Ταλέντο και στο τραγούδι ο Lorenzo! [video]

Μπήκε στον τελικό μουσικού τηλεπαιχνιδιού!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

28/12/2020

Ο Jorge Lorenzo είναι ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες των MotoGP στην σύγχρονη εποχή, αλλά πρόσφατα μας αποκάλυψε ότι διαθέτει και άλλα ταλέντα, καταφέρνοντας να περάσει στον τελικό του μουσικού show "Masked Singer". Με μια σαρκαστική διάθεση, θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή ίσως είναι και η καλύτερη επίδοσή του τα τελευταία δύο χρόνια…

Σίγουρα ο Ισπανός αναβάτης και πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (τρεις φορές στα MotoGP και δύο στα 250cc), ξάφνιασε τους πάντες όταν εμφανίστηκε στο ισπανικό τηλεοπτικό show "Masked Singer", φτάνοντας μάλιστα και μέχρι τον τελικό!

Ο Lorenzo πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του 2020 στην απραξία, καθώς ο ρόλος του ως αναβάτης εξέλιξης για την Yamaha περιορίστηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας, ενώ από το 2021 θα αντικατασταθεί από τον Cal Crutchlow. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάει στο "Adivina Quien Canta" (όπως είναι ο ισπανικός τίτλος για το Mask Singer), ένα τηλεοπτικό show που προωτοεμφανίστηκε στην Κορέα και από τότε κατακτά την μία χώρα μετά την άλλη.

Για εμάς εδώ στην Ελλάδα που δεν ξέρουμε την πλατφόρμα του τηλεπαιχνιδιού, πρόκειται για έναν διαγωνισμό τραγουδιού διασημοτήτων, με τους δύο χειρότερους να ψηφίζονται κάθε εβδομάδα για αποχώρηση. Η διαφορά με τα τους αντίστοιχους διαγωνισμούς είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι εμφανίζονται με εκκεντρικά και περίεργα κοστούμια, χωρίς να ξέρουν οι κριτές ποιος κρύβεται από κάτω, παρά μόνο την ώρα που αποχωρούν από το παιχνίδι.

Ο Jorge Lorenzo αποδείχθηκε πολύ καλός πίσω από το μικρόφωνο, αφού κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι πέντε εβδομάδες ντυμένος σαν κοράκι, ενώ είχε βρεθεί στους δύο υποψήφιους για αποχώρηση μόνο μία φορά. Τελικά έφτασε μέχρι τον τελικό όπου αναδείχθηκε τέταρτος, έχοντας τραγουδήσει μέχρι εκείνη την στιγμή πολλές γνωστές επιτυχίες. Ο ίδιος πάντως περιέγραψε την εμπειρία του "μοναδική και αξέχαστη"

Δείτε εδώ το video με την αποκάλυψη του Lorenzo στο παιχνίδι

Honda: Προσθέτει κι άλλη γραμμή παραγωγής δικύκλων στην Ινδία – Δυνατότητα επιπλέον 670.000 μονάδων ετησίως

Στοχεύουν στην παραγωγή 8 εκατομμύριων μονάδων ετησίως το 2028
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Η Honda Motorcycle and Scooter India Private Limited (HMSI) ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο εργοστάσιο της στην Ινδία, που θα παράγει 670.000 δίκυκλα ετησίως.

Σας είχαμε ενημερώσει πέρυσι, πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμαζόταν για την προσθήκη τέταρτης γραμμής παραγωγής στο πρώτο εργοστάσιο της στο Vithalapur και σήμερα η θυγατρική εταιρεία της Honda στην Ινδία ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει και τρίτη γραμμή παραγωγής στο δεύτερο της εργοστάσιο στην Tapukara.

Η νέα γραμμή παραγωγής υπολογίζεται πως θα αρχίσει να λειτουργεί το 2028, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα 670,000 μονάδων, κάτι που θα αυξήσει την συνολική ετήσια παραγωγή του εργοστασίου στα 2,01 εκατομμύρια μονάδες. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2011 με ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων, η οποία αυξήθηκε σε 1,2 εκατομμύρια μονάδες τον Μάρτιο του 2012.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για δίκυκλα στην Ινδία, η οποία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, η HMSI θα επενδύσει 140 εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει ένα οικόπεδο έκτασης 74.000 στρεμμάτων δίπλα στο εργοστάσιο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί. Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι ικανή να παράξει 670.000 σκούτερ και μοτοσυκλέτες 125-160 κυβικών ετησίως, κάτι που θα δημιουργήσει παράλληλα 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η HMSI σχεδιάζει την γενικότερη ανάπτυξή της παραγωγικής της ικανότητας και σκοπεύει να την αυξήσει από τα 6,25 εκατομμύρια μονάδες που είναι σήμερα σε περίπου 8 εκατομμύρια μονάδες ετησίως έως το 2028.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Tsutsumu Otani, δήλωσε: “Η αγορά δικύκλων στην Ινδία συνεχίζει να επεκτείνεται σταθερά παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη. Η Honda θα συνεχίσει να ενισχύει συνεχώς το σύστημα εφοδιασμού της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των πελατών της, τόσο στην Ινδία όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέσω της πρόσθετης επένδυσης στο δεύτερο εργοστάσιο, θα προσφέρουμε ελκυστικά προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αύξηση της ικανοποίησης των πελατών μας.”