"Η Λέσχη μας, διοργανώνει το διήμερο 9-10 Απριλίου 2016, εκδηλώσεις με θέμα την Vespa, με την επωνυμία ''VESPAΘΗΝΑΙΑ 2016''. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της διοργάνωσης ''VESPAΘΗΝΑΙΑ'' 2016, θα οργανωθεί διήμερη Έκθεση Κλασσικής Vespa, στις 9-10 Απρίλιου 2016, σε μεγάλη εκθεσιακή κλειστή αίθουσα, στον πολιτισμικό πολυχώρο ''ΑΘΗΝΑΪΣ'' http://www.athinais.com.gr/ Καστοριάς 36, Βοτανικός, Αθήνα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει παλιά συλλεκτικά μοντέλα Vespa και θα πλαισιωθεί και από άλλα ιταλικά κλασσικά οχήματα και μοτοσυκλέτες, προσφορές ιδιωτών και φιλικών λεσχών, και από έκθεση ζωγραφικής με θέμα την Vespa. Επίσης θα περιλαμβάνει νυχτερινό party το Σάββατο, στον ίδιο χώρο και vespoπορεία ιστορικού χαρακτήρα, με barbeque party την Κυριακή, (βλέπε και www.facebook.com/athensvespaclub ) Η έκθεση και οι εκδηλώσεις, θα προβληθούν στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο."
Ducati Panigale V4 - Κέρδισε το βραβείο Good Design Award 2025
To τρίτο βραβείο σχεδιασμού του μοντέλου μετά τα iF Design και Red Dot
Από τον
Κώστα Γκαζή
19/2/2026
Μπορεί το τελευταίας κοπής Ducati Panigale V4 να έχασε το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο ψαλίδι-ποίημα, και να κατηγορήθηκε πως στον γενικότερο ανασχεδιασμό του θυμίζει πλέον ιαπωνική Superbike του σωρού -βαρύ-, όμως οι κριτές design στα βραβεία iF, Red Dot και Good Design έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη, φορτώνοντας την ιταλική μοτοσυκλέτα με δάφνες.
Τα συγκεκριμένα βραβεία Καλού Σχεδιασμού διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, το Design και τις Αστικές Σπουδές. Τα Good Design Awards ιδρυθήκαν στο Σικάγο το 1950 από τους Eero Saarinen και τους Charles και Ray Eames, και βραβεύουν σε ετήσια βάση ότι θεωρούν πως ξεχωρίζει σχεδιαστικά.
Σημειώστε πως το 2026, τα Good Design Awards έρχονται στην Ελλάδα με το Good Design Show να ξεκινά στις 20 Μαρτίου, στην Αθήνα -Μητροπόλεως 74-, όπου θα εκτεθούν βραβευμένα σχέδια -λέτε να δούμε και το Panigale;
Το Panigale V4 βρίσκεται τώρα στην 7η γενιά του, και αντιπροσωπεύει τη δίψα της Ducati για νίκες και τίτλους στην πίστα, ενώ αποτελεί και το απόλυτο φαβορί για το Πρωτάθλημα Superbike του 2026. Προχωρημένη αεροδυναμική, ιταλικός σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια και κορυφαία εξαρτήματα συνθέτουν την απόλυτη ιταλική Superbike πρόταση, που όπως αναφέρει ο επικεφαλής design της Ducati, Andrea Ferraresi “στοχεύει στη δημιουργία έντονων συναισθημάτων με την πρώτη κιόλας ματιά, και στην εκπλήρωση των υποσχέσεων του design της όταν βρεθεί εν κινήσει.”
Μια μοτοσυκλέτα που έχει ως πρόγονο την εμβληματική 916, σίγουρα έρχεται με ψηλές απαιτήσεις, και η αναζήτηση από την Ducati “τίτλων ευγενείας” για αυτήν περιλαμβάνει πέρα από τις πίστες και τους οίκους βράβευσης του σχεδιασμού της.