Αντίο Giorgio Minarelli - Πέθανε ο γιος του ιδρυτή της Motori Minarelli

Πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών
Αντίο Giorgio Minarelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/1/2023

Στις 26 Ιανουαρίου 2023 απεβίωσε ο Giorgio Minarelli, ο γιος του Vittorio που ίδρυσε τη Motori Minarelli στην Μπολόνια το 1956, και ηγετική μορφή της εταιρείας μέχρι την πώληση της στη Yamaha το 2001.

Ο Giorgio Minarelli ξεκίνησε να δουλεύει στην οικογενειακή επιχείρηση το 1980, και μετά από τον θάνατο του πατέρα του ηγήθηκε της εταιρείας. Η Motori Minarelli, μια ιστορική ιταλική εταιρεία, έγινε συνώνυμη με την κατασκευή κινητήρων μικρού κυβισμού που φορέθηκαν σε πολλές μοτοσυκλέτες και scooter. Έχοντας στο ενεργητικό της και αρκετά ρεκόρ ταχύτητας, η Minarelli κατέχει και 4 Παγκόσμιους Τίτλους και 30 νίκες σε Πρωταθλήματα Μοτοσυκλέτας, μεταξύ 1978 και 1981.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Giorgio υπέγραψε συμφωνία για μια κοινή επιχειρηματική κίνηση, για την παραγωγή τετράχρονων κινητήρων και κινητήρων με αυτόματη μετάδοση για τα scooter της ιαπωνικής εταιρείας, ανεβάζοντας την αξία της εταιρείας πολύ ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ση συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2001 η Yamaha εξαγόρασε τη Minarelli, και είκοσι χρόνια αργότερα, το 2020, η Fantic Motor αγόρασε όλες τις μετοχές της Minarelli από τη Yamaha. Αξίζει να σημειωθεί πως επί των καλών ημερών με τη Yamaha η Minarelli κατασκεύαζε περί τους 450.000 κινητήρες σε ετήσια βάση!

Μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Yamaha, ο Giorgio αφιερώθηκε στο δεύτερο πάθος του, που ήταν η τέχνη

Ετικέτες

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες