ACEM – Αύξηση στις Ευρωπαϊκές ταξινομήσεις Α’ 6μηνου 2023

Οι ταξινομήσεις δικύκλου έφτασαν τις 600.784 το πρώτο μισό του έτους
ACEM
Από το

motomag

27/7/2023

Οι συνολικές ταξινομήσεις νέων μοτοσυκλετών σε πέντε από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές δικύκλου (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία) εμφάνισαν αύξηση 11,3% (600.784 ταξινομήσεις) τους πρώτους 6 μήνες του 2023, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 (539.644 ταξινομήσεις).

Ο όγκος των ταξινομήσεων των μοτοσυκλετών αυξήθηκε σημαντικά στην Ιταλία (192.497 ταξινομήσεις, +19,1% σε σχέση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2022) στην Ισπανία (102.626 ταξινομήσεις, +11,7%), στη Γερμανία (129.964 ταξινομήσεις, +10,1%) στη Γαλλία (116.224 ταξινομήσεις, +7,5%), ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο (59.741 ταξινομήσεις, -0,9%) υπήρξε μικρή κάμψη.

Μοτοσυκλέτες ACEM

Πτώση το ίδιο διάστημα παρουσίασαν στις πέντε παραπάνω κραταιές αγορές οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα. Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ταξινομήθηκαν 19.375 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ενώ την ίδια περίοδο το 2022 είχαν ταξινομηθεί 20.905.

ACEM

Όσον αφορά τις συνολικές ταξινομήσεις μοτοποδηλάτων (50 κ. εκ.) στις χώρες Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία, αυτές έφτασαν τις 99.782. Σε σύγκριση με το 2022 έχουμε συνολική σημαντική πτώση 25,8% καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2022 είχαν ταξινομηθεί 134.503 μοτοποδήλατα.

Πτώση είχαμε και στις ταξινομήσεις των ηλεκτρικών μοτοποδήλατων, καθώς το 2022 είχαμε 43.952 ταξινομήσεις ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 ταξινομήθηκαν 34.200 ηλεκτρικά μοτοποδήλατα.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση του τομέα, ο Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας ACEM, δήλωσε: "Όσον αφορά τις μακροπρόθεσμες τάσεις της αγοράς της Ε.Ε., τα τελευταία τρία χρόνια οι μοτοσυκλέτες έχουν παρουσιάσει εντυπωσιακή άνοδο που πλησιάζει το +50%. Πτώση της τάξης του 12% έχουμε στα μοτοποδήλατα, με αυξανόμενο μερίδιο της ηλεκτρικής κίνησης, έστω και με διακυμάνσεις λόγω της επίδρασης των κινήτρων.  Συνολικά, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα οχήματα της κατηγορίας L, για βολική μετακίνηση μικρών αποστάσεων και για αναψυχή."

Ετικέτες

Ξάνθη: Επίσημη αναγνώριση 4 μοτοσυκλετιστικών ορεινών περασμάτων

Ο Δήμος Ξάνθης προσκαλεί τον μοτοσυκλετιστικό τουρισμό
Ξάνθη
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/8/2026

Η αρχή έγινε με τον Δήμο Σουλίου τον Μάιο, ο οποίος επισημοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Μοτοσυκλετιστικών Πάσων και Διαδρομών τρία ορεινά περάσματα (πάσα).

Στη διάρκεια του Καλοκαιριού ακολούθησε και ο Δήμος Κόνιτσας εντάσσοντας άλλα έξι πάσα στο πρόγραμμα αυτό, για να έρθει τώρα ο Δήμος Ξάνθης να το εμπλουτίσει με άλλα τέσσερα.

Στον εθνικό σύστημα μπαίνουν τα:

  • Πάσο Λειβαδίτη
  • Πάσο Χαιντού
  • Πάσο Προφήτη Ηλία – Καλλιθέα
  • Πάσο Τσάλ

Πρόκειται για μια σημαντική και ωφέλιμη πρωτοβουλία που αναδεικνύει πανέμορφες γωνίες της χώρας που συνήθως ζουν στη σκιά των πιο παραδοσιακών τουριστικών προορισμών, ειδικά το Καλοκαίρι που η θάλασσα έχει τον πρώτο λόγο.

Από την άλλη προάγει τον θεματικό τουρισμό προσκαλώντας το μοτοσυκλετιστικό κοινό – τόσο της Ελλάδας όσο και το διεθνές – να απολαύσει μοναδικές διαδρομές και να συμβάλλει στις τοπικές οικονομίες, κάτι που μάλιστα έχει νόημα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο τις παραδοσιακές τουριστικές περιόδους.