1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ - Επιτυχημένο restart στον πολύπαθο θεσμό της Πανελλήνιας

Και πρώτο μπρα ντε φερ με την ΜΟΤΟΕ που διοργάνωσε την δική της συνάντηση στο νησί της Νάξου τις ίδιες ημέρες
Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/6/2024

Περίπου 2.000 αναβάτες μοτοσυκλέτας κατέκλυσαν τον παραθαλάσσιο οικοσιμό Στόμιο Λάρισας για την 1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας που έγινε μεταξύ 20-24 Ιουνίου 2024, κάνοντας ένα ελπιδοφόρο restart στον ταλαίπωρο θεσμό της Πανελλήνιας.

Η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών έλαβε χώρα το 1982 στην Ιτέα, με λίγες συμμετοχές, για να φτάσει αργότερα να μετρά αρκετές χιλιάδες μοτοσυκλετιστές στην ετήσια διεξαγωγή της. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση μαστιζόταν από δυσάρεστα γεγονότα, από αναβάτες που ερχόταν για να καταστρέψουν θορυβωδώς λάστιχα, μοτέρ και μοτοσυκλέτες, κάνοντας ατελείωτα burnout, σούζες κ.α., με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα και νεκρούς! Η διάθεση να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της Πανελλήνιας υπήρχε, όμως τελικά αυτή η διάθεση φαίνεται να μετουσιώνεται σε πράξη μέσω της ΕΛΜΟΤΟ και όχι της ΜΟΤΟΕ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ ήταν και το πρώτο πραγματικό μπρα-ντε-φερ με την ΜΟΤΟΕ, καθώς η τελευταία διεξήγαγε στις ίδιες ημερομηνίες την 42η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, στη Νάξο, όπου οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες, τουλάχιστον 10 φορές κάτω από εκείνες της ΕΛΜΟΤΟ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Χίλιες διακόσιες ήταν οι μοτοσυκλέτες που δήλωσαν συμμετοχή στο Στόμιο, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ακόμα 600 μοτοσυκλέτες, χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, και αρκετοί από τους ντόπιους που ήρθαν με τα παιδιά τους και επισκέφθηκαν την Καλοκαιρινή Συνάντηση, για να χαρούν με ασφάλεια μια εκδήλωση που άλλες χρονιές τρομοκρατούσε τους κατοίκους των περιοχών όπου διεξαγόταν. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή λεσχών από όλη την Ελλάδα, αλλά και η προσέλευση μοτοσυκλετιστών ακόμα και από απομακρυσμένα νησιά.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Το 2023 η νεοϊδρυθείσα ΕΛΜΟΤΟ είχε δώσει τα πρώτα θετικά στοιχεία όσον αφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συναντήσεις μοτοσυκλετιστών, διεξάγοντας την 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών που διεξήχθη στα Λουτρά Πόζαρ από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα η τοποθεσία δεν ήταν τυχαία, καθώς στόχο είχε να σβήσει τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν κατά την 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών η οποία είχε διεξαχθεί το 2016 στο ίδιο σημείο, από την ΜΟΤΟΕ...

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Θυμίζουμε πως η παραπάνω Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με περισσότερες από 400 μοτοσυκλέτες από όλη την επικράτεια να δίνουν το παρών. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν εκδρομές, σεμινάρια για αναρτήσεις και ελαστικά, pool party, μουσικές εκδηλώσεις, κληρώσεις δώρων, κ.α.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, η ΕΛΜΟΤΟ έκανε το επόμενο βήμα στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, καταφέρνοντας να ελέγξει σχεδόν ολοκληρωτικά τους “κάγκουρες”, οι οποίοι ναι μεν βρέθηκαν και σε αυτή την εκδήλωση, ήταν όμως μονοψήφια παρέα, κάνοντας ελάχιστα έκτροπα έξω από μαγαζί ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το κάμπινγκ της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η ΕΛΜΟΤΟ ήταν εκείνη που κάλεσε την Τροχαία για το μεμονωμένο αυτό γεγονός, το οποίο έτσι έληξε άμεσα.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην εκδήλωση εκτός από το κοινό συμμετείχε και η Γκοργκόλης Α.Ε., διοργανώνοντας test-ride των μοτοσυκλετών των KOVE & QJMOTOR, με τα 800X Pro & 450 Rally της πρώτης και το SVT650X της δεύτερης, αλλά και η Extra Products Tassoulis με σεμινάριο για τη λειτουργία των αναρτήσεων, η Pyschogios Racing Team με τον Ανδρέα Ψυχογυιό που έχει συμμετοχές στο ManxGP στο Isle of Man, η Moto Market αλλά και η εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Όπως και στη συνάντηση στα Λουτρά Πόζαρ έτσι και στο Στόμιο οι εκδηλώσεις ήταν πολλές, από οργανωμένες βόλτες με μοτοσυκλέτα, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, καλλιστεία custom μοτοσυκλετών, κ.α. Την Κυριακή έγινε και μοτό-πορεία στα Τέμπη, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όπου στη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 85.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Και μόνο ως επιτυχία μπορεί κανείς να θεωρήσει το γεγονός πως με τη λήξη της Καλοκαιρινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, όλοι οι παρευρισκόμενοι -συμμετέχοντες, εταιρείες και ντόπιοι- αποχώρησαν ευχαριστημένοι και… αρτιμελείς.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Συγχαρητήρια στην ΕΛΜΟΤΟ, που μας δίνει ξανά ελπίδες για την ενσωμάτωση των αναβατών μοτοσυκλέτας στην κοινωνική συνείδηση με τον πλέον υγιή τρόπο.

Zontes 703T: Στην Ελλάδα η τρικύλινδρη sport touring με σούπερ τιμή

Η διάθεση της νέας Zontes 703T στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να παραδίδονται ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
ZONTES_703T
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/9/2026

Δίπλα στην 703F, η Zontes παρουσίασε στην περσινή έκθεση EICMA την ασφάλτινη εκδοχή 703T, με 17άρες ζάντες και εξοπλισμό που αναβαθμίζει το πλουσιότατο πακέτο της F σε πολλά σημεία και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Η τρικύλινδρη Sport Touring με την όρθια θέση οδήγησης χτίζεται γύρω από τον τρικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα των 699 cc που αποδίδει 95,2 ίππους στις 11.200 σ.α.λ. και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.500 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης 13.0:1, φορώντας σφυρήλατα πιστόνια και κυλίνδρους με ειδική κεραμική επίστρωση που περιορίζει τις τριβές και ενισχύει την αντοχή.

Διαθέτοντας πλέον κεντρική μονάδα IMU 6 αξόνων και ηλεκτρονικό γκάζι ETC, η 703Τ υποστηρίζει Cornering ABS και ρυθμιζόμενο Cornering TCS, διαθέτει 4 Riding Modes (Road, Sport, Rain και Rider), ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (Engine Brake), το Cruise Control που έλειπε από την 703F και quickshifter διπλής κατεύθυνσης (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).

ZONTES_703T

Η Zontes 703T χτίζεται γύρω από ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι, με το κύριο πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 12,5 kg και το υποπλαίσιο 2,7 kg, καθώς και χυτό ψαλίδι αλουμινίου.

Στον τομέα των αναρτήσεων εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, με διαδρομή 155 mm. Πίσω, η προοδευτική ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς.

Η πέδηση υποστηρίζεται εμπρός από δύο ημίπλευστους δίσκους 300 mm με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα φρένων της Nissin, ενώ πίσω χρησιμοποιείται δίσκος 240 mm.

Η Zontes έχει εξοπλίσει την 703Τ με έγχρωμη TFT οθόνη 8” που διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης, συνδεσιμότητα με smartphone και πλοήγηση μέσω mirroring.

Η 703T διαθέτει επίσης Keyless σύστημα 3ης γενιάς, εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφής με ποιότητα Full HD 1080P, υπερευρυγώνιο φακό 140° και διάφραγμα F2.0, καθώς και ενσωματωμένη μνήμη 128 GB.

Στον touring εξοπλισμό περιλαμβάνονται ρεζερβουάρ 20 λίτρων με ηλεκτρονικό κλείδωμα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μεγάλης επιφάνειας, διπλή θύρα USB-A και USB-C ταχείας φόρτισης έως 30W, κεντρική σχάρα αποσκευών αλουμινίου, σχάρες πλαϊνών βαλιτσών, ανοξείδωτα προστατευτικά κάγκελα και ρυθμιζόμενος λεβιές πίσω φρένου.

ZONTES_703T

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Όπως είχαμε ενημερώσει ήδη από την Άνοιξη, όταν υποδεχτήκαμε στα γραφεία του ΜΟΤΟ την πρώτη μοτοσυκλέτα που πάτησε τους τροχούς της στην Ευρώπη, η νέα Zontes 703T διατίθεται σε αποχρώσεις Special Black και Silver, ενώ η τιμή της έχει οριστεί στο ανταγωνιστικότατο επίπεδο των 7.295€.

Το νέο ZONTES 703T με μια ματιά

✓ Τρικύλινδρος Κινητήρας

✓ 95,2 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής στον στρόφαλο

✓ Ηλεκτρονικό Γκάζι – ETC

✓ Cruise Control

✓ Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης

✓ Ram Air Σύστημα Εισαγωγής

✓ 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER

✓ Ρυθμιζόμενο Engine Brake

✓ Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι

✓ Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο Πιρούνι

✓ Marzocchi  Πίσω Ανάρτηση με Μοχλικό, Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

✓ MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά

✓ Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών TPMS

✓ Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες

✓ Nissin Ακτινική Τρόμπα Φρένου

✓ IMU 6 Αξόνων

✓ Cornering ABS

✓ Ρυθμιζόμενο TCS

✓ 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη

✓ Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα

✓ Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς

✓ 2 Κάμερες Καταγραφής

✓ 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα

✓ Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα

✓ Full LED Φωτισμός

✓ Φώτα Ομίχλης

✓ Φωτιζόμενοι Διακόπτες

✓ Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη

✓ Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας

✓ Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα

✓ Σχάρα Αποσκευών

✓ Σχάρες Πλαϊνών Βαλιτσών

✓ Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

ZONTES_703T

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

703T ETC

Κινητήρας

Τετράχρονος, Υγρόψυκτος, 699cc

Κύλινδροι/Βαλβίδες

3 εν σειρά – DOHC / 12

Σχέση Συμπίεσης

13.0:01

Διάμετρος x Διαδρομή

70.0 x 60.6

Τροφοδοσία

EFI MARELLI

Σύστημα Λίπανσης

Υγρό κάρτερ

Τύπος Συμπλέκτη

Υγρός, Πολύδισκος

Κιβώτιο

6 Ταχύτητες

Ισχύς

95 ps /11.200 rpm
στον στρόφαλο.

Ροπή

74,5 Nm / 8.500 rpm

Κατανάλωση

4,3 L / 100km (WMTC3)

Ρεζερβουάρ

20 L

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

2.130 x 880 x 1.400/1.460 mm

Μεταξόνιο

1.480 mm

Ύψος Σέλας

840 mm

Απόσταση Από Έδαφος

160 mm

Βάρος (πλήρες υγρών)

216 kg (Με σχάρες και κάγκελα)

Φρένα Εμπρός

2 Ημίπλευστοι Δίσκοι 300mm
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin
& Ακτινική Τρόμπα Φρένων Nissin

Φρένα Πίσω

Δίσκος 240mm
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

Ανάρτηση Εμπρός

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

Ανάρτηση Πίσω

Προοδευτική Ανάρτηση με Μοχλικό
με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

Εμπρός Ελαστικό

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

Πίσω Ελαστικό

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες