Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ανακάλυψαν Honda RC-30 με μηδέν χιλιόμετρα!

Για όσους μάζευαν λεφτά επί τριάντα χρόνια…

Προφανώς και είναι σπάνιο να βρεις μια μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε πριν από τριανταένα χρόνια, η οποία να είναι ολοκαίνουρια και με… μηδέν χιλιόμετρα στο κοντέρ της. Οπότε κάθε φορά που εμφανίζεται στην αγορά μια τέτοια μοτοσυκλέτα, έχει αυτομάτως συλλεκτική αξία. Αυτή την φορά, η είδηση αφορά μια Honda VFR 750R (RC-30) που έτσι κι αλλιώς ήταν σπάνια και συλλεκτική από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε.

Σε αντίθεση με τις VFR 750F, η έκδοση R είχε εντελώς διαφορετικό κινητήρα και πλαίσιο και η παραγωγή της ήταν περιορισμένη. Η έκδοση R της VFR 750 αποτελούσε την βάση για τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK και κυρίως στους αγώνες αντοχής (Endurance) όπως ο 8ωρος αγώνας της Suzuka. Γι΄αυτό τον λόγο ήταν εξοπλισμένη με μονόμπρατσο ψαλίδι, ώστε να επιτρέπει γρήγορες αλλαγές ελαστικών.

Η RC 30 έγινε πολύ γρήγορα η αγαπημένη μοτοσυκλέτα των ιδιωτικών ομάδων, καθώς το HRC είχε φροντίσει να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό ΚΙΤ, που κάθε χρόνο αναβάθμιζε. Έτσι οι περισσότερες από τις RC 30 που κατασκευάστηκαν, απέκτησαν αγωνιστική μορφή και στην πορεία δέχτηκαν τόσες πολλές μετατροπές και επεμβάσεις, που ήταν αδύνατον να τις επαναφέρεις πίσω στην μορφή που είχαν ως μοτοσυκλέτες δρόμου.

Οπότε ελάχιστες από αυτές έμειναν σε πραγματικά νορμάλ μορφή και ακόμα πιο λίγες απέφυγαν το “βασανιστήριο” της συμμετοχής σε αγώνας.

Σύμφωνα με τον βρετανό dealer της Honda στο Shipley, στο κατάστημά του έχεις τρεις (!!!) ολοκαίνουριες RC-30 προς πώληση. Οι δύο από αυτές είναι με λιγότερα από 1000 μίλια και η μία από αυτές δείχνει το απόλυτο μηδέν στο κοντέρ της. Όποιος λοιπόν από εσάς μάζευε μια ζωή λεφτά για να αγοράσει μια RC-30, ήρθε η ώρα να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Tags: