Αντίο Giorgio Minarelli - Πέθανε ο γιος του ιδρυτή της Motori Minarelli

Πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών
Αντίο Giorgio Minarelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

Στις 26 Ιανουαρίου 2023 απεβίωσε ο Giorgio Minarelli, ο γιος του Vittorio που ίδρυσε τη Motori Minarelli στην Μπολόνια το 1956, και ηγετική μορφή της εταιρείας μέχρι την πώληση της στη Yamaha το 2001.

Ο Giorgio Minarelli ξεκίνησε να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση το 1980, και μετά από τον θάνατο του πατέρα του ηγήθηκε της εταιρείας. Η Motori Minarelli, μια ιστορική ιταλική εταιρεία, έγινε συνώνυμη με την κατασκευή κινητήρων μικρού κυβισμού που φορέθηκαν σε πολλές μοτοσυκλέτες και scooter. Έχοντας στο ενεργητικό της και αρκετά ρεκόρ ταχύτητας, η Minarelli κατέχει και 4 Παγκόσμιους Τίτλους και 30 νίκες σε Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, μεταξύ 1978 και 1981.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Giorgio υπέγραψε συμφωνία για μια κοινή επιχειρηματική κίνηση, για την παραγωγή τετράχρονων κινητήρων και κινητήρων με αυτόματη μετάδοση για τα scooter της ιαπωνικής εταιρείας, ανεβάζοντας την αξία της εταιρείας πολύ ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ση συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2001 η Yamaha εξαγόρασε τη Minarelli, και είκοσι χρόνια αργότερα, το 2020, η Fantic Motor αγόρασε όλες τις μετοχές της Minarelli από τη Yamaha. Αξίζει να σημειωθεί πως επί των καλών ημερών με τη Yamaha η Minarelli κατασκεύαζε περί τους 450.000 κινητήρες σε ετήσια βάση!

Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Yamaha, ο Giorgio αφιερώθηκε στο δεύτερο πάθος του, που ήταν η τέχνη

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - MEGA Gallery με τα καλύτερα στιγμιότυπα της 1ης μέρας

Δείτε τα περίπτερα και τα μοντέλα του event, και φωτογραφίες από τα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες την 1η ημέρα της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2023 που διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου -πρώην Tae Kwon Do, επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πληθώρα μοντέλων scooter, μοτοσυκλέτας και ATV, να παρακολουθήσουν το Stunt-Show του Λευτέρη Καρέτσου, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και φυσικά να οδηγήσουν 30+ δίκυκλα -θερμικά και ηλεκτρικά- στα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ και το California Superbike School.

Στα Test-Ride οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να οδηγήσουν μέχρι 3 μοντέλα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις μοτοσυκλέτες ή τα scooter που τους ενδιέφεραν.

Στα περίπτερα των εκθετών υπήρχαν πολλά από τα μοντέλα του 2023, αρκετά από τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Δίπλα τους υπήρχαν και αγωνιστικά μοντέλα, με κορυφή το RC16 που οδηγούσε το 2022 ο εργοστασιακός αναβάτης MotoGP, Brad Binder, αλλά και το Husqvarna Factory Rally 450 του Luciano Benavides.

Test-Ride

Θυμίζουμε πως τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν το εισιτήριο των 7 ευρώ, ενώ με αυτό το εισιτήριο οι ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς άλλη χρέωση σε 3 test ride. Επίσης μην ξεχνάτε πως για τα test-ride είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχετε μαζί σας κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια μοτοσυκλέτας.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω σε υψηλή ανάλυση 177 φωτογραφίες από την 1η ημέρα της Έκθεσης.