Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Άλλος ένας θάνατος στο Isle Of Man στην κατηγορία των sidecar

Σε κρίσιμη κατάσταση ο συναθλητής του

Ο πρώτος αγώνας sidecar του Γάλλου Olivier Lavorel στο Isle Of Man είχε δυστυχώς μοιραία κατάληξη για τον ίδιο, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο συναθλητής του César Chanel. Οι δύο Γάλλοι είχαν ατύχημα στον πρώτο γύρο, του πρώτου αγώνα της κατηγορίας τους, μόλις ένα χιλιόμετρο μετά στην εκκίνηση στο σημείο Ago’s Leap της διάσημης διαδρομής.

Ο Oliver ήταν ο συνεπιβάτης του sidecar που οδηγούσε ο César Chanel και στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν εντυπωσιάσει με την 15η θέση που πέτυχαν σε αυτή την πρώτη τους επίσκεψη ως αγωνιζόμενοι στο Νησί.

Παρά το γεγονός πως δεν είχαν τρέξει ποτέ ξανά στο Isle Of Man, ήταν ένα πολύ έμπειρο δίδυμο που είχε κατακτήσει νίκες και πολλά βάθρα στις κατηγορίες French F1 και F2 του εθνικού πρωταθλήματος Sidecar της Γαλλίας που είναι από τα πιο ανταγωνιστικά στον κόσμο.

Μέχρι στιγμής τη ζωή του στο φετινό Isle Of Man έχει χάσει ο 29ος Βρετανός Mark Purshlow από το Llanon της Ουαλίας και σοβαρά τραυματισμένος είναι ο ο Dave Moffitt, ο οποίος διακομίστηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο του Liverpool όπου και παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

Ο αγώνας του Isle Of Man, όπως και όλοι οι αγώνες που γίνονται σε δημόσιους δρόμους (π.χ. Macau) ήταν και θα είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από οποιονδήποτε αγώνα γίνεται μέσα σε κλειστές πίστες, κάτι που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά όσοι συμμετέχουν σε αυτούς και φυσικά αναλαμβάνουν την προσωπική τους ευθύνη, οπότε η συζήτηση για απαγόρευσή τους δεν είναι τόσο εύκολη και απλοϊκή.

Η γνώμη του ΜΟΤΟ για το Isle Of Man έχει διατυπωθεί με σαφήνεια στο παρελθόν (διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ).