Ανάκληση Yamaha και στην Ελλάδα σε 1.771 μοτοσυκλέτες - MT-07, Tenere 700, XSR 700, Tracer 7, κ.α.

Για αντικατάσταση δίσκων συμπλέκτη
Μεγάλη ανάκληση yamaha
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/11/2024

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία YAMAHA MOTOR Co., LTD, σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς κα ειδικότερα την εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Γενικό Αντιπρόσωπο και Εισαγωγέα των μοτοσυκλετών Yamaha στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ασφάλειας μοτοσυκλετών Yamaha τύπων MTM660/MTT690/MTM690/MTN660/MTN690/MTN690-U/XTZ690/XTZ690D με σκοπό την αντικατάσταση των δίσκων συμπλεκτών με νέους βελτιωμένους.  

Για το συγκεκριμένο θέμα είχαμε αναφερθεί πρόσφατα ΕΔΩ, ενώ τώρα έχουμε ακριβέστερη ενημέρωση για την ελληνική αγορά.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ανάκλησης αφορά σε 1.771 μοτοσυκλέτες, χρονολογίας κατασκευής 2022-2024, που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, ενδέχεται να μην γίνει σωστά η αποσύμπλεξη ακόμα και όταν είναι εντελώς πατημένη η μανέτα συμπλέκτη.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα στην χειρότερη περίπτωση η μοτοσυκλέτα να έχει τάση να κινηθεί παρόλο που η μανέτα συμπλέκτη θα είναι πατημένη και συνεπώς αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχημάτων και κινδύνων.

Ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμη και απαραίτητη η αντικατάσταση των δίσκων συμπλεκτών με νέους βελτιωμένους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00