίσει τον αγώνα, στην 18η θέση της κατηγορίας, ενώ ήταν 13ος στα προκριματικά της Bronze. Το 2022 ο Tarres κατάφερε να τερματίσει 3ος στον πρόλογο της Bronze, όμως λόγω μιας "χαζής" πτώσης όπως την είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος, εγκατέλειψε άδοξα τον αγώνα, καταλήγοντας στο χειρουργείο με κάκωση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης.

Pol Tarres

Στο βίντεο του προλόγου που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, καταγράφονται οι προσπάθειες όλων των κατηγοριών (GOLD - SILVER - BRONZE - IRON - ATOM, με σειρά βαθμού δυσκολίας), ενώ στο μικρής διάρκειας βίντεο που έχει αναρτήσει ο Tarres βλέπουμε τον Ισπανό να οδηγεί το Yamaha Tenere 700 λες και είναι μονοκύλινδρο 450... To highlight φυσικά είναι η παραλίγο προσγείωση του Tarres πάνω σε άλλο αναβάτη ο οποίος είχε χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Για να δούμε τι θα καταφέρει ο Pol Tarres στο Red Bull Romaniacs 2023 το οποίο διεξάγεται μέχρι της 29 Ιουλίου και το οποίο θα μπορείτε να το παρακολουθείτε ζωντανά από το κανάλι του αγώνα!

Ετικέτες

Steve Holcombe - Από τη Honda στη Sherco για τις σεζόν 2026 και 2027

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro στην Ε3 με τη δίχρονη Sherco 300
Steve Holcombe - Sherco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/1/2026

Μια σπουδαία μεταγραφή ανακοίνωσε η γαλλική Sherco, αφού το 2026 και το 2027 θα έχει στις τάξεις της τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro, Steve Holcombe.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά το 2025, όπου η Sherco εξασφάλισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Enduro στην κατηγορία E3 με τον Hamish Macdonald, οι Γάλλοι ανακοινώνουν μια μεγάλη συμφωνία, με τον Βρετανό Steve Holcombe. 

Αντίθετα με τους Γάλλους, το 2025 ήταν μια χρονιά που ο Holcombe θα ήθελε να ξεχάσει, αφού σημαδεύτηκε για εκείνον από έναν άσχημο τραυματισμό στον πρώτο γύρο της χρονιάς, με αποτέλεσμα ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο και χειρουργείο που τον κράτησε εκτός δράσης για όλη τη σεζόν…

Holcombe

Τώρα, οι πρώην ανταγωνιστές, Sherco - Holcombe ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα επόμενα δυο χρόνια, έχοντας ως στόχο φυσικά τον τίτλο της Ε3.

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, ο Holcombe θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, το ISDE στην Πορτογαλία και στο Trèfle Lozérien.

Holcombe

Ανάλογα με το πρόγραμμα, ο Βρετανός αναμένεται επίσης να συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις Enduro στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι πρώτες δοκιμές με τη νέα του μοτοσυκλέτα έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Steve Holcombe, γεννημένος στις  16 Μαΐου 1994, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ανταγωνιστές στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στεφθεί εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Enduro, με τέσσερις τίτλους EnduroGP (2017, 2018, 2020 & 2023), τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro3 (E3) (2016, 2018 & 2019) και δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro2 (E2) (2020 & 2023).

Ετικέτες