HONDA CB1100 TR concept

8/11/2016

Κάτι τέτοια κάνει η Honda και μας τρέχουν τα σάλια! Όσο πάθος και ένταση και κακία και ουάου factor και με τα μυαλά στα κάγκελα λείπει από το CB1100, το έβαλε στο CB1100TR concept, εμπνευσμένο από τα εργοστασιακά της dirt track που έτρεχαν στις ΗΠΑ, αλλά με μια πιο street, πιο ευρωπαϊκά επιθετική αισθητική. Και με το 58 στα number plates, προς τιμήν του Marco Simoncelli που χάθηκε πριν πέντε χρόνια.


Το CB1100 TR σχεδιάστηκε στο R&D της Honda στην Ρώμη, ως "King of Urban Flat Track Circuits", και ναι, αυτό είναι "μεταφορικό μέσο" για κάθε μέρα! Το έχει ξανακάνει η Honda, να παρουσιάζει πρωτότυπα που θα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ οι μοτοσυκλέτες που θα έπρεπε να βγάλει σε παραγωγή, αλλά μετά να βγάζει κάτι που, ναι, εντάξει, καλό είναι, αλλά δεν... Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι οι κατασκευαστές πως πέρα από χρηστικότητες κι άλλα τέτοια, οι μοτοσυκλέτες πρέπει να σου ανεβάζουν τους σφυγμούς και να σε κάνουν να τις θέλεις εδώ και τώρα!

Απ’ όπου και να το κοιτάξεις, το CB1100 TR είναι όχι απλά επιθυμητό, αλλά σε αφήνει με απλανές βλέμμα και τα σάλια σου να τρέχουν από την άκρη του στόματος... Μετά σκέφτεσαι ποιό Honda θα μπορούσες να βρεις που θα το κάνεις ακριβώς έτσι! Είναι για να περνάς ώρες χαζεύοντάς το, από την ψαλιδούμπα που θυμίζει το CB1000 Big One, μέχρι την άψογη "και Bol d’ Or και dirt track" σέλα, ως τις απίθανες εξατμίσεις, το ρεζερβουάρ με την αλουμινένια λεπτή τάπα του, το κάλυμμα του πιρουνιού, τους απλούς χωρίς τρύπες και μαργαρίτες δίσκους... Honda, αυτό θέλουμε, ακούς;

Βασίλης Καραχάλιος

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες