Ταλέντο και στο τραγούδι ο Lorenzo! [video]

Μπήκε στον τελικό μουσικού τηλεπαιχνιδιού!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/12/2020

Ο Jorge Lorenzo είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες των MotoGP στην σύγχρονη εποχή, αλλά πρόσφατα μας αποκάλυψε ότι διαθέτει και άλλα ταλέντα, καταφέρνοντας να περάσει στον τελικό του μουσικού show "Masked Singer". Με μια σαρκαστική διάθεση, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή ίσως είναι και η καλύτερη επίδοσή του τα τελευταία δύο χρόνια…

Σίγουρα ο Ισπανός αναβάτης και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (τρεις φορές στα MotoGP και δύο στα 250cc), ξάφνιασε τους πάντες όταν εμφανίστηκε στο ισπανικό τηλεοπτικό show "Masked Singer", φτάνοντας μάλιστα και μέχρι τον τελικό!

Ο Lorenzo πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στην απραξία, καθώς ο ρόλος του ως αναβάτης εξέλιξης για την Yamaha περιορίστηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας, ενώ από το 2021 θα αντικατασταθεί από τον Cal Crutchlow. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάει στο "Adivina Quien Canta" (όπως είναι ο ισπανικός τίτλος για το Mask Singer), ένα τηλεοπτικό show που προωτοεμφανίστηκε στην Κορέα και από τότε κατακτά την μία χώρα μετά την άλλη.

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα που δεν ξέρουμε την πλατφόρμα του τηλεπαιχνιδιού, πρόκειται για έναν διαγωνισμό τραγουδιού διασημοτήτων, με τους δύο χειρότερους να ψηφίζονται κάθε εβδομάδα για αποχώρηση. Η διαφορά με τα τους αντίστοιχους διαγωνισμούς είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι εμφανίζονται με εκκεντρικά και περίεργα κοστούμια, χωρίς να ξέρουν οι κριτές ποιος κρύβεται από κάτω, παρά μόνο την ώρα που αποχωρούν από το παιχνίδι.

Ο Jorge Lorenzo αποδείχθηκε πολύ καλός πίσω από το μικρόφωνο, αφού κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι πέντε εβδομάδες ντυμένος σαν κοράκι, ενώ είχε βρεθεί στους δύο υποψήφιους για αποχώρηση μόνο μία φορά. Τελικά έφτασε μέχρι τον τελικό όπου αναδείχθηκε τέταρτος, έχοντας τραγουδήσει μέχρι εκείνη την στιγμή πολλές γνωστές επιτυχίες. Ο ίδιος πάντως περιέγραψε την εμπειρία του "μοναδική και αξέχαστη"

Δείτε εδώ το video με την αποκάλυψη του Lorenzo στο παιχνίδι

Royal Enfield Continental 750 GT-R – Η 2η μοτοσυκλέτα με τον κινητήρα των 750 κ.εκ.

Σε cafe racer στιλ με πλαίσιο της Harris - Πότε αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/12/2025

H Royal Enfield Continental 750 GT είναι η δεύτερη μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας, η οποία θα φέρει τον μεγαλύτερο κυβισμού εν σειρά δικύλινδρο που περιμένουμε να δούμε και στο δικύλινδρο Himalayan.

Η Royal Enfield μας έχει ήδη παρουσιάσει δικύλινδρα μοντέλα όπως τα Shotgun 650, Super Meteor 650, Classic 650 και Bear 650 και Bullet 650, όμως η Ινδική εταιρεία έδειξε τόσο στην EICMA όσο και στη μεγάλη της γιορτή στην Ινδία, το Motoverse, την Continental 750 GT-R, τη μοτοσυκλέτα που αναμένεται να εκμεταλλευτεί τη δικύλινδρη πλατφόρμα που εξελίσσει η εταιρεία και στην κατηγορία των street μοτοσυκλετών.

750

Η Continental GT-R 750 χρησιμοποιεί ως βάση την Continental GT. Το πλαίσιο είναι το ίδιο με της Continental GT και έρχεται από την βρετανική Harris Performance που ανήκει εδώ και μία δεκαετία στην RE. Βέβαια η GT-R 750 φέρει διαφορετικό φέρινγκ, διαφορετικό σύστημα εξάτμισης όπως και μονόσελο, ενώ τα μαρσπιέ είναι ψηλότερα και πιο πίσω και το τιμόνι έρχεται πιο χαμηλά και πιο πίσω σε σχέση με της Continental GT. Η έκδοση που παρουσιάστηκε δεν είναι νόμιμη για κυκλοφορία στον δρόμο αλλά έτοιμη για track day αφού δεν υπάρχουν φώτα, ούτε και σχετικοί διακόπτες και οι εξατμίσεις δεν έχουν σιγαστήρα. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ή για να τρέξει στο Royal Enfield Continental GT Cup στο Κύπελλο Ενιαίου που διοργανώνεται από την RE στην Ινδία.

Το λογότυπο “750” που κοσμεί το ντεπόζιτο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την χωρητικότητα του κινητήρα της μοτοσυκλέτα και ουσιαστικά είναι και η πρώτη "επίσημη" επιβεβαίωση για τον κυβισμό της αφού δεν τον έχουμε δει στην δικύλινδρη 750 που ετοιμάζουν οι Ινδοί. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και οι τροχοί είναι 18 ιντσών τόσο μπροστά όσο και πίσω. Στο σύστημα πέδησης συναντούμε τετραπίστονες δαγκάνες ByBre μπροστά.

750

Η επίσημη αποκάλυψη της Continental GT-R δρόμου αναμένεται να γίνει πριν από το τέλος του 2026, ενώ λογικά μέχρι τότε θα έχει παρουσιαστεί και η adventure των 750 κ.εκ. που θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα.