Valentino Rossi – Σπασμένο πόδι σε προπόνηση!

Αν επαληθευθεί η αρχική διάγνωση, ο 10ος τίτλος απομακρύνεται
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/8/2017

Τα νέα διαδίδονται με καταιγιστικό ρυθμό και η μία επιβεβαίωση έρχεται πίσω από την άλλη. Τα ιταλικά μέσα διαδίδουν την είδηση πως ο Rossi τραυματίστηκε στο πόδι με τον ίδιο τρόπο που έγινε το 2010, σπάζοντας κνήμη και περόνη! Μέχρι αυτή την στιγμή η είδηση έχει επαληθευθεί και από το δίκτυο Sky Sport MotoGP, χορηγό του Rossi και με απεσταλμένο στο νοσοκομείο του Urbino.

Ο φόβος είναι πως έχει τραυματίσει το ίδιο πόδι που έσπασε το 2010, πράγμα που θα σημαίνει χειρουργική αποκατάσταση και απουσία από μερικούς αγώνες. Οι πρώτες πληροφορίες από συγγενείς, σύμφωνα πάντα με τα ιταλικά μέσα, είναι πως ο Rossi προπονούνταν με Enduro ώσπου το πόδι του σκάλωσε σε πέτρα. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά φέτος που τραυματίζεται ο Rossi σε προπόνηση, με την πρώτη να έχει γίνει κάνοντας motocross.

-----UPDATE-----

Valentino Rossi – Δύο παρεκτοπισμένα κατάγματα

Ετικέτες

ΖΧΜΟΤΟ V5: Αποκαλυπτικός ο Zhang Xue μιλά για 253 ίππους και WSBK!

Ο κινητήρας βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, αλλά οι βλέψεις του ξεπερνούν ακόμη και τους κανονισμούς του WSBK
zxmoto-v5
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/9/2026

Η αποκάλυψη πως η ZXMOTO σχεδιάζει έναν πεντακύλινδρο V κινητήρα έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία στη μοτοσυκλετιστική επικαιρότητα, καθώς η νεότατη εταιρεία του Zhang Xue, πρώην διευθυντή της Kove, συνεχίζει να εντυπωσιάζει σε πολλά επίπεδα.

Ο Κινέζος κατασκευαστής δεν έχει αποκαλύψει επισήμως τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου του κινητήρα, με την πρώτη αναφορά να μιλά για κυβισμό γύρω στο λίτρο (1000 cc) και απόδοση άνω των 210 ίππων, ωστόσο σήμερα ο κινέζικος Τύπος μεταφέρει δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Zhang, δίνοντας στη δημοσιότητα μερικά νούμερα που προκαλούν αίσθηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές λοιπόν, η μέγιστη απόδοση του V5 κινητήρα – με τρεις κυλίνδρους μπροστά και δύο πίσω, όπως το πρώτο RC211V που είχε φτιάξει η Honda το 2002 κατά τη μετάβαση του MotoGP σε τετράχρονους κινητήρες – θα ανέρχεται σε 253 ίππους στις 13.500 σ.α.λ., η μέγιστη ροπή του θα φτάνει στα 14 χιλιογραμμόμετρα και η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 310 km/h!

Το μπλοκ του κινητήρα αναμένεται να είναι πολύ ελαφρύ, ζυγίζοντας 55 κιλά χωρίς τα υγρά του και μαθαίνουμε πως η σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή του γίνεται σε συνεργασία με το κινέζικο πανεπιστήμιο Αεροναυπηγικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας κατά κόρον εκλεκτά και πανάλαφρα κράματα που προέρχονται από την αεροπορική βιομηχανία.

Στις φερόμενες δηλώσεις του Zhang βρίσκουμε επίσης ορέξεις για συμμετοχή στο WSBK με τον νέο V5, κάτι που μας βρίσκει αρκετά δύσπιστους σε πρώτη φάση, καθώς στους τρέχοντες κανονισμούς του πρωταθλήματος δεν προβλέπονται πεντακύλινδροι κινητήρες – κάτι που, πάντως, αλλάζει μάλλον εύκολα αν είναι να εμπλουτιστεί η μεγάλη κατηγορία με έναν νέο κατασκευαστή.

Το πλάνο της ΖΧΜΟΤΟ είναι να έχει τη μοτοσυκλέτα έτοιμη το 2028 και στο σημείο αυτό θυμόμαστε πως στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί το νέο πλάνο του WSBK που από το 2030 θα ανεβάσει το όριο κυβισμού των τετρακύλινδρων κινητήρων στα 1200 κυβικά, συνεπώς περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς ακριβώς σχεδιάζει η κινέζικη εταιρεία τον V5 της αναφορικά με το νέο πρόσωπο του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbikes.

Ετικέτες