ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα, σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο τελωνείο της Πάτρας εντοπίστηκαν 9 βυτία και άλλο 1 στο τελωνείο Ευζώνων
μοτομαγ ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων επικίνδυνων διαλυτών (252.000 κιλά), που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Ειδικότερα στο τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν 9 βυτία με ύποπτο φορτίο, προερχόμενα από κοινοτική χώρα. Μετά από ανάλυση του δείγματος από το Χημείο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων. Οι αναλογούντες φόροι και τα ανάλογα τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων. Η παραλήπτρια εταιρεία ταυτόχρονα δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στον χώρο που δήλωνε ως έδρα της, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης του χώρου. Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ, ενώ ο τράκτορας, το βυτίο και το προϊόν κατασχέθηκαν.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνουςmotomag ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Syros Rules 2026 – Τριήμερο στην καρδιά των Κυκλάδων τον Σεπτέμβρη

Μετά το επετειακό Syros Rules 10th Anniversary, η ομάδα επανέρχεται πιο δυνατή
syros-rules
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/5/2026

Η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την Αιγίδα της ΜΟ.Τ.Ο.Ε, του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου (ΜΟ.ΣΥ.Σ.), του Αθλητικού Σωματείου Δίτροχων Νάξου (Twowheelsonly Motoclub) και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, από την Παρασκευή 11 ως και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Στο Syros Rules είναι ευπρόσδεκτες όλες οι κατηγορίες μοτοσυκλετών και στο πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνεται ξενάγηση σε αξιοθέατα της ιστορικής πρωτεύουσας Ερμούπολης, μοτο-παιχνίδια και στατική έκθεση μοτοσυκλέτας.

Σας περιμένουμε για ένα αξέχαστο τριήμερο.

syros-rules