SuperEnduro 2024, Πολωνία - Τα πήρε όλα και έφυγε ο Billy Bolt με τη Husqvarna [VIDEO]

Δύο νίκες και μία δεύτερη θέση ήταν αρκετές για να του αποφέρουν τη νίκη στη γενική κατάταξη μπροστά από τον Jonny Walker
motomag SuperEnduro Πολωνία – Τα πήρε όλα και έφυγε ο Billy Bolt με Husqvarna
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/12/2023

Μπροστά σε 15.000 θεατές στην Tauron Arena της Πολωνίας, ο Billy Bolt ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του 2ου γύρου της σεζόν, καταφέροντας να πανηγυρίσει τη νίκη στη γενική κατάταξη του αγώνα, κατακτώντας ταυτόχρονα το 24MX Leader Plate -νίκη στον αγώνα και ηγέτης στο Πρωτάθλημα- και τον καλύτερο χρόνο στη SuperPole.

Ο δεύτερος γύρος του SuperEnduro 2024 ο οποίος διεξήχθη στην Πολωνία, είχε ως πρωταγωνιστές τους Billy Bolt (Husqvarna) και Jonny Walker (Beta). Στον πρώτο αγώνα ο Bolt πήρε το Holeshot της Airoh με τον Walker να ακολουθεί κατά πόδας και τον Dominik Olszowy (Rieju) να βρίσκεται στα αρχικά στάδια του αγώνα στην τρίτη θέση. Οι Bolt και Walker πάλεψαν για την πρώτη θέση ωστόσο όταν έφτασε η ώρα να ρίξουν γύρο στους τελευταίους αναβάτες ο Bolt κατάφερε να το εκμεταλλευτεί καλύτερα, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα και αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο του αντίπαλο Walker. Στον δεύτερο αγώνα τα πράγματα άλλαξαν, ο Jonny Walker πήρε την πρωτοπορία, με τον Billy Bolt να βρίσκεται στις πιο πίσω θέσεις. Άπαντες περίμεναν να δουν τον Βρετανό αναβάτη της Husqvarna να κάνει την επίθεση του ωστόσο ο ίδιος δεν μπόρεσε να περάσει τους υπόλοιπους αναβάτες. Ο Walker ο οποίος φαινόταν πως είχε εύκολο έργο, παρόλα αυτά λίγο έλειψε να χάσει τον δεύτερο αγώνα, καθώς στον τελευταίο γύρο είχε μία πτώση. Ο Walker κατάφερε να ανέβει γρήγορα στη σέλα του Beta πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη στον δεύτερο αγώνα, με τον Bolt από την άλλη να καταφέρνει να ανέβει στη δεύτερη θέση ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες.

SuperEnduro Πολωνία – Τα πήρε όλα και έφυγε ο Billy Bolt με Husqvarna

Έχοντας από μία νίκη, οι Bolt και Walker μπήκαν  αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον τρίτο αγώνα. Με τον κόσμο στην Tauron Arena να ζητωκραυγάζει ο Bolt κατάφερε να στρίψει πρώτος παίρνοντας ταυτόχρονα το Holeshot της Airoh. Ο Βρετανός της Husqvarna σε κανένα σημείο του τρίτου αγώνα δεν απειλήθηκε από τον Walker, με αποτέλεσμα να φύγει από την Πολωνία με τη νίκη στην γενική κατάταξη. O Walker ολοκλήρωσε την εμφάνιση του στην Πολωνία κατακτώντας μία δεύτερη θέση, με τον Will Hoare (Beta), να κλείνει το βάθρο της γενικής κατάταξης. Μετά το τέλος του δεύτερου γύρου του SuperEnduro, o Bolt προηγείται με τους Walker και Hoare να ακολουθούν. Στην κατηγορία Junior o Ashton Brightmore (GASGAS), κατάφερε να πάρει τη νίκη στην γενική κατάταξη, με τους Rolad Liszka (KTM) και Suff Sell (KTM), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Για τον θεσμό European Cup, ο Xavi Leon Sole (GASGAS), πήρε τη νίκη με τους Πολωνούς Maciej Wieckowski (GASGAS) και Hubert Zbikowski (KTM), να τερματίζουν στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου.

SuperEnduro Πολωνία – Τα πήρε όλα και έφυγε ο Billy Bolt με Husqvarna

Ο Billy Bolt δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: "Για να είμαι ειλικρινής, μετά τον δεύτερο αγώνα νομίζω ότι όλοι περίμεναν να είμαι αρκετά θυμωμένος, αλλά ήμουν ευχαριστημένος με την οδήγησή μου. Συγκρατήθηκα λίγο για την αντίστροφη εκκίνηση, αλλά μετά άργησα πολύ να μπω μπροστά, ξαφνικά συνειδητοποίησα ότι ο Jonny ήταν τέσσερις μοτοσυκλέτες μπροστά και ήταν πραγματικά πολύ αργά. Μπορώ τώρα να απολαύσω τα Χριστούγεννα με άλλη μια νίκη στη γενική κατάταξη, αγάπη σε όλους!"

Με τη σειρά του ο Jonny Walker ανέφερε: "Ήταν καλά απόψε, ένιωσα ότι είχα καλό ρυθμό, δεν έκανα πολλά λάθη. Δεύτερος στη γενική και πάλι, αλλά ανυπομονώ για τη Γερμανία, ειδικά αφού κέρδισα τον Billy σε έναν από τους αποψινούς αγώνες! Είχαμε μερικές ωραίες μάχες και είναι πάντα δίκαιοι οι αγώνες μεταξύ μας, επιπλέον ήταν μια ωραία παράσταση για τους οπαδούς. Η πίστα ήταν δύσκολη, αλλά ήταν πραγματικά διασκεδαστική. Μπορώ να πάω για τις διακοπές των Χριστουγέννων νιώθοντας καλά".

Ο τρίτος Will Hoare δήλωσε: "Είμαι χαρούμενος απόψε. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι αυτό το πισωγύρισμα που έγινε στη Superpole με έκανε να νιώθω έτοιμος για τον αγώνα. Οι τρεις αγώνες πήγαν πολύ καλά και πήρα την τρίτη θέση στη γενική, οπότε είμαι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα, αφού έκανα το ίδιο και στη Γαλλία πριν από δύο εβδομάδες. Είναι καλό για μένα να αγωνίζομαι μαζί με τους κορυφαίους αναβάτες και ελπίζω για το ίδιο και στη Γερμανία".

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: