ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα, σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο τελωνείο της Πάτρας εντοπίστηκαν 9 βυτία και άλλο 1 στο τελωνείο Ευζώνων
μοτομαγ ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων επικίνδυνων διαλυτών (252.000 κιλά), που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Ειδικότερα στο τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν 9 βυτία με ύποπτο φορτίο, προερχόμενα από κοινοτική χώρα. Μετά από ανάλυση του δείγματος από το Χημείο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων. Οι αναλογούντες φόροι και τα ανάλογα τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων. Η παραλήπτρια εταιρεία ταυτόχρονα δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στον χώρο που δήλωνε ως έδρα της, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης του χώρου. Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ, ενώ ο τράκτορας, το βυτίο και το προϊόν κατασχέθηκαν.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνουςmotomag ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες