Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο για τα MotoGP του 2014

Από το

Μαύρο Σκύλο

3/10/2013

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε το προσωρινό ημερολόγιο των αγώνων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, Moto2 και Moto3 για την επόμενη σεζόν. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ρεκόρ των 19 αγώνων που περιλαμβάνει, καθώς προστέθηκαν τα GP της Αργεντινής και της Βραζιλίας, ενώ πριν από λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί και η αφαίρεση του αγώνα στην Laguna Seca των Η.Π.Α. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο αγώνας στην καινούργια πίστα στο Termas de Rio Hondo της Αργεντινής ήταν να συμπεριληφθεί και στο φετινό ημερολόγιο, αλλά τελικά πήρε αναβολή για μια χρονιά προκειμένου να γίνει η ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, ο αγώνας της Brasilia απομένει να επιβεβαιωθεί, καθώς εκκρεμούν κάποιες τελευταίες αλλαγές στην πίστα προκειμένου να εξασφαλίσει την ομολογκασιόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε εκκρεμότητα όμως είναι και ο αγώνας της Jerez στην Ισπανία, καθώς δεν έχουν πέσει ακόμη οι υπογραφές για το συμβόλαιο, όπως ακριβώς συνέβη και πέρσι.

Το νούμερο των 19 αγώνων είναι το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής στην ιστορία του θεσμού, αν και όπως δείχνει η πρόσφατη ιστορία, η αύξηση του αριθμού των αγώνων είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια. Την περίοδο 1999-2004, το πρωτάθλημα συμπεριλάμβανε 16 αγώνες, ενώ αυξήθηκαν κατά έναν (φτάνοντας τους 17) την περίοδο 2005-2006, ενώ από τότε κι έπειτα είχε παγιωθεί το νούμερο των 18 αγώνων.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Herve Poncharal, Manager της Tech 3 Yamaha, εξήγησε πως η αύξηση των αγώνων στο αγωνιστικό ημερολόγιο είναι ο βασικός τρόπος για να αυξηθεί η οικονομική ευμάρεια των MotoGP, κάτι που ακολουθείται και στην F1 όπου για το 2014 θα "χτυπήσει" τον αριθμό-ρεκόρ των 22 αγώνων.

Για άλλη μια χρονιά η Ισπανία θα φιλοξενήσει τα περισσότερα GP από τις υπόλοιπες χώρες, ενώ Η.Π.Α. και Ιταλία θα φιλοξενήσουν από δύο.

Παραδοσιακά, ο πρώτος αγώνας θα είναι νυχτερινός στο Κατάρ (στις 23 Μαρτίου) και ο τελευταίος θα γίνει στην Valencia στις 9 Νοεμβρίου.

1ος αγώνας: 23 Μαρτίου Qatar Doha/Losail

2ος αγώνας: 13 Απριλίου Americas Austin

3ος αγώνας: 27 Απριλίου Argentina Termas de Rio Hondo

4ος αγώνας: 04 Μαΐου Spain (STC) Jerez de la Frontera

5ος αγώνας: 18 Μαΐου France Le Mans

6ος αγώνας: 1 Ιουνίου Italy Mugello

7ος αγώνας: 15 Ιουνίου Catalunya Barcelona - Catalunya

8ος αγώνας: 28 Ιουνίου Netherlands TT Assen

9ος αγώνας: 13 Ιουλίου Germany Sachsenring

10ος αγώνας: 10 Αυγούστου Indianapolis GP Indianapolis

11ος αγώνας: 17 Αυγούστου Czech Republic Brno

12ος αγώνας: 31 Αυγούστου Great Britain Silverstone

13ος αγώνας: 14 Σεπτεμβρίου San Marino & Riviera di Rimini Marco Simoncelli Misano

14ος αγώνας: 21 Σεπτεμβρίου Aragon MotorLand Aragon

15ος αγώνας: 28 Σεπτεμβρίου Brazil (STH) Brasilia

16ος αγώνας: 12 Οκτωβρίου Malaysia Sepang

17ος αγώνας: 19 Οκτωβρίου Japan Motegi

18ος αγώνας: 26 Οκτωβρίου Australia Phillip Island

19ος αγώνας: 09 Νοεμβρίου Valencia Ricardo Tormo-Valencia

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες