Έκτακτο μοτοσυκλετιστικό γεγονός! Το MOTOHAPPENING αλλάζει ημερομηνία!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2014

Για να μην αναγκαστούμε να γράψουμε από Δευτέρα κάτι τέτοιο: "Έκτακτη είδηση! Μοτοσυκλέτες παρασύρονται από τη θάλασσα!" αναβάλλουμε για το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο 12-13-14 Σεπτεμβρίου, το MOTOHappening στη Μουρτερή! Ο καιρός αποφάσισε να γίνει φθινοπωρινός ακριβώς τώρα, και να αφήσει το καλοκαίρι να ξανά έρθει από βδομάδα, οπότε και εμείς θα παίξουμε κρυφτούλι, αναβάλλοντας το ραντεβού στην παραλία. Άλλωστε το καλοκαίρι φέτος πάει για παράταση, οπότε ας αφήσουμε τη βροχερή παρένθεση να περάσει, κι ας ορίσουμε το ραντεβού μας εκ νέου, ακριβώς μια βδομάδα μετά.

Ειδοποιήστε φίλους και γνωστούς, μοτοσυκλετιστικές παρέες και μοναχικούς μηχανόβιους, καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι συνέχεια μπροστά σε μια οθόνη και πάρτε μια βδομάδα παράταση για να ψήσετε να έρθουν κι αυτοί που αμφιταλαντεύονταν! Ο βράχος μας περιμένει και καμία βροχή δεν τον κουνά!

Για να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές:

Να μην βρούμε τις μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες έτσι:

Ούτε να ρίξουμε αναγκαστικό πλύσιμο:

Άλλωστε και ο Rossi είπε ότι αν βρέχει δεν θα έρθει...

 

Βρες μας εδώ!

Δες το MOTOHAPPENING στο FACEBOOK

Ετικέτες

Κάμερες τροχαίας στην Αττική: Ψαλιδίστηκαν 21.000 καταγραφές πριν βεβαιωθεί πρόστιμο

Το νέο σύστημα ελέγχου καταγράφει παραβάσεις, αλλά κάθε υπόθεση εξετάζεται πριν εκδοθεί κλήση
Καμερες
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Περισσότερες από 21.000 καταγραφές παραβάσεων που εντόπισαν οι νέες κάμερες κυκλοφορίας στην Αττική απορρίφθηκαν έπειτα από έλεγχο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία ή δεν επρόκειτο για πραγματικές παραβάσεις

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., έως τις 22 Ιουλίου 2026 ακυρώθηκαν συνολικά 21.073 καταγραφές από το νέο σύστημα αυτόματης επιτήρησης της κυκλοφορίας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι κάμερες δεν εκδίδουν αυτόματα πρόστιμα, αλλά κάθε περίπτωση ελέγχεται πριν βεβαιωθεί παράβαση.

Ο συχνότερος λόγος απόρριψης ήταν η λανθασμένη αναγνώριση οχημάτων που κινούνταν πολύ κοντά στη διαγράμμιση, χωρίς όμως να την παραβιάζουν. Για τον λόγο αυτό ακυρώθηκαν 7.039 καταγραφές (33,4%).

Ακολούθησαν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και κρατικά οχήματα, με 6.051 ακυρώσεις (28,7%), καθώς διαθέτουν ειδικό καθεστώς κατά την εκτέλεση υπηρεσίας.

Σε 4.732 περιπτώσεις (22,5%) η ποιότητα της εικόνας δεν επέτρεπε την ασφαλή αναγνώριση του οχήματος, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επιπλέον, 1.958 καταγραφές (9,3%) ακυρώθηκαν επειδή η κυκλοφορία ρυθμιζόταν εκείνη τη στιγμή από τροχονόμο ή υπήρχε νόμιμη εξαίρεση για οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής ή του ΕΚΑΒ.

Μικρότερο ποσοστό αφορούσε περιπτώσεις όπου καταγράφηκαν περισσότερα από ένα οχήματα στο ίδιο πλάνο (440 περιπτώσεις), ξένες ή μη καταχωρημένες πινακίδες (171), σφάλματα στην αυτόματη αναγνώριση πινακίδων (107), μη ευδιάκριτες πινακίδες λόγω φθοράς ή λάσπης (71) και ελιγμούς που πραγματοποιήθηκαν για αποφυγή ατυχήματος (28). Άλλες 476 καταγραφές χαρακτηρίστηκαν ως “λοιποί λόγοι”.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το σύστημα λειτουργεί με ανθρώπινο έλεγχο πριν από την επιβολή προστίμου, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες χρεώσεις. Παράλληλα, αναδεικνύουν τα σημεία όπου το σύστημα εμφανώς πάσχει, όπως η ακρίβεια των αλγορίθμων αναγνώρισης, η απόδοση των καμερών σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και η καλύτερη αναγνώριση των πινακίδων κυκλοφορίας.