Αμερικανός influencer μοτοσυκλέτας συνελήφθη γιατί έτρεχε με 309 χλμ/ώρα σε πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους
Είχε ανάγκη για προβολή και τώρα έχει ανάγκη έναν καλό δικηγόρο
Από το
motomag
15/4/2025
Οι αστυνομικοί του Connecticut συνέλαβαν έναν 22χρονο influencer για επικίνδυνη και απερίσκεπτη οδήγηση με μοτοσυκλέτα - με 309 χλμ/ώρα – για μία σειρά video που ανέβαζε συνεχώς από πέρυσι επιδεικνύοντας σωρεία παραβάσεων σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους της Πολιτείας Nutmeg.
Ο Brice Bennett πιθανότατα θα συνέχιζε να ξεφεύγει της σύλληψης, αν δεν είχε μοιραστεί το βίντεο με τους 220.000 συνδρομητές του, ορισμένοι από τους οποίους τον κατήγγειλαν αρκετές φορές ώσπου να κινητοποιηθούν οι αρχές. Η πολιτειακή αστυνομία δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη του από ανώνυμη καταγγελία στα τέλη Δεκεμβρίου.
Το βασικό ενοχοποιητικό βίντεο του Bennett που έχει «ανεβάσει» ο ίδιος, φέρεται να τον δείχνει να τρέχει με Honda CBR 1000RR Fireblade με ταχύτητες έως και 309 χιλιομέτρων την ώρα. Το βίντεο αυτό έχει πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές από τότε που αναρτήθηκε για πρώτη φορά, δηλαδή 11 μήνες πριν.
Σύμφωνα με το ένταλμα, οι αστυνομικοί εξέτασαν 72 βίντεο που δημοσίευσε ο Bennett το 2024 και έδειχναν «έναν άνδρα να κινείται με υπερβολική ταχύτητα σε δημόσιους δρόμους».
Παρόλο που τα βίντεο περιλαμβάνουν μια δήλωση αποποίησης ευθυνών ότι «όλο το περιεχόμενο έχει γυριστεί στο Μεξικό», οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ήταν προφανές ότι τραβήχτηκαν στο Connecticut, εφόσον σε ένα βίντεο στο Instagram φαινόταν ακόμη και η πινακίδα «Καλώς ήρθατε στο Χάρτφορντ» και χρησιμοποίησαν τα δικά του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσουν τον άνθρωπο πίσω από τον λογαριασμό S1Rocket καταλήγοντας στον Bennett.
Το ένταλμα αναφέρει πως «Με βάση τους λογαριασμούς του Bennett στο YouTube και το Instagram, έχει διαπιστωθεί ότι οδηγεί απερίσκεπτα, υπερβαίνοντας συνεχώς και κατά εξακολούθηση τα 85 μίλια την ώρα». Ο Bennett προσπερνά με επικίνδυνο τρόπο άλλους οδηγούς, δημιουργώντας υψηλό κίνδυνο σωματικών βλαβών για τους άλλους και τον ίδιο». Φέτος, ο Μπένετ έχει αναρτήσει 16 βίντεο, «υποδεικνύοντας συνεχώς τις σίγουρα όχι ασφαλείς και παράνομες οδηγικές του συνήθειες».
Ο influencer συνελήφθη στο σπίτι του στο Bloomfield και κατηγορείται για απερίσκεπτη έκθεση σε κίνδυνο, απερίσκεπτη οδήγηση και αποτυχία οδήγησης στην κατάλληλη λωρίδα κυκλοφορίας.
Ο Bennett κατέθεσε εγγύηση 5.000 δολαρίων σε μετρητά για την απελευθέρωσή του, όμως τα πράγματα στις ΗΠΑ είναι αρκετά πιο σοβαρά συγκριτικά με εμάς εδώ και θα κληθεί να αντιμετωπίσει υψηλότατη ποινή σε λίγο καιρό.
Έξυπνες κάμερες: Ποιες προδιαγραφές έχουν οι ιταλικές Tattile που έχουν μπει στα ελληνικά φανάρια!
