Ανακλήσεις μοτοσυκλετών ΚΤΜ, Husqvarna, Yamaha (video) και Suzuki

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/6/2016

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που δημοσιεύει η Γ.Γ. Βιομηχανίας για τις κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μη ασφαλή προϊόντα (RAPEX), ανακοινώθηκαν οι εξής ανακλήσεις μοτοσυκλετών:
Η ΚΤΜ ανακαλεί μοντέλα SX 125, 150, 250 και SX-F 250, 350, 450 του 2016 λόγω κινδύνου τραυματισμού. Η αιτία είναι ότι λόγω των αποκλίσεων στη διαδικασία παραγωγής των ακτινών, κάποιες ακτίνες του µπροστινού τροχού µπορεί να παρουσιάσουν αποκλίσεις ποιότητας. Ανάλογα µε το πού έχουν τοποθετηθεί στον τροχό, τη συντήρηση και τη σωστή τάση, είναι πιθανό ότι µεµονωµένες ακτίνες  µπορεί να σπάσουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Αυτό µπορεί να επιβαρύνει τις εναποµείνασες άθικτες ακτίνες και κατά συνέπεια να σπάσουν και αυτές.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ανακαλούνται και από τη Husqvarna μοτοσυκλέτες TC 125, 250 και FC 350, 450 του '16 (ουσιαστικά τα αντίστοιχα μηχανάκια της Husqvarna). Η ανάκληση της ΚΤΜ αφορά 18 μοτοσυκλέτες και της Husqvarna αντίστοιχα τρεις και οι ιδιοκτήτες τους θα ειδοποιηθούν με προσωπικές επιστολές.
Η Yamaha με τη σειρά της ανακαλεί μοτοσυκλέτες YZF-R1 και R1M παραγωγής 2015 εξαιτίας κινδύνου τραυματισμού, καθώς υπάρχει ενδεχόµενο κατά τη χρήση της µοτοσυκλέτας τα δύο γρανάζια µετάδοσης της δεύτερης σχέσης να σπάσουν από αυξηµένη καταπόνηση και/ή λανθασµένη χρήση του κιβωτίου. Επιπρόσθετα υπάρχει ενδεχόµενο τα γρανάζια της τρίτης και τέταρτης σχέσης επίσης να παραμορφωθούν λόγω της αυξηµένης καταπόνησης από τη σκληρή χρήση. Αυτή η ανάκληση αφορά παγκοσμίως 2.921 μοτοσυκλέτες (στην χώρα μας 37 εκ των οποίων οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν με προσωπική επιστολή), ενώ το κόστος για το εργοστάσιο υπολογίζεται σε πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε σε time-lapse την εργασία των 16 ωρών που απαιτείται για να γίνει η αλλαγή του κιβωτίου.


Η ανάκληση της Suzuki αφορά μοτοσυκλέτες GSX-S 1000 και GSX-R 1000 παραγωγής 2015 εξαιτίας ενός κατασκευαστικού σφάλματος που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο αυλάκι στεγανοποίησης στον κύλινδρο της δαγκάνας του µπροστινού φρένου. Ως εκ τούτου, µπορεί να υπάρχει διαρροή υγρού φρένων, µε αποτέλεσµα αστοχία των µπροστινών φρένων. Σύμφωνα πάντως με έγγραφη δήλωση της ελληνικής αντιπροσωπείας, η συγκεκριμένη ανάκληση δεν αφορά μοτοσυκλέτες που έχουν εισαχθεί από την επίσημη αντιπροσωπεία.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες