Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα τα πρώτα SUZUKI V-STROM 800 DE

Έφτασαν από Ιαπωνία και είναι στο δρόμο προς τα καταστήματα
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/5/2023

Με το ολοκαίνουριο V-STROM 800 DE έχουμε ήδη συναντηθεί στην έκθεση της EICMA όπου έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίασή του στους δημοσιογράφους και έχουμε αναφερθεί αναλυτικά για την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού των μηχανικών μερών του σε σχέση με το V-STROM 650, το οποίο ΔΕΝ θα αντικαταστήσει, καθώς έρχεται για να συμπληρώσει την γκάμα της Suzuki στα On-Off.

Οπότε το 2023 θα μπορείς να αγοράσεις V-Strom 650 από 9.495€, V-Strom 800 DE με 12.195€ και V-Strom 1050 από 14.995€. Λογική διαφορά χρημάτων ανάμεσα στα τρία μοντέλα και λογική διαφορά 20 ονομαστικών ίππων στην ιπποδύναμη. Το V-Strom 800 DE είναι φυσικά το μόνο από τα τρία που έχει σε σειρά τους δύο κυλίνδρους του, κάτι που “εξόργισε” τους δύο γέρους στο θεωρείο του Muppet Show των Social Media οι οποίοι σχολίασαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει το “V” στο όνομά του αν δεν έχει V2 κινητήρα. Η Suzuki απάντησε πως το “V” στο όνομα των V-Strom είναι από την λέξη “Versatile” και όχι από την διάταξη των κυλίνδρων του κινητήρα, μια ομολογουμένως πανέξυπνη απάντηση που… κανένας δεν πίστεψε.

2

Πέρα από τη φιλοσοφία της ονοματολογίας που αφορά κυρίως όλους όσους ΔΕΝ σκόπευαν -έτσι κι αλλιώς- να το αγοράσουν, σε αυτό το δεύτερο ραντεβού μας με το V-Strom 800 DE είχαμε την ευκαιρία να το ξεψαχνίσουμε με περισσότερη άνεση απ’ ότι στην έκθεση της EICMA όπου έχεις πίεση χρόνου για να προλάβεις την επόμενη παρουσίαση που συνήθως ξεκινά σε δέκα λεπτά στην άλλη άκρη του κτηρίου.

7

Γενικά η διαδικασία του UNBOXING είναι ένα ευχάριστο πανηγυράκι για όλους μας, διότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις στην διαδικασία συναρμολόγησης μιας καινούριας μοτοσυκλέτας στο τελικό στάδιο της γραμμής παραγωγής. Επίσης δημιουργεί την ψευδαίσθηση “της πρώτης φοράς”, δηλαδή πως κανείς άλλος πριν από εσένα δεν την έχει αγγίξει!

2

Στην πραγματικότητα βέβαια η μοτοσυκλέτα έχει συναρμολογηθεί πλήρως και έχει δοκιμαστεί πάνω σε ειδικά δυναμόμετρα (μετράνε και ήχο εξάτμισης και φρενάρισμα εμπρός-πίσω φρένων) πριν μπει στην κούτα της για να ταξιδέψει από το εργοστάσιο σε όλες τις χώρες του κόσμου, και ανάλογα με τον τύπο και τις εξωτερικές διαστάσεις της κάθε μοτοσυκλέτας, αποσυναρμολογούνται διαφορετικά εξαρτήματα με στόχο να χωράνε όλα τα μοντέλα σε κουτί ενός μεγέθους.

3

Όπως κι αν έχει, το UNBOXING έχει πάντα την πλάκα του, έστω κι αν δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη γνώση για τις μοτοσυκλέτες. Το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από αυτή τη δεύτερη τετ-α-τετ επαφή μας με το νέο V-Strom 800 DE είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικών για την κατηγορία του. Είναι πλέον από τις λίγες ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που τις βλέπεις από κοντά και δεν ρωτάς αν είναι ή δεν είναι Made In Japan. Άψογη συναρμογή, εξαιρετικός σχεδιασμός μηχανικών μερών χωρίς τσιγκουνιές στα κρυφά σημεία και ποιότητα βαφής και πλαστικών που σε πείθουν για την αντοχή τους στη χρήση και τον χρόνο. Από τις πιο ποιοτικές μοτοσυκλέτες των τελευταίων ετών και άξιος εκπρόσωπος της “Made In Japan” φιλοσοφίας.

@motomag.gr Unboxing Suzuki V-Strom 800DE V For Versatile, οχι Vendetta, οχι V2 Δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με το V να είναι ψέμα, γιατί έως τώρα συμβόλιζε πάντα την διάταξη. Το 1050 συνεχίζει να είναι V2, όπως και το 650, μην το μπερδεύετε. #fyp #motofyp #motomagazinegreece #suzukivstrom #suzukivstrom800 #unboxing #firstvideo #firstunboxing #suzuki #suzukilovers ♬ original sound - MOTO Magazine

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda