ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα, σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο τελωνείο της Πάτρας εντοπίστηκαν 9 βυτία και άλλο 1 στο τελωνείο Ευζώνων
μοτομαγ ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων επικίνδυνων διαλυτών (252.000 κιλά), που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Ειδικότερα στο τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν 9 βυτία με ύποπτο φορτίο, προερχόμενα από κοινοτική χώρα. Μετά από ανάλυση του δείγματος από το Χημείο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων. Οι αναλογούντες φόροι και τα ανάλογα τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων. Η παραλήπτρια εταιρεία ταυτόχρονα δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στον χώρο που δήλωνε ως έδρα της, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης του χώρου. Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ, ενώ ο τράκτορας, το βυτίο και το προϊόν κατασχέθηκαν.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνουςmotomag ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Ανάκληση Honda CB1000 Hornet SP στις Η.Π.Α. – Για πιθανή διαρροή καυσίμου

Αφορά στο σύνολο 429 μοτοσυκλέτες
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/4/2026

Ο National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) στις Η.Π.Α. ανακοίνωσε ακόμη μία ανάκληση της Honda CB1000 Hornet SP παραγωγής 2025 για διαρροή καυσίμου.

Όπως αναφέρεται στην ανάκληση που επηρεάζει 429 μοτοσυκλέτες, "Η Honda (American Honda Motor Co.) ανακαλεί ορισμένες μοτοσυκλέτες CB1000SP του 2025. Ο σωλήνας τροφοδοσίας καυσίμου ενδέχεται να αποσυνδεθεί από το ρεζερβουάρ καυσίμου, προκαλώντας διαρροή. Μια διαρροή καυσίμου κοντά στο πίσω ελαστικό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος ή τραυματισμού. Επιπλέον, μια διαρροή καυσίμου παρουσία πηγής ανάφλεξης αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς”.

Οι dealers θα εξασφαλίσουν την σωστή καλωδίωση και θα αντικαταστήσουν τον σωλήνα καυσίμου, χωρίς χρέωση.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 26V194000 και αναμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.