1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ - Επιτυχημένο restart στον πολύπαθο θεσμό της Πανελλήνιας

Και πρώτο μπρα ντε φερ με την ΜΟΤΟΕ που διοργάνωσε την δική της συνάντηση στο νησί της Νάξου τις ίδιες ημέρες
Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/6/2024

Περίπου 2.000 αναβάτες μοτοσυκλέτας κατέκλυσαν τον παραθαλάσσιο οικοσιμό Στόμιο Λάρισας για την 1η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας που έγινε μεταξύ 20-24 Ιουνίου 2024, κάνοντας ένα ελπιδοφόρο restart στον ταλαίπωρο θεσμό της Πανελλήνιας.

Η πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών έλαβε χώρα το 1982 στην Ιτέα, με λίγες συμμετοχές, για να φτάσει αργότερα να μετρά αρκετές χιλιάδες μοτοσυκλετιστές στην ετήσια διεξαγωγή της. Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση μαστιζόταν από δυσάρεστα γεγονότα, από αναβάτες που ερχόταν για να καταστρέψουν θορυβωδώς λάστιχα, μοτέρ και μοτοσυκλέτες, κάνοντας ατελείωτα burnout, σούζες κ.α., με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε ακόμα και νεκρούς! Η διάθεση να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της Πανελλήνιας υπήρχε, όμως τελικά αυτή η διάθεση φαίνεται να μετουσιώνεται σε πράξη μέσω της ΕΛΜΟΤΟ και όχι της ΜΟΤΟΕ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Η Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών της ΕΛΜΟΤΟ ήταν και το πρώτο πραγματικό μπρα-ντε-φερ με την ΜΟΤΟΕ, καθώς η τελευταία διεξήγαγε στις ίδιες ημερομηνίες την 42η Πανελλήνια Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, στη Νάξο, όπου οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες, τουλάχιστον 10 φορές κάτω από εκείνες της ΕΛΜΟΤΟ.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Χίλιες διακόσιες ήταν οι μοτοσυκλέτες που δήλωσαν συμμετοχή στο Στόμιο, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ακόμα 600 μοτοσυκλέτες, χωρίς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, και αρκετοί από τους ντόπιους που ήρθαν με τα παιδιά τους και επισκέφθηκαν την Καλοκαιρινή Συνάντηση, για να χαρούν με ασφάλεια μια εκδήλωση που άλλες χρονιές τρομοκρατούσε τους κατοίκους των περιοχών όπου διεξαγόταν. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή λεσχών από όλη την Ελλάδα, αλλά και η προσέλευση μοτοσυκλετιστών ακόμα και από απομακρυσμένα νησιά.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Το 2023 η νεοϊδρυθείσα ΕΛΜΟΤΟ είχε δώσει τα πρώτα θετικά στοιχεία όσον αφορά στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις συναντήσεις μοτοσυκλετιστών, διεξάγοντας την 1η Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών που διεξήχθη στα Λουτρά Πόζαρ από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Μάλιστα η τοποθεσία δεν ήταν τυχαία, καθώς στόχο είχε να σβήσει τα κακώς κείμενα που δημιουργήθηκαν κατά την 35η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών η οποία είχε διεξαχθεί το 2016 στο ίδιο σημείο, από την ΜΟΤΟΕ...

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Θυμίζουμε πως η παραπάνω Χειμερινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με περισσότερες από 400 μοτοσυκλέτες από όλη την επικράτεια να δίνουν το παρών. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν εκδρομές, σεμινάρια για αναρτήσεις και ελαστικά, pool party, μουσικές εκδηλώσεις, κληρώσεις δώρων, κ.α.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην Καλοκαιρινή Συνάντηση Μοτοσυκλετιστών, η ΕΛΜΟΤΟ έκανε το επόμενο βήμα στη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, καταφέρνοντας να ελέγξει σχεδόν ολοκληρωτικά τους “κάγκουρες”, οι οποίοι ναι μεν βρέθηκαν και σε αυτή την εκδήλωση, ήταν όμως μονοψήφια παρέα, κάνοντας ελάχιστα έκτροπα έξω από μαγαζί ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το κάμπινγκ της εκδήλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η ΕΛΜΟΤΟ ήταν εκείνη που κάλεσε την Τροχαία για το μεμονωμένο αυτό γεγονός, το οποίο έτσι έληξε άμεσα.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Στην εκδήλωση εκτός από το κοινό συμμετείχε και η Γκοργκόλης Α.Ε., διοργανώνοντας test-ride των μοτοσυκλετών των KOVE & QJMOTOR, με τα 800X Pro & 450 Rally της πρώτης και το SVT650X της δεύτερης, αλλά και η Extra Products Tassoulis με σεμινάριο για τη λειτουργία των αναρτήσεων, η Pyschogios Racing Team με τον Ανδρέα Ψυχογυιό που έχει συμμετοχές στο ManxGP στο Isle of Man, η Moto Market αλλά και η εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Zero.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Όπως και στη συνάντηση στα Λουτρά Πόζαρ έτσι και στο Στόμιο οι εκδηλώσεις ήταν πολλές, από οργανωμένες βόλτες με μοτοσυκλέτα, μουσικές συναυλίες, σεμινάρια, καλλιστεία custom μοτοσυκλετών, κ.α. Την Κυριακή έγινε και μοτό-πορεία στα Τέμπη, όπου πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα της τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όπου στη σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 85.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Και μόνο ως επιτυχία μπορεί κανείς να θεωρήσει το γεγονός πως με τη λήξη της Καλοκαιρινής Συνάντησης Μοτοσυκλετιστών, όλοι οι παρευρισκόμενοι -συμμετέχοντες, εταιρείες και ντόπιοι- αποχώρησαν ευχαριστημένοι και… αρτιμελείς.

Καλοκαιρινή συνάντηση ΕΛΜΟΤΟ

Συγχαρητήρια στην ΕΛΜΟΤΟ, που μας δίνει ξανά ελπίδες για την ενσωμάτωση των αναβατών μοτοσυκλέτας στην κοινωνική συνείδηση με τον πλέον υγιή τρόπο.

Honda CB1000GT: Πτώση τιμής της πανάκριβης σχάρας της sport touring

Μείωση 31% από την ελληνική αντιπροσωπεία – Εξακολουθεί να είναι δυσθεώρητη
Honda CB1000GT σχάρα 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/9/2026

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε για το κόστος που καλείται να πληρώσει ένας αναβάτης για την αγορά της σχάρας για το CB1000GT από τον κατάλογο των γνήσιων αξεσουάρ της Honda, η ελληνική αντιπροσωπεία προχώρησε σε σημαντική μείωση.

Η πιο ακριβή ίσως σχάρα σε σύγχρονη μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής μόλις έγινε φθηνότερη. Ο λόγος φυσικά για τη σχάρα του Honda CB1000GT για την οποία σας είχαμε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες λόγω της εντύπωσης που μας είχε κάνει η αρχική της τιμή που είχε οριστεί στα 959 ευρώ.

Στην επικοινωνία που είχαμε με την ελληνική αντιπροσωπεία ενημερωθήκαμε ότι όντως πρόκειται για μία απλή μεταλλική σχάρα που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δυσθεώρητη τιμή αγοράς της, η οποία είναι πολλαπλάσια σε σχέση με οποιαδήποτε σχάρα ανταγωνίστριάς της. 

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι έχουν γίνει οι επαφές με τα κεντρικά της Honda να επανεξεταστεί το κόστος της σχάρας και πως αν δεν οι επίσημες ενέργειες της Honda δεν έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα τότε η ελληνική αντιπροσωπεία θα έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια της.

Λίγες ημέρες μετά από το σχετικό άρθρο η τιμή της σχάρας στην επίσημη ιστοσελίδα της Honda έπεσε κατά 31% ακριβώς: από 959 ευρώ που κόστιζε η νέα της τιμή βρίσκεται στα 661 ευρώ. Ένα ποσό που εξακολουθεί να είναι δυσθεώρητα υψηλό για μία τυπική μεταλλική σχάρα μοτοσυκλέτα, όχι όμως όσο παράλογο ήταν πριν.

Honda CB1000GT σχάρα 2026

Σε μια βόλτα που κάναμε στις επίσημες ιστοσελίδες της Honda σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές της Ευρώπης φαίνεται ότι σε κάποιες χώρες έχει γίνει κάποιου είδους μείωση, ενώ σε άλλες διατηρείται η τιμή της σχάρας στα προηγούμενα επίπεδα. Η σχάρα δεν πωλείται εκεί ξεχωριστά αλλά ως πακέτο με το top case, έτσι τουλάχιστον παρουσιάζεται και στις ιστοσελίδες δεν υπάρχει ξεχωριστά η τιμή της όπως στην Ελλάδα.

Τη σχάρα και το top case συνοδεύουν ως κωδικοί ο αφαλός της κλειδαριάς, το κάλυμμα του top case στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, όπως και το μαξιλαράκι για την πλάτη του οδηγού. Με όλα αυτά μαζί το αντίστοιχο πακέτο στην Ελλάδα κοστίζει πλέον 1.363 ευρώ από 1.661 που κόστιζε πριν με το top case χωρητικότητας 50 λίτρων.

Η παραπάνω τιμή δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις υψηλότερες στην Ευρώπη γιατί στην Πολωνία όλα τα παραπάνω που προσφέρονται πακέτο κοστίζουν 1.730 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει γίνει εκεί μείωση στην τιμή της σχάρας. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στην Ισπανία με την τιμή του πακέτου να βρίσκεται στα 1.561 ευρώ. Η τιμή του στη Γερμανία είναι 1.469 ευρώ και όπως και στην Ισπανία μάλλον υπάρχει κάποια μείωση όχι όμως τόσο μεγάλη όσο της ελληνικής αντιπροσωπείας και αυτό ισχύει και για την αγορά της Τσεχίας με την τιμή να βρίσκεται στα 1.466,72 ευρώ. 

Από την άλλη σίγουρα έχουμε αλλαγή τιμής στη Γαλλία με την τιμή αγοράς να βρίσκεται στα 1.375 ευρώ. Η χαμηλότερη τιμή για τη σχάρα και τη βαλίτσα του CB1000GT με όλα τα παρελκόμενα μας έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου επίσημη βρίσκεται στα 1.289 ευρώ, ενώ υπάρχουν και επίσημοι dealers, οι οποίοι προσφέρουν επιπλέον έκπτωση που ρίχνει την τιμή του πακέτου στα 1.152 ευρώ.

Τα παραπάνω μας δείχνουν ότι τα κεντρικά της Honda δεν έχουν αναθεωρήσει την τιμή της εργοστασιακής σχάρας και ότι κάθε αντιπροσωπεία έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της με την ελληνική να έχει κάνει μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις. Είναι όμως αυτή αρκετή για να κάνει ανταγωνιστικό το εργοστασιακό προϊόν σε σχέση με κάποια after market επιλογή;