Γράφτηκε από: 

HONDA CB1100 TR concept

Κάτι τέτοια κάνει η Honda και μας τρέχουν τα σάλια! Όσο πάθος και ένταση και κακία και ουάου factor και με τα μυαλά στα κάγκελα λείπει από το CB1100, το έβαλε στο CB1100TR concept, εμπνευσμένο από τα εργοστασιακά της dirt track που έτρεχαν στις ΗΠΑ, αλλά με μια πιο street, πιο ευρωπαϊκά επιθετική αισθητική. Και με το 58 στα number plates, προς τιμήν του Marco Simoncelli που χάθηκε πριν πέντε χρόνια.


Το CB1100 TR σχεδιάστηκε στο R&D της Honda στην Ρώμη, ως "King of Urban Flat Track Circuits", και ναι, αυτό είναι "μεταφορικό μέσο" για κάθε μέρα! Το έχει ξανακάνει η Honda, να παρουσιάζει πρωτότυπα που θα ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ οι μοτοσυκλέτες που θα έπρεπε να βγάλει σε παραγωγή, αλλά μετά να βγάζει κάτι που, ναι, εντάξει, καλό είναι, αλλά δεν... Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι οι κατασκευαστές πως πέρα από χρηστικότητες κι άλλα τέτοια, οι μοτοσυκλέτες πρέπει να σου ανεβάζουν τους σφυγμούς και να σε κάνουν να τις θέλεις εδώ και τώρα!

Απ’ όπου και να το κοιτάξεις, το CB1100 TR είναι όχι απλά επιθυμητό, αλλά σε αφήνει με απλανές βλέμμα και τα σάλια σου να τρέχουν από την άκρη του στόματος... Μετά σκέφτεσαι ποιό Honda θα μπορούσες να βρεις που θα το κάνεις ακριβώς έτσι! Είναι για να περνάς ώρες χαζεύοντάς το, από την ψαλιδούμπα που θυμίζει το CB1000 Big One, μέχρι την άψογη "και Bol d’ Or και dirt track" σέλα, ως τις απίθανες εξατμίσεις, το ρεζερβουάρ με την αλουμινένια λεπτή τάπα του, το κάλυμμα του πιρουνιού, τους απλούς χωρίς τρύπες και μαργαρίτες δίσκους... Honda, αυτό θέλουμε, ακούς;

Βασίλης Καραχάλιος