Έκτακτο μοτοσυκλετιστικό γεγονός! Το MOTOHAPPENING αλλάζει ημερομηνία!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2014

Για να μην αναγκαστούμε να γράψουμε από Δευτέρα κάτι τέτοιο: "Έκτακτη είδηση! Μοτοσυκλέτες παρασύρονται από τη θάλασσα!" αναβάλλουμε για το επόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο 12-13-14 Σεπτεμβρίου, το MOTOHappening στη Μουρτερή! Ο καιρός αποφάσισε να γίνει φθινοπωρινός ακριβώς τώρα, και να αφήσει το καλοκαίρι να ξανά έρθει από βδομάδα, οπότε και εμείς θα παίξουμε κρυφτούλι, αναβάλλοντας το ραντεβού στην παραλία. Άλλωστε το καλοκαίρι φέτος πάει για παράταση, οπότε ας αφήσουμε τη βροχερή παρένθεση να περάσει, κι ας ορίσουμε το ραντεβού μας εκ νέου, ακριβώς μια βδομάδα μετά.

Ειδοποιήστε φίλους και γνωστούς, μοτοσυκλετιστικές παρέες και μοναχικούς μηχανόβιους, καθώς δεν είναι όλοι οι άνθρωποι συνέχεια μπροστά σε μια οθόνη και πάρτε μια βδομάδα παράταση για να ψήσετε να έρθουν κι αυτοί που αμφιταλαντεύονταν! Ο βράχος μας περιμένει και καμία βροχή δεν τον κουνά!

Για να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές:

Να μην βρούμε τις μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες έτσι:

Ούτε να ρίξουμε αναγκαστικό πλύσιμο:

Άλλωστε και ο Rossi είπε ότι αν βρέχει δεν θα έρθει...

 

Βρες μας εδώ!

Δες το MOTOHAPPENING στο FACEBOOK

Ετικέτες

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα – Η διαδικασία ξεκινά από την 1η Απριλίου

Ποιο είναι το ποσό που πρέπει να καταβληθεί και ποιες οι προϋποθέσεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/3/2026

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους, με τη ρύθμιση που έρχεται ενόψει της πασχαλινής περιόδου.

Στην πλατφόρμα myCAR, από την πρώτη Απριλίου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τα τέλη που αναλογούν στο χρονικό διάστημα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους έως το τέλος του έτους και χωρίς προσαυξήσεις.

Περισσότεροι από 120.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δικύκλων είχαν καταθέσει τις πινακίδες των οχημάτων τους τον Δεκέμβριο του 2025, όπως και τα προηγούμενα χρόνια και με το μέτρο αυτό μπορούν να τις πάρουν πίσω.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ιδιοκτήτης που θέλει να κυκλοφορήσει το όχημα του για ένα μήνα, θα καταβάλει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12 κλπ.

Ωστόσο, πριν επανεκκινηθεί το όχημα θα προηγηθεί online έλεγχος εάν είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και στη συνέχεια να γίνει η υποβολή του αιτήματος, ενώ όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να υποβάλλουν το αίτημα στη αρμόδια Δ.Ο.Υ. για να τις παραλάβουν. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες σε ένα όχημα για να αρθεί η ακινησία θα πρέπει να είναι σύμφωνοι όλοι οι συνιδιοκτήτες.

Θυμίζουμε πως:

  • Κάθε ιδιοκτήτης οχήματος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα μόνο μια φορά κάθε χρόνο.
  • Ο μήνας άρσης ακινησίας λογίζεται ακέραιος, ακόμη κι αν η διαδικασία γίνει μέσα στον μήνα.
  • Η πληρωμή των τελών για το επιθυμητό διάστημα γίνεται εφάπαξ και όχι σε δόσεις.
  • Όταν λήξει η περίοδος που πληρώθηκαν τα τέλη ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ξαναθέσει ο όχημα σε ακινησία, αλλιώς κινδυνεύει με πρόστιμο που εκδίδεται αυτομάτως.