Στην Ελλάδα ήρθε μία γενιά πίσω
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
14/1/2026
Από την ιταλική εταιρεία Tattile είναι οι έξυπνες κάμερες που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Πρόκειται για την σειρά Vega Smart και συγκεκριμένα για την προηγούμενη έκδοσή τους που μπορεί να ανιχνεύσει τις πινακίδες με ακρίβεια 99% έως ταχύτητες 250 χ.α.ω!
Η νεότερη έκδοση που έχει στη διάθεσή στης η ιταλική εταιρεία μπορεί να σκανάρει με επιτυχία μέχρι τα 320 χ.α.ω ενώ η προηγούμενη μέχρι τα 180 χ.α.ω., ενώ οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα υψηλές, και κυμαίνονται στην περιοχή των 5.000 ευρώ η κάθε μία.
Οι συγκεκριμένες που έχουν μπει στην Ελλάδα είναι επίσης η πρώτη από τις εκδόσεις Vega που σκανάρει ταυτόχρονα δύο σειρές κειμένου, αντί μίας που είχαν οι παλαιότερες, άρα διαβάζει αυτόματα και τις πινακίδες των μοτοσυκλετών.
Όπως έχουμε πει, οι κάμερες αυτές έχουν τοποθετηθεί σε 8 σημεία στην Αττική που αναμένεται να αυξηθούν και καταγράφουν ήδη παραβάσεις, δοκιμάζοντας τα ποσοστά επιτυχίας του συστήματος, όσο αυτό εκπαιδεύεται.
Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μοντέλου της σειράς Vega από την Tattile, σύμφωνα με τους Ιταλούς, είναι πως διαβάζει όλες τις πινακίδες ανεξαιρέτως αν υπάρχει τροχονομική παράβαση ή όχι. Μπορεί να αναγνωρίσει την υπερβολική ταχύτητα, την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, χωρίς μάλιστα την να έχει κάποιον εξωτερικό αισθητήρα για αυτό, την απουσία κράνους, ζώνης ασφαλείας καθώς και την χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Ωστόσο διαβάζοντας όλες τις πινακίδες ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποια από τις παραπάνω παραβάσεις, μπορεί να δώσει συναγερμό σε περίπτωση που ανιχνεύσει πινακίδα οχήματος που απασχολεί τις Αρχές. Όπως για παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις κλοπής.
Κάθε κάμερα μπορεί να σκανάρει ταυτόχρονα δύο λωρίδες σε απόσταση έως 25 μέτρων
Βάση τεχνικών χαρακτηριστικών διαβάζουν μέχρι τα 25 μέτρα και για τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού αναλαμβάνουν 12 υψηλής τάσης LED και υπέρυθρες στα 850 nm. Το υπέρυθρο φως στα 850 nm είναι το πιο διαδεδομένο μήκος κύματος για κάμερες νυκτερινής όρασης κατάλληλο έως χρήση βιομετρικών για συστήματα αναγνώρισης προσώπου.
Οι κάμερες αυτές έχουν αισθητήρα CMOS 2.3 MP για καταγραφή περιστατικών και αναγνώριση παραβάσεων αλλά και ξεχωριστά έναν στα 5 MP για το διάβασμα των πινακίδων. Επομένως είναι ξεχωριστή η λειτουργία αναγνώρισης πινακίδας και αναγνώρισης παράβασης με την καταγραφή να γίνεται έως τα 75 fps.
Λειτουργούν από τους -40ο έως τους 60ο C και ρωτώντας τους Ιταλούς μπορούν να τυφλωθούν με την συνήθη πρακτική των “laser pointer”. Όμως θα χρειαστεί κάτι πιο ισχυρό από αυτά που πωλούνται νόμιμα για να γίνει μόνιμη ζημιά, ενώ -πάλι σύμφωνα με τον κατασκευαστή- και η προσωρινή τύφλωση είναι δύσκολη καθώς πρέπει να στοχεύσεις με ακρίβεια και τους δύο αισθητήρες.
