Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα τα πρώτα SUZUKI V-STROM 800 DE

Έφτασαν από Ιαπωνία και είναι στο δρόμο προς τα καταστήματα
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/5/2023

Με το ολοκαίνουριο V-STROM 800 DE έχουμε ήδη συναντηθεί στην έκθεση της EICMA όπου έγινε η πρώτη παγκόσμια παρουσίασή του στους δημοσιογράφους και έχουμε αναφερθεί αναλυτικά για την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού των μηχανικών μερών του σε σχέση με το V-STROM 650, το οποίο ΔΕΝ θα αντικαταστήσει, καθώς έρχεται για να συμπληρώσει την γκάμα της Suzuki στα On-Off.

Οπότε το 2023 θα μπορείς να αγοράσεις V-Strom 650 από 9.495€, V-Strom 800 DE με 12.195€ και V-Strom 1050 από 14.995€. Λογική διαφορά χρημάτων ανάμεσα στα τρία μοντέλα και λογική διαφορά 20 ονομαστικών ίππων στην ιπποδύναμη. Το V-Strom 800 DE είναι φυσικά το μόνο από τα τρία που έχει σε σειρά τους δύο κυλίνδρους του, κάτι που “εξόργισε” τους δύο γέρους στο θεωρείο του Muppet Show των Social Media οι οποίοι σχολίασαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει το “V” στο όνομά του αν δεν έχει V2 κινητήρα. Η Suzuki απάντησε πως το “V” στο όνομα των V-Strom είναι από την λέξη “Versatile” και όχι από την διάταξη των κυλίνδρων του κινητήρα, μια ομολογουμένως πανέξυπνη απάντηση που… κανένας δεν πίστεψε.

2

Πέρα από τη φιλοσοφία της ονοματολογίας που αφορά κυρίως όλους όσους ΔΕΝ σκόπευαν -έτσι κι αλλιώς- να το αγοράσουν, σε αυτό το δεύτερο ραντεβού μας με το V-Strom 800 DE είχαμε την ευκαιρία να το ξεψαχνίσουμε με περισσότερη άνεση απ’ ότι στην έκθεση της EICMA όπου έχεις πίεση χρόνου για να προλάβεις την επόμενη παρουσίαση που συνήθως ξεκινά σε δέκα λεπτά στην άλλη άκρη του κτηρίου.

7

Γενικά η διαδικασία του UNBOXING είναι ένα ευχάριστο πανηγυράκι για όλους μας, διότι σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση πως συμμετέχεις στην διαδικασία συναρμολόγησης μιας καινούριας μοτοσυκλέτας στο τελικό στάδιο της γραμμής παραγωγής. Επίσης δημιουργεί την ψευδαίσθηση “της πρώτης φοράς”, δηλαδή πως κανείς άλλος πριν από εσένα δεν την έχει αγγίξει!

2

Στην πραγματικότητα βέβαια η μοτοσυκλέτα έχει συναρμολογηθεί πλήρως και έχει δοκιμαστεί πάνω σε ειδικά δυναμόμετρα (μετράνε και ήχο εξάτμισης και φρενάρισμα εμπρός-πίσω φρένων) πριν μπει στην κούτα της για να ταξιδέψει από το εργοστάσιο σε όλες τις χώρες του κόσμου, και ανάλογα με τον τύπο και τις εξωτερικές διαστάσεις της κάθε μοτοσυκλέτας, αποσυναρμολογούνται διαφορετικά εξαρτήματα με στόχο να χωράνε όλα τα μοντέλα σε κουτί ενός μεγέθους.

3

Όπως κι αν έχει, το UNBOXING έχει πάντα την πλάκα του, έστω κι αν δεν προσφέρει κάποια ιδιαίτερη γνώση για τις μοτοσυκλέτες. Το μόνο που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε από αυτή τη δεύτερη τετ-α-τετ επαφή μας με το νέο V-Strom 800 DE είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και υλικών για την κατηγορία του. Είναι πλέον από τις λίγες ιαπωνικές μοτοσυκλέτες που τις βλέπεις από κοντά και δεν ρωτάς αν είναι ή δεν είναι Made In Japan. Άψογη συναρμογή, εξαιρετικός σχεδιασμός μηχανικών μερών χωρίς τσιγκουνιές στα κρυφά σημεία και ποιότητα βαφής και πλαστικών που σε πείθουν για την αντοχή τους στη χρήση και τον χρόνο. Από τις πιο ποιοτικές μοτοσυκλέτες των τελευταίων ετών και άξιος εκπρόσωπος της “Made In Japan” φιλοσοφίας.

@motomag.gr Unboxing Suzuki V-Strom 800DE V For Versatile, οχι Vendetta, οχι V2 Δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας με το V να είναι ψέμα, γιατί έως τώρα συμβόλιζε πάντα την διάταξη. Το 1050 συνεχίζει να είναι V2, όπως και το 650, μην το μπερδεύετε. #fyp #motofyp #motomagazinegreece #suzukivstrom #suzukivstrom800 #unboxing #firstvideo #firstunboxing #suzuki #suzukilovers ♬ original sound - MOTO Magazine

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!

Τι, πώς και πότε θα οδηγήσετε
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2026

 

Στην τελική ευθεία είναι η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που θα διεξαχθεί, στο μοναδικό μεγάλο εκθεσιακό κέντρο που έχει πλέον η πρωτεύουσα, στο METROPOLITAN δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ευρώπης που δεν προσφέρουν την ευκαιρία μίας εμπειρίας οδήγησης για κάθε υποψήφιο αγοραστή, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 διοργανώνει με την υποστήριξη του MOTO, test rides για όσες εταιρείες θέλουν να διαθέσουν τις μοτοσυκλέτες τους, σε έναν νέο παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κλειστό στην κυκλοφορία και με έμφαση στην ασφάλεια.

Τα test rides που διεξάγονται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 απευθύνονται στους υποψήφιους με πρόθεση αγοράς, και όσους θέλουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μοτοσυκλέτα που προτίθεται να αγοράσουν, όπως να γυρίσουν τον διακόπτη ενεργοποιώντας τα όργανα, να την βάλουν μπροστά ακούγοντας τον κινητήρα, δοκιμάζοντας την απόκριση και την χροιά του, την εργονομία θέσης οδήγησης και την λειτουργία των διακοπτών κι έπειτα την ευελιξία και την κατανομή βάρους πραγματοποιώντας, μερικούς γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Φεύγοντας ο κάθε συμμετέχων θα έχει αποκομίσει μία πιο σαφή εικόνα του μοντέλου που σκοπεύει να αποκτήσει, ώστε μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας να μεταβεί στο κατάστημα που έχει επιλέξει για την αγορά, και είτε να παραγγείλει, είτε να προγραμματίσει μία τελική δοκιμή σε δημόσιο πλέον δρόμο.

Τα test rides που συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2026 δεν είναι μία παράλληλη διαδικασία ξεχωριστά της Έκθεσης και είναι περισσότερο κατάλληλα για όποιον έχει πρόθεση αγοράς και επιθυμεί εκείνη την στιγμή να δει λίγο καλύτερα το νέο μοντέλο που μόλις πριν, είχε δοκιμάσει στατικά, μέσα στην Έκθεση.

Ωράριο και διαδικασία Test Rides

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (1-2-3/4) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (4-5/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Η εγγραφή θα γίνεται ψηφιακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο motomag.gr ενώ στο περίπτερο του MOTO θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού, μία απαραίτητη διαδικασία πριν κάποιος οδηγήσει.

Θα μπορείτε να επιλέξετε έως δύο μοτοσυκλέτες στις διαθέσιμες ώρες που θα έχει κάθε μοντέλο ξεχωριστά και θα πρέπει να βρίσκεστε στον παρακείμενο χώρο διεξαγωγής των test rides, τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδό που δεν θα οδηγήσει, αλλά δεν επιτρέπονται οι δικάβαλες βόλτες.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεχίσει προς τον διαμορφωμένο χώρο όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα test ride.

Η οδήγηση γίνεται ανά γκρουπ παρουσία πλοηγού και ουραγού.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

 

Διαθέσιμα μοντέλα:

TEST RIDE - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2026

 

 

Μάρκα

Μοντέλο

 

Εισαγωγέας

1

KTM

ADVENTURE X

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2

KTM

390 SMC – R

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3

HUSQVARNA

VITPILEN 401

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

HUSQVARNA

VITPILEN 801

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

5

YAMAHA

MT-09 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

6

YAMAHA

MT-03 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

7

YAMAHA

MT-07 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

8

YAMAHA

NMAX 125 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

9

YAMAHA

NMAX 155Tech MAX

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

10

YAMAHA

TRACER 9 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

11

YAMAHA

TRACER 9 GT Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

12

YAMAHA

TRACER 7 EU5+ 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

13

YAMAHA

TRACER 7 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

14

ROYAL ALLOY

GT2 125

1

FABUS/FALTSETAS

15

HYOSUNG

BOBBER 300

1

FABUS/FALTSETAS

16

VOGE

DS900X

1

MOTOTREND

17

VOGE

DS800X RALLY

1

MOTOTREND

18

VOGE

DS625X

1

MOTOTREND

19

VOGE

DS525X

1

MOTOTREND

20

KYMCO

DOWNTOWN GT 350

1

MOTOTREND

21

KYMCO

AK575

1

MOTOTREND

22

CFMOTO

450MT

1

MUVUS

23

CFMOTO

800MTX

1

MUVUS

24

CFMOTO

700MT

1

MUVUS

25

CFMOTO

250NK

1

MUVUS

26

CFMOTO

675NK

1

MUVUS

27

CFMOTO

800MT EXPLORE

1

MUVUS

28

ENFIELD

BEAR 650

1

MUVUS

29

ENFIELD

HIMLAYAN 450

1

MUVUS

30

ENFIELD

GUERILLA 450

1

MUVUS

31

QJMOTOR

SRT 600SX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

32

QJMOTOR

SRT 450RX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

33

SYM

ADXTG 400

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

34

Harley-Davidson

Pan America 1250 Special

1

HARLEY DAVIDSON

35

Harley-Davidson

Pan America 1250 ST

1

HARLEY DAVIDSON

36

Harley-Davidson

Sportster S

1

HARLEY DAVIDSON

37

SUZUKI

GSX-8T

1

SFAKIANAKIS

38

SUZUKI

DR-Z4S

1

SFAKIANAKIS

39

SUZUKI

DR-Z4SM

1

SFAKIANAKIS

40

SUZUKI

V-STROM 800

1

SFAKIANAKIS

41

SUZUKI

V-STROM 800DE

1

SFAKIANAKIS

42

SUZUKI

GSX-S1000GX

1

SFAKIANAKIS

43

Kawasaki

KLE500 SE

1

KSR HELLAS

44

Kawasaki

Versys 1100

1

KSR HELLAS

45

Kawasaki

Z500 SE

1

KSR HELLAS

46

Moto Morini

X-Cape 700

1

KSR HELLAS

47

Moto Morini

ALLTRHIKE 450

1

KSR HELLAS

48

Moto Morini

X-Cape 1200

1

KSR HELLAS