Red Bull Romaniacs – Αποσύρεται τραυματισμένος ο Pol Tarres

Η δύσκολη πλευρά της συμμετοχής με μεγάλες on-off
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/7/2022

Αποσύρεται από τον αγώνα ο Pol Tarres κάνοντας ο ίδιος την ανακοίνωση και ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας αυτό που φάνηκε εχθές στα αποτελέσματα της ημέρας. Κι αυτό γιατί δεν είχε ολοκληρώσει την προσπάθειά του παρόλο που ήταν τρίτος της Bronze κατηγορίας στον Πρόλογο και ξεκίνησε παλεύοντας για μία από τις τρεις θέσεις.

Μία πτώση που ο ίδιος την χαρακτήρισε ηλίθια στην αρχή της χθεσινής ημέρας τον άφησε με κάκωση ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης με τον Tarres να επιμένει για άλλη μισή ώρα να αγωνίζεται έως ότου οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν και ο πόνος νίκησε.

Σταματώντας τον αγώνα και στην πρώτη εξέταση ήρθε και η κανονική διάγνωση που έδειξε πως είχε κόψει τους συνδέσμους στον ώμο και θα χρειαζόταν χειρουργική αποκατάσταση. Δεν πήρε λοιπόν σήμερα εκκίνηση και ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το Romaniacs.

 

 

Η τρέλα αυτή, να ολοκληρώσει κανείς τον σκληρότερο αγώνα του FIM World Enduro Championship με μεγάλη Adventure αντί για κανονική Enduro ξεκίνησε το 2017 όταν ο Gerhard Forster και ο Quinn Cody με BMW RnineT και KTM 1190 Adventure R αντίστοιχα, πάλεψαν μεταξύ τους για να δουν ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα. Να τονίσω εδώ πως αγωνίστηκαν στην κατηγορία Iron και οι μοτοσυκλέτες τους δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με εκείνων της παραγωγής. Αυτό είναι κάτι που έχω επιβεβαιώσει προσωπικά με τον Quinn Cody αναφέροντας μου μία σειρά από αλλαγές με στόχο την ολοκλήρωση της σκληρής δοκιμασίας αλλά και την επικράτηση έναντι της BMW.

Οι κατηγορίες στο Red Bull Romaniacs είναι GOLD – SILVER – BRONZE – IRON – ATOM με αυτή την σειρά βαθμού δυσκολίας και τον Pol Tarres να είναι ο πρώτος το 2021 που συμμετέχει στην Bronze με μεγάλη Adventure τερματίζοντας 18ος που είναι μία εκπληκτική επίδοση.

Φέτος ο στόχος ήταν για ακόμη ψηλότερα και ξεκίνησε έτσι από την πρώτη ημέρα από τον Πρόλογο τερματίζοντας τρίτος στην κατηγορία, όταν πέρσι ήταν 13ος στο Πρόλογο. Όπως έχει πει και ο ίδιος και όπως παλαιότερα μου έχει μεταφέρει και ο Chris Birch, η διαδικασία αυτή, να συμμετέχεις με μεγάλη Adventure σε τέτοιες δοκιμασίες είναι μία κορυφή που κατακτάς αργά, έχοντας ξεκινήσει από ένα ήδη εξαιρετικό επίπεδο σε Enduro και Trial και με συνεχή, καθημερινή προπόνηση. Ο Pol Tarres δεν ξεφεύγει από τον κανόνα αυτό και η εξέλιξή του με την Tenere 700 ήταν παραπάνω από αξιοσημείωτη. Μετρά ήδη ένα Guiness ρεκόρ για το μεγαλύτερο υψόμετρο με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα, στα 6.155 μέτρα και μία σειρά από promo-video με απίθανες δοκιμασίες, που η Yamaha σκοπεύει να πολλαπλασιάσει και να χρηματοδοτήσει με τους πόρους από την συμμετοχή της στο Dakar από το οποίο πλέον έχει αποτραβηχτεί.

Η συμμετοχή στον σκληρό αυτό αγώνα με μοτοσυκλέτες που δεν είναι η δουλειά τους να βρεθούν εκεί μέσα, προέκυψε από μία μίξη αιτιών με τις επιταγές του marketing να είναι φυσικά οι πρώτες αλλά χωρίς να έχουν την αποκλειστικότητα. Κι αυτό γιατί τόσο η εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού, όσο και η εξέλιξη της ίδιας της τέχνης και της τεχνικής της οδήγησης, έχουν εξελιχθεί παράλληλα επιτρέποντας μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας από πριν. Ο Pol Tarres έχει πάρει μέρος σε πολλούς αγώνες Rally χτίζοντας και εξελίσσοντας την τεχνική του, όπως ο ίδιος έχει αποκαλύψει και καθόλου δεν διαφέρει αυτό από τον αντίστοιχο “πρεσβευτή-του-κάνε-τα-πάντα-με-Advenure” της KTM, Chris Birch.

Στον αντίποδα βέβαια ο τραυματισμός με μία τέτοια συμμετοχή είναι πιο εύκολος και το ρίσκο μεγαλύτερο. Και ο Toni Bou, ένας από τους ικανότερους αναβάτες του κόσμου και πρωταθλητής θρύλος στο Trial, έκανε μία σειρά video με την Africa Twin που κατέληξαν με ένα σπασμένο πόδι για τον ίδιο, αλλά και τεράστια απήχηση στο κοινό.

Περαστικά στον Pol Tarres και σε αναμονή του επόμενού του άθλου..

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: