ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα, σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο τελωνείο της Πάτρας εντοπίστηκαν 9 βυτία και άλλο 1 στο τελωνείο Ευζώνων
μοτομαγ ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/3/2024

Στον εντοπισμό και τη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων επικίνδυνων διαλυτών (252.000 κιλά), που χρησιμοποιούνται για τη νόθευση καυσίμων, προχώρησαν Τελωνειακοί Ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε δύο σημεία, σε Πάτρα και Ευζώνους.

Ειδικότερα στο τελωνείο της Πάτρας, εντόπισαν 9 βυτία με ύποπτο φορτίο, προερχόμενα από κοινοτική χώρα. Μετά από ανάλυση του δείγματος από το Χημείο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για επικίνδυνους διαλύτες, που χρησιμοποιούνται για νόθευση καυσίμων. Τα 229.000 κιλά των διαλυτών είχαν ψευδώς δηλωθεί με κωδικούς άλλων προϊόντων. Οι αναλογούντες φόροι και τα ανάλογα τέλη προσδιορίζονται στα 300.000 ευρώ.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Στο Τελωνείο Ευζώνων, μετά από έρευνα σε βυτιοφόρο βουλγαρικών πινακίδων, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε 23.000 κιλά διαλυτών που, όταν αναμειχθούν με βενζίνη, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία νοθευμένου καυσίμου βενζινοκινητήρων. Η παραλήπτρια εταιρεία ταυτόχρονα δε διέθετε πραγματικές εγκαταστάσεις στον χώρο που δήλωνε ως έδρα της, στη Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος παράδοσης του εμπορεύματος ήταν γνωστός στις Αρχές από προηγούμενη υπόθεση λαθρεμπορίας χημικών διαλυτών και αιθυλικής αλκοόλης, στην οποία εμπλεκόμενος ήταν μεταξύ άλλων και ο ιδιοκτήτης του χώρου. Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων προσδιορίστηκε στα 30.000 ευρώ, ενώ ο τράκτορας, το βυτίο και το προϊόν κατασχέθηκαν.

ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνουςmotomag ΑΑΔΕ: Διπλό μπλόκο σε 10 βυτία για νoθευμένα καύσιμα σε Πάτρα και Ευζώνους

Η Auto Motor House στη Νάξο - Εγκαίνια για το κατάστημα που δίνει λύση στις Κυκλάδες

Στις 25-26 Απριλίου - Με test rides και αποκάλυψη special μοντέλου
Auto Motor House Νάξος 2026 κατάστημα
Από το

motomag

24/4/2026

Τα σημαντικότερα εγκαίνια φέτος για τους δύο τροχούς στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Απριλίου στη Νάξο με τον Auto Motor House να έχει πλέον παρουσία και εκεί.

Από τις λίγες φορές που τα εγκαίνια ενός καταστήματος αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια γεωγραφική περιοχή σημαντικά μεγαλύτερη από την ίδια τη Νάξο, εκεί που η Auto Motor House θα εγκαινιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λέμε ότι αποτελεί είδηση γιατί το κατάστημα της Auto Motor House θα αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για εύρεση ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτα αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικύκλου όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τα γύρω νησιά, τα συνεργεία των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν την εξυπηρέτηση που απαιτείται. 

Μέσα από την παρουσία στο νησί, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει παράλληλα στο δίτροχο κοινό της Νάξου και των γύρω νησιών σύγχρονες λύσεις μετακίνησης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης και υποστήριξης ενώ έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση και διάθεση στη Νάξο των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.

Στο διήμερο που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε test rides με επιλεγμένα μοντέλα των CFMOTO και Royal Enfield, αλλά και να δουν από κοντά μοντέλα και των Moto Morini, Italjet, Malaguti, Polaris και Letbe, ενώ θα αποκαλυφθεί και ένα σπέσιαλ μοντέλο.

Η Auto Motor House συστεγάζεται με την I’M Inter Motors, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το κατάστημα της Auto Motor House στην Νάξο θα το βρείτε στην Οδό Χώρας Εγγαρών (Γρόττα, Τ.Κ. 84300). Τηλέφωνο: 211 775800 (εσωτερικό 355).