Απεβίωσε ο πατριάρχης της Rieju, Jordi Riera Baró

Επί 50 χρόνια στο τιμόνι της Ισπανικής εταιρείας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/4/2021

Ένας από τους ανθρώπους που εξέφραζε την βιομηχανία της μοτοσυκλέτας από την πλευρά των μικρών ανεξάρτητων εταιρειών απεβίωσε εχθές σε ηλικία 84 ετών.

Ο Riera αντιπροσώπευε την δεύτερη γενιά της Rieju έχοντας κληρονομήσει την εταιρεία από τον πατέρα του Luis Riera που την ίδρυσε το 1934 μαζί με τον Jaime Juanola. Αρχικά, όπως τόσες μοτοσυκλετιστικές εταιρείες, κατασκεύαζε ποδήλατα και το όνομά της ήταν ο συνδυασμός των δύο επιθέτων.

Στην κατασκευή των μοτοσυκλετών εισήλθε το 1947, όπως επίσης πολλές εταιρείες στην ταραχώδη εκείνη εποχή, εισάγοντας στην αρχή κινητήρες από την γειτονική Γαλλία. Σταδιακά η Rieju μεγάλωνε επενδύοντας στην εξέλιξή της και το 1968 ο Jordi Riera εισήλθε στην εταιρεία στο πλευρό του πατέρα του.

Η δεκαετία του ΄80 ήταν η καλύτερη εποχή για την Rieju που κάτω από την διοίκηση του Jordi Riera έκανε επέκταση της γκάμας της στα χωμάτινα και ισχυροποίησε την παρουσία της στα μικρού κυβισμού δίκυκλα με τα οποία και είχε γίνει γνωστή. Όχι μόνο στην Ισπανία και με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που την δεκαετία του 2000 έφτασε να αριθμεί 35 χώρες.

Η Rieju εξακολουθεί να παραμένει εν μέρει οικογενειακή, καθώς ο γιός κι εγγονός ενός εκ των ιδρυτών κατέχει την θέση του προέδρου. Ο Jordi Riera Tarres είπε για τον πατέρα του Jordi Riera: «Ο πατέρας μου έχει δείξει μεγάλη αφοσίωση και αγάπη για την εταιρεία μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες, χωρίς να λείψει από το γραφείο του για να είναι κοντά στην οικογένειά του, τα τελευταία 70 χρόνια».

 

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.