Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Αλλάζουν τα δεδομένα για το εργοστάσιο της ΚΤΜ !

Kλείνει το εργοστάσιο για ένα μήνα

Η ΚΤΜ θα κλείσει το εργοστάσιό της για μεγαλύτερο διάστημα των δύο εβδομάδων που είχε ανακοινωθεί αρχικά, με την κατάσταση να “αλλάζει δραματικά τις τελευταίες ώρες” όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας. Πολλοί προμηθευτές της έκλεισαν απροειδοποίητα, ενώ η αυστριακή κυβέρνηση θέσπισε νόμους για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Ως συνέπεια των παραπάνω, η ΚΤΜ θα κλείσει όλα της τα εργοστάσια στο Mattighofen και το Mundfering από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου και η παραγωγή θα σταματήσει μέχρι τις 14 Απριλίου, μέχρι νεοτέρας. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι παραδόσεις που είχαν προγραμματιστεί ακυρώνονται. Το εργοστάσιο θα διεκπεραιώσει παραγγελίες που έχουν κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 17 Μαρτίου, ενώ το τμήμα παραλαβών της εταιρείας θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης. Παρόλα αυτά, δεσμεύονται για την ανακοίνωση καινούργιου προγράμματος παραδόσεων, όπως και το ότι θα γίνει η παραγωγή των μοντέλων που είχε σχεδιαστεί μέχρι το Πάσχα, με την αντίστοιχη –βέβαια- καθυστέρηση.

Επίσης, τονίζουν ότι θα συνεχιστεί η δημιουργία πρωτότυπων μοτοσυκλετών και γι’ αυτό επισημαίνουν στους προμηθευτές τους ότι η παράδοση των απαραίτητων εξαρτημάτων θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως.

Από την άλλη, το κέντρο ανταλλακτικών και αξεσουάρ θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό τμήμα αναφέρουν ότι θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα αγορών θα έχουν μειωμένο ωράριο και γι’ αυτό μπορεί να υπάρξει μια μικρή ανακατεύθυνση αρμοδιοτήτων και προσώπων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πελάτες της εταιρείας.

Στο όλο ζήτημα να προσθέσουμε και το δεδομένο ότι οι ζάντες των 790 Adventure από Κίνα έχουν παραδοθεί στο εργοστάσιο, αλλά το πρόβλημα πλέον είναι με τις βιοτεχνίες από την Ιταλία οι οποίες προμηθεύουν με ορισμένα εξαρτήματα την ΚΤΜ για διάφορες μοτοσυκλέτες και που θα παραμείνουν κλειστές. Δημιουργώντας έτσι μεγάλο πρόβλημα με την επάρκεια ανταλλακτικών για την συνέχεια της λειτουργίας της γραμμής παραγωγής.