Οι κάμερες που μπήκαν στην Ελλάδα είναι μία γενιά πίσω, αλλά ακόμη κι έτσι, διαβάζουν έως 250 χ.α.ω
Στην Ιταλία αυτές οι κάμερες υπάρχουν εκτός από ορισμένα φανάρια και κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων για να μην σταματούν οι Ιταλοί κάθε 40 χιλιόμετρα να πληρώσουν διόδια, όπως και για να ελέγχουν την ασφαλιστική ενημερότητα κάθε οχήματος.
Το βασικότερο που βρήκαμε μιλώντας με τον Ιταλό προμηθευτή όμως, είναι πως μία αντίστοιχη κάμερα υπάρχει για αυτόματους σταθμούς διοδίων όπου ανιχνεύσει με επιτυχία τους άξονες κάθε οχήματος, προσαρμόζοντας αντίστοιχα το αντίτιμο.
Στην Ελλάδα οι μοτοσυκλέτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αυτοματοποιημένη διέλευση με προσαρμοσμένη για αυτές χρέωση, ενώ τα βανάκια με ύψος καμπίνας 2,2 μ. στο εθνικό δίκτυο, που είναι ιδανικά για μεταφορές κάθε είδους μοτοσυκλετών, πληρώνουν αυξημένο αντίτιμο σαν φορτηγά οχήματα καθότι οι Παραχωρησιούχοι έχουν επιλέξει το ύψος ως τον τρόπο καθορισμού μεταξύ των κατηγοριών και προφανώς επίτηδες έχει τοποθετηθεί αυτό στα 2,2 αντί των 2,7 που ισχύει στην Αττική Οδό για την αλλαγή χρέωσης σε φορτηγό.
Διαβάζουν κάθε όχημα, όχι μόνο εκείνα τα οποία πραγματοποιούν εκείνη τη στιγμή παράβαση
Όχι απλά υπάρχει η τεχνολογία για πιο σωστή χρέωση στα διόδια, αλλά την έχουμε ήδη φέρει στην Ελλάδα και την έχουμε εγκαταστήσει και στους δρόμους μας.
Για τα διόδια τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει πρώτοι το 2008, σχεδόν 20 χρόνια πριν μελετώντας τις συμβάσεις Παραχώρησης. Έχουν γίνει με τον χειρότερο τρόπο δίνοντας στους εργολάβους το κεφάλαιο για να κάνουν τα έργα (μέσα από την παραχώρηση είσπραξης υφιστάμενων σταθμών διοδίων τρία χρόνια πριν κάνουν την πρώτη αλλαγή σε έναν δρόμο που ήδη υπήρχε) και έπειτα εξασφαλίζοντας όχι απλά το κόστος σε περίπτωση μειωμένης διέλευσης αλλά ακόμη και το κέρδος! Κι αυτό φάνηκε είτε από μπλόκα, είτε από περιορισμούς μετακινήσεων που επιβλήθηκαν κατά την γνωστή μας περίοδο, όπου η Πολιτεία έπρεπε να καταβάλει στα διόδια ακόμη και την χασούρα τους από την μειωμένη διέλευση! Υπάρχουν και άλλες παράμετροι της σύμβασης που καταπατάται πλήρως, όπως η πρόβλεψη να ανοίγουν τα διόδια όταν υπάρχει ουρά 25 αυτοκινήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ούτε αυτό συμβαίνει σε ημέρες αυξημένης διέλευσης όπου υπάρχουν ουρές χιλιομέτρων για ώρες.
Τουλάχιστον λοιπόν, έπειτα από τα παραπάνω και αν δεν μας απαλλάξουν από τα διόδια, τώρα που έμαθαν την πηγή, ας εφαρμόσουν την τεχνολογία για διελεύσεις χωρίς μετωπικούς σταθμούς πληρωμής, απαλλάσσοντας τις Εθνικές Οδούς από τις συχνές στάσεις.