Ανάκληση Aprilia RS 660 και Tuono 660: Αντικατάσταση κινητήρα σε 700 μοτοσυκλέτες

Ποιοτικό πρόβλημα σε παρτίδα μπιελών προμηθευτή
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/7/2021

Η Aprilia έχει ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανάκλησης σε 700 μοτοσυκλέτες που έχουν τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 660.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, ένας από τους προμηθευτές μπιελών δεν ακολούθησε πιστά τις προδιαγραφές που του είχαν ζητηθεί από την Aprilia, με αποτέλεσμα η παρτίδα των μπιελών που παραδόθηκε στη γραμμή παραγωγής να μην έχει τα χαρακτηριστικά αντοχής που απαιτούνται.

Η Aprilia αποφάσισε να αντικαταστήσει ολόκληρο τον κινητήρα στις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες και να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια της εργοστασιακής τους εγγύησης.

Η λύση αυτή είναι σαφώς η καλύτερη δυνατή για τέτοιου είδους προβλήματα, καθώς οι ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών δεν χάνουν χρόνο περιμένοντας την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων και κυρίως θα έχουν στη μοτοσυκλέτα τους έναν νέο κινητήρα κατασκευασμένο στο εργοστάσιο και όχι έναν επισκευασμένο κινητήρα από τον τοπικό αντιπρόσωπο.

Οι ιδιοκτήτες των Tuono 660 και RS 660 μπορούν να επισκεφτούν το επίσημο site της Aprilia και με τον αριθμό πλαισίου να ελέγξουν αν η δική τους μοτοσυκλέτα είναι μία από τις 700 που περιλαμβάνονται στην ανάκληση.    


 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες