ΑΑΔΕ- Για πρώτη φορά σφραγίστηκε βενζινάδικο για 2 χρόνια για νοθεία καυσίμων

Λόγω παράνομης δεξαμενής με νοθευμένα καύσιμα
motomag ΑΑΔΕ- Για πρώτη φορά σφραγίστηκε βενζινάδικο για 2 χρόνια για νοθεία καυσίμων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/3/2024

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ για την νέα νομοθεσία της Κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου και τη νοθεία καυσίμων η οποία θα επιβάλει σφράγισμα για δύο έτη στα πρατήρια καυσίμων που πωλούν νοθευμένα καύσιμα είτε εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο, είτε έχουν παραποιήσει τους φορολογικούς μηχανισμούς έκδοσης αποδείξεων.

Η νομοθεσία αυτή δεν άργησε να εφαρμοστεί καθώς είχαμε για πρώτη φορά στην χώρα μας σφράγισμα πρατηρίου καυσίμων για δύο έτη από τους τελωνειακούς ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο έλεγχος συντονίστηκε από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) της ΑΑΔΕ με τη συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Ανάπτυξης.

ΑΑΔΕ- Για πρώτη φορά σφραγίστηκε βενζινάδικο για 2 χρόνια για νοθεία καυσίμων

Πιο συγκεκριμένα το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε ότι το σταθμευμένο στο πρατήριο βυτιοφόρο όχημα είχε συνδέσει τη μάνικα παροχής καυσίμων στο δίκτυο παραλαβής του πρατηρίου.

Οι ελεγκτές υπέδειξαν στον οδηγό του βυτιοφόρου να ξεκινήσει την πλήρωση του δικτύου με το μεταφερόμενο άγνωστο προϊόν, ώστε να διαπιστωθεί εάν καταγράφεται η εισροή στο σύστημα εισροών – εκροών και να εξακριβωθεί αν πρόκειται για πλήρωση νόμιμης δεξαμενής.

Μετά την εκροή 500 λίτρων από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή, ουδεμία ένδειξη καταγραφής εισροής εμφανίστηκε στο σύστημα εισροών – εκροών. Κατόπιν αυτού, εκδόθηκε απόφαση σφράγισης του πρατηρίου για δύο έτη.

Τα νοθευμένα και κατασχεμένα καύσιμα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ θα καταστραφούν από αδειοδοτημένο φορέα καταστροφής επικίνδυνων αποβλήτων.

Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος

Βαρύ πένθος στη Μύρινα
Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος
Από το

motomag

19/1/2026

Τραγωδία για την Λήμνο και την τοπική κοινωνία της Μύρινας καθώς ο 23χρονος Χαράλαμπος Πρασσάς σκοτώθηκε το μεσημέρι Κυριακής στην περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι κοντά στην παραλία Πλαγίσιος Μόλος ή αλλιώς Στβι.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα στις 14.45 αναφέρει:

"Πρόκειται για πτώση οδηγού δικύκλου οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι, νοτιοδυτικά της Λήμνου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, και μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Μύρινας. Την ώρα του συμβάντος επικρατούσαν καιρικές συνθήκες ΒΔ ανέμων 7 μποφόρ."

Από τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ο Μπάμπης Πρασσάς είχε γνώση της περιοχής και έκανε συχνά βόλτες με τους φίλους του, σε βόλτα βρισκόταν και εχθές όταν επιχείρησε να ανέβει σε ένα πιο απόκρημνο μονοπάτι της περιοχής και εκεί έχασε τον έλεγχο πέφτοντας στον γκρεμό.

Ο φίλος του σοκαρισμένος ειδοποίησε τις Αρχές και ακολούθησε κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από ιδιωτικό σκάφος. Η προσέγγιση στο σημείο από την στεριά ήταν αδύνατη και από την θάλασσα δύσκολη εξαιτίας του καιρού. Δυστυχώς ο 23χρονος ανασύρθηκε από την θάλασσα νεκρός, όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου όπου και μεταφέρθηκε.

 

 

 

Με ανακοίνωσή του: Ο πολιτιστικός σύλλογος Θάνους εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια μετά την ξαφνική απώλεια του συγχωριανού μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΑΣΣΑ .Ήταν ένα παιδί με ήθος και αρχές, ευγενικός αλλά μοίρα του έλαχε να φύγει με αυτόν τον τρόπο για το μεγάλο ταξίδι. Τα θερμά συλλυπητήρια και να αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λήμνου. Ο Χαράλαμπος εργαζόταν ως υδραυλικός μαζί με τον πατέρα του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, με ήθος και καλοσύνη, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν.

Με βαθιά θλίψη, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, τον Χαράλαμπο Πρασσά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Ανδρώνι της Μύρινας.

babis_prassas