HONDA CB1100 TR concept

8/11/2016

Κάτι τέτοια κάνει η Honda και μας τρέχουν τα σάλια! Όσο πάθος και ένταση και κακία και ουάου factor και με τα μυαλά στα κάγκελα λείπει από το CB1100, το έβαλε στο CB1100TR concept, εμπνευσμένο από τα εργοστασιακά της dirt track που έτρεχαν στις ΗΠΑ, αλλά με μια πιο street, πιο ευρωπαϊκά επιθετική αισθητική. Και με το 58 στα number plates, προς τιμήν του Marco Simoncelli που χάθηκε πριν πέντε χρόνια.


Το CB1100 TR σχεδιάστηκε στο R&D της Honda στην Ρώμη, ως "King of Urban Flat Track Circuits", και ναι, αυτό είναι "μεταφορικό μέσο" για κάθε μέρα! Το έχει ξανακάνει η Honda, να παρουσιάζει πρωτότυπα που θα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ οι μοτοσυκλέτες που θα έπρεπε να βγάλει σε παραγωγή, αλλά μετά να βγάζει κάτι που, ναι, εντάξει, καλό είναι, αλλά δεν... Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι οι κατασκευαστές πως πέρα από χρηστικότητες κι άλλα τέτοια, οι μοτοσυκλέτες πρέπει να σου ανεβάζουν τους σφυγμούς και να σε κάνουν να τις θέλεις εδώ και τώρα!

Απ’ όπου και να το κοιτάξεις, το CB1100 TR είναι όχι απλά επιθυμητό, αλλά σε αφήνει με απλανές βλέμμα και τα σάλια σου να τρέχουν από την άκρη του στόματος... Μετά σκέφτεσαι ποιό Honda θα μπορούσες να βρεις που θα το κάνεις ακριβώς έτσι! Είναι για να περνάς ώρες χαζεύοντάς το, από την ψαλιδούμπα που θυμίζει το CB1000 Big One, μέχρι την άψογη "και Bol d’ Or και dirt track" σέλα, ως τις απίθανες εξατμίσεις, το ρεζερβουάρ με την αλουμινένια λεπτή τάπα του, το κάλυμμα του πιρουνιού, τους απλούς χωρίς τρύπες και μαργαρίτες δίσκους... Honda, αυτό θέλουμε, ακούς;

Βασίλης Καραχάλιος

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.