Ανάκληση για την κεντρική βαλίτσα Vario του BMW R 1300 GS

Υπάρχει κίνδυνος να ξεκουμπώσει και να φύγει στο δρόμο εν κινήσει
motomag Ανάκληση για την κεντρική βαλίτσα Vario του BMW R1300GS η οποία μπορεί να φύγει στον δρόμο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Το σύστημα RAPEX για τις ανακλήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε γνωστή ανάκληση για το μοντέλο BMW R1300GS με ημερομηνία κατασκευής 2023 – 2024.

Ο λόγος της ανάκλησης είναι πως η κεντρική βαλίτσα Vario στην BMW R1300GS μπορεί να μην κλειδώνει-ασφαλίζει σωστά. Πιο συγκεκριμένα το κλειδί μπορεί να μην ασφαλίζει σωστά τον μηχανισμό της βαλίτσας με αποτέλεσμα η βαλίτσα με τη σειρά της να μην είναι ασφαλισμένη. Αυτό ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο την κυκλοφορία των οχημάτων που ακολουθούν καθώς η βαλίτσα μπορεί να φύγει από την θέση της εν κινήσει.

Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι αυτά που έχουν κατασκευαστεί το 2023 – 2024 και έχουν ευρωπαϊκή έγκριση τύπου 77439443542, ενώ ο κωδικός ανάκλησης της εταιρείας είναι ο 0000770300.

Ανάκληση για την κεντρική βαλίτσα Vario του BMW R1300GS η οποία μπορεί να φύγει στον δρόμο
Ετικέτες

Continental: Aumovio θα λέγεται το τμήμα Automotive που γίνεται ανεξάρτητη εταιρεία

Εισαγωγή και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο
Continental Aumovio νέα εταιρεία 2025
Από το

motomag

30/4/2025

Η Continental ανακοίνωσε στη διεθνή έκθεση Auto Shanghai 2025 τη μετονομασία του τομέα Automotive σε Aumovio, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για την εταιρεία. 

Σας είχαμε ενημερώσει σχετικά για την πρόθεση της Continental να μετατρέψει τον τομέα Automotive σε νέα και ανεξάρτητη εταιρεία στα τέλη του 2024 (διαβάστε περισσότερα εδώ) και τώρα έρχεται ο γερμανικός κολοσσός να ανακοινώσει το “Aumovio” ως το νέο όνομα της ανεξάρτητης εταιρείας.

Η Aumovio θα συνχίσει να εστιάζει, να εξελίσσει και να δημιουργεί λύσεις software για οχήματα, αυτόνομη οδήγηση, αισθητήρες νέας γενιάς, “έξυπνα” φρένα και ψηφιακά cockpit. Ως τμήμα της Continental το 2024 απασχολούσε περίπου 92.000 εργαζόμενους ενώ ο τζίρος του έφτασε τα 19,4 δισ. ευρώ.

Aumovio

Ο Philipp von Hirschheydt, CEO της Continental Automotive και μέλος του Δ.Σ. της Continental, δήλωσε σχετικά: “Η Aumovio συμβολίζει την προσαρμοστικότητα, την ταχύτητα και την τεχνολογική υπεροχή. Είναι η απάντησή μας στις απαιτήσεις της νέας εποχής στην αυτοκίνηση”.

Η επιλογή του εδάφους της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία καθώς η Κίνα παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής της Continental. Με πάνω από 10.000 εργαζομένους και το 14% των παγκόσμιων πωλήσεων να προέρχεται από την ασιατική χώρα, η Aumovio δίνει έμφαση στη λογική "in the market for the market", παράγοντας και αναπτύσσοντας τεχνολογίες τοπικά. Στην Auto Shanghai, παρουσιάστηκαν νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως τα Luna και Astra, ειδικά σχεδιασμένα για την κινεζική αγορά.

Η εισαγωγή της Aumovio στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αναμένεται τον Σεπτέμβριο 2025.