ScooterClubHellas: Κοπή πίτας - Δελτίο Τύπου

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/1/2016
Αγαπητά μέλη και φίλοι του ScooterClubHellas ,
 
Για να εμπεδώσουμε ότι μπήκε νέα χρονιά , σας καλούμε όλους να κόψουμε την Βασιλόπιτα μας , με κλήρωση δώρων , με χορό και με τσιμπούσι !!!!
 
Παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες κλείσαμε ένα πολύ ωραίο εστιατόριο με πολύ ωραίο μενού για μικρούς και μεγάλους και ζωντανή μουσική . 
Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30 στο εστιατόριο ''Ο Μπάρμπα Λάζαρος'' Ζησιμοπούλου 24Α στο Παλαιό Φάληρο
Με την ευγενική χορηγία της BMW Βαγιανέλης Α.Ε. η τιμή διαμορφώνεται στα 15 ευρώ για τους μεγάλους και 12 ευρώ για τους μικρούς μας φίλους. 
Σας περιμένουμε να περάσουμε ωραίες στιγμές μεταξύ φίλων.
Οι συμμετοχές μπορούν να δηλωθούν αποκλειστικά εδώ, καθώς θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας: http://forum.scooterclubhellas.gr/viewtopic.php?f=366&t=44666
 
 
Λίγα λόγια για το www.ScooterClubHellas.gr
 
Η λέσχη δραστηριοποιείται στον χώρο της μοτοσυκλέτας από τον Οκτώβριο του 2005 με εκδηλώσεις, εκδρομές και συμμετοχή σε μοτοσυκλετιστικά δρώμενα. 
 
Το Forum εγκαινιάστηκε τον Μάη του 2006 από μέλη της λέσχης και φίλους των Scooter. Από την πρώτη στιγμή στάθηκε ισάξια στις προσδοκίες των δημιουργών, αλλά και των μελών του. Απαντήσεις σχετικά με οποιοδήποτε θέμα μας ενδιαφέρει με τις μοτοσυκλέτες μας, αλλά και με την καθημερινότητα , βρίσκονται στο Forum επί καθημερινής βάσεως.
 
Αυτήν την στιγμή έχουμε 43.208 εγγεγραμμένα μέλη και καθημερινή επισκεψιμότητα 3,000 με 3,500 διαφορετικών μελών
 
 

 

Μερικές από τις δραστηριότητες μας

 
1)Εβδομαδιαία συνάντηση μελών σε σταθερό σημείο.
2)Εκδρομή σε κοντινή η πιο μακρινή απόσταση κάθε μήνα.
3)Παραρτήματα του φόρουμ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ( Αθήνα , Πάτρα , Θεσσαλονίκη , Βόλος , Κρήτη )
4)Συμμετοχές σε διάφορα φεστιβαλ μηχανών ( τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο ScooterMotoFestival στο γκάζι ) , Bikes & Tattoos by the Sea
5)Εδώ και τρία χρόνια έχουμε δημιουργήσει δικιά μας τράπεζα αίματος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Κοργιαλένειο / Μπενάκιο ΕΕΣ
6)Εκπαιδευτικά σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης ( Τάκης Μανιάτης )
7)Πανελλήνιες συγκεντρώσεις μελών από όλη την Ελλάδα ( σε Αθήνα , Βόλο , Τρίκαλα , Καμένα βούρλα )
8)Εθελοντισμό σε αγώνες δρόμου ( διαφύλαξη συμμετεχόντων με αποκλεισμό δρόμων ) σε συνεργασία με την αστυνομία και τους τοπικούς φορείς
9)Δημιουργία ,προγραμματισμός και εκτέλεση με πλήρη επιτυχία από μέλη μας του 1ου Scooter Rally Αντοχής , μέσα στο 2015 και πρόκειται να ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο …
10)Κάθε χρόνο κοπή Βασιλόπιτας για τα μέλη σε κάθε παράρτημα της Ελλάδος
11)Ανθρωπιστική βοήθεια για διάφορες οργανώσεις : Κιβωτό του Κόσμου , Φλόγα , Χαμόγελο του παιδιού
και άλλα πολλά ακολουθούν…. 
 

Ducati: Φήμες για πρόταση εξαγοράς προς τη VW από ιταλική εταιρεία – Αντίδραση από εργατικά σωματεία

Η πώληση της Ducati εξελίσσεται σε σίριαλ χωρίς καν να γνωρίζουμε αν υπάρχει βάση σε όλα αυτά
ducati-factory
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/7/2026

Για πολλοστή φορά το σενάριο πώλησης της Ducati από τον Όμιλο Volkswagen (VW) προς ανόρθωση των οικονομικών του επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή άρθρο των Financial Times στα τέλη του Ιούνη. Το γεγονός πως η VW δεν έχει εκδώσει επίσημη διάψευση έχει εκληφθεί από αρκετούς ως έμμεση επιβεβαίωση, ενώ η πώληση άλλων κομματιών του Ομίλου (μεταξύ αυτών η Bugatti) έχει αναζωπυρώσει τη σχετική φημολογία, στην οποία έχει ενταχθεί πλέον και η Lamborghini.

Από την πλευρά του Borgo Panigale πάντως η επίσημη επικοινωνιακή γραμμή είναι πως καμιά τέτοια πρόταση δεν έχει τεθεί προς συζήτηση, ή έστω ενημέρωση, στη Ducati από τη VW. Κατά πόσο βέβαια η VW θα ενημέρωνε από νωρίς τη Ducati για το ενδεχόμενο να πουληθεί παραμένει ένα ερώτημα δίχως απάντηση. Οι Γερμανοί, ως ιδιοκτήτες, θα μπορούσαν λ.χ. να προχωρήσουν στις συζητήσεις και να το αποκαλύψουν στους Ιταλούς μόνο όταν η διαπραγμάτευση θα έχει προχωρήσει αρκετά ή όταν θα έχει ολοκληρωθεί.

Το θέμα έκτοτε έφυγε από την πρώτη γραμμή επικαιρότητας ελλείψει επίσημων εξελίξεων, ωστόσο επανέρχεται τώρα μετά από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Motorcyclesports.net που επικαλείται αποκλειστική πληροφόρηση από ανώνυμο εργαζόμενο της Ducati, ο οποίος μιλά για συγκεκριμένη πρόταση που κατατέθηκε επισήμως στη VW.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ιταλική εταιρεία Patritalia S.p.A. έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς της Ducati προς τη VW.

Η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να έχει ως κεντρικό της στόχο τον επαναπατρισμό ιταλικών εταιρειών που έχουν περάσει στην ιδιοκτησία ξένων προσώπων ή εταιρειών. Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, στο κάδρο της Patritalia έχει μπει και η MV Agusta.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως δεν έχει καταστεί εφικτή η επιβεβαίωση της πληροφορίας, καθώς ο πληροφοριοδότης επιθυμεί να παραμείνει εντελώς ανώνυμος, έτσι η διασταύρωση της είδησης δεν είναι επί του παρόντος εφικτή, ούτε καν να ξεκαθαρίσει αν όντως προέρχεται από εργαζόμενο της Ducati.

Στο μεταξύ, όλη αυτή η παραφιλολογία φαίνεται πως έχει αρχίσει να έχει αντίκτυπο στους εργαζόμενους της Ducati, καθώς σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα σύλλογοι εργαζομένων της Ducati σε Ιταλία και Γερμανία διαμαρτυρήθηκαν προς τον Όμιλο VW ζητώντας άμεση ενημέρωση για το ζήτημα, καθώς ενδεχόμενη πώληση θα επηρεάσει άμεσα τις ζωές τους.

Ο Όμιλος VW απέκτησε τη Ducati το 2012 έναντι 870 εκατομμυρίων ευρώ, τιμή που συμπεριλάμβανε και τα τότε χρέη της ιταλικής εταιρείας. Σήμερα η Ducati βρίσκεται ίσως στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της, κυριαρχώντας σε MotoGP και WSBK και γράφοντας αλλεπάλληλα ρεκόρ πωλήσεων, έτσι ενδεχόμενη πώλησή της θα απέφερε δισεκατομμύρια στη VW. Αυτό το προφανές κέρδος από τη συναλλαγή ωστόσο έχει ένα λογικότατο αντιστάθμισμα, καθώς η VW θα έχανε ένα πολύ ισχυρό χαρτί από τη ροή εσόδων της.

Το πόσο δεινή είναι όντως η οικονομική θέση του Ομίλου VW είναι εδώ το σημείο-κλειδί, αφού αλλιώς σκέφτεται κανείς όταν κοιτά να αναδιοργανωθεί προς το καλύτερο και αλλιώς όταν ψάχνει επειγόντως λεφτά για να καλύψει τρύπες. Στην πρώτη περίπτωση κοιτάς να ξεφορτωθείς αυτά που σε βαραίνουν οικονομικά, ενώ στη δεύτερη είσαι αναγκασμένος να σπρώξεις τα καλά σου στοιχεία, γιατί αυτά θα προσελκύσουν υποψήφιους αγοραστές και θα πωληθούν γρήγορα και σε καλή τιμή.