987 κλήσεις για κράνος τον Μάιο του 2022 στην Αττική

616 τροχαία ατυχήματα με 739 παθόντες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/6/2022

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για τις βεβαιωμένες τροχαίες παραβάσεις Μαίου στην Αττική, όπου περιλαμβάνονται και 987 κλήσεις για μη χρήση κράνους από αναβάτες μοτοσυκλέτας.

Κατά τον 5ο μήνα του έτους, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 22.626 παραβάσεις, από τις οποίες 1.058 σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

 

  • 307 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 27 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • 1.857 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • 181 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • 282 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 792 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 987 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και
  • 69 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

 

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 616 τροχαία ατυχήματα με 739 παθόντες και ειδικότερα:

 

  •  8 θανατηφόρα με 8 νεκρούς,
  •  19 σοβαρά με 21 σοβαρά τραυματίες,
  • 589 ελαφρά με 710 ελαφρά τραυματίες

 


 

 

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.