Άπιαστος Marquez: Του ανήκει πλέον η πίστα!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/7/2015

Για έκτη φορά στη σειρά σε αυτή την πίστα, για έκτη φορά νίκη από την pole position, ο Marquez μονάχα για λίγο άφησε την πρώτη θέση, αλλά πολύ γρήγορα πέρασε μπροστά και έκανε κατευθείαν διαφορά. Η δεύτερή του νίκη στην φετινή σεζόν, και η έκτη στην πίστα, του δίνουν δικαιωματικά τον «τίτλο ιδιοκτησίας». Από τους πρώτους γύρους ήταν βέβαιο ότι το μόνο που θα τον κρατούσε πίσω θα ήταν ένα δικό του λάθος, και κανένας άλλος. Λάθος δεν έκανε ποτέ. Οι Honda είχαν το καλύτερό τους τριήμερο, και όπως είπε και ο Rossi: "Ο Pedrosa θα είχε κάποιο κρυμμένο άσσο στο μανίκι του, γιατί με πέρασε και έκανε και 2 γρήγορους γύρους, όταν εγώ πήγαινα στο όριο χωρίς να τον φτάνω". Ο Rossi φάνηκε από την αρχή ότι οδηγούσε στο όριο, τόσο γιατί είχε καλύτερους χρόνους, συγκριτικά μεα αργότερα, όσο και εξαιτίας του γλιστρήματος στην έξοδο της αριστερής στροφής μετά το «ωμέγα», που οδήγησε τις κερκίδες να φωνάζουν από αγωνία. Μία έξοδος που δεν γνωρίζουν πολλοί, ότι κρύβει μια παγίδα στην άσφαλτο και έγινε αφορμή και για πτώσεις… Ο Lorenzo γρήγορα έμεινε πίσω, όταν ο Marquez μπήκε πρώτος, και με την προσπάθεια που έκανε να κρατήσει τον Rossi πίσω του, άφησε την Honda να κάνει την διαφορά. Μια διαφορά που ελάχιστα ψαλιδίστηκε στους τελευταίους γύρους, χωρίς ποτέ να απειληθεί ο Marquez. Ο Pedrosa αργά και σταθερά διάβαζε τις κινήσεις του Lorenzo, όταν ο Rossi πέρασε μπροστά, και οι τέσσερις τους άρχισαν να ξεμακραίνουν από τον Iannone που γύριζε μόνος του πλέον πιο πίσω, αφού και αυτός είχε αφήσει μεγάλο κενό.

Ο Pedrosa πέρασε γρήγορα τον Lorenzo και πλέον το πρώτο γκρουπ έγινε τριάδα, από τετράδα, κι αμέσως μετά έμειναν οι δυο τους, όσο ο Marquez άνοιγε κι άλλο την διαφορά. Φαινόταν ότι ο Pedrosa θα περάσει τον Rossi, όπως φαινόταν ότι ο Rossi πάσχιζε να κρατήσει τον ρυθμό που είχε. Οι Yamaha δεν είχαν τελικά πολλά περιθώρια, ο Pedrosa πέρασε μπροστά, και πέρα από ένα σημείο που λίγο τον απείλησε ο Rossi, έδειξε ότι οι Honda θα κάνουν το ένα-δύο.

Πρώτες οι Honda λοιπόν, πίσω τους οι Yamaha, πράγμα που αφήνει και τον Marquez και τον Rossi ικανοποιημένους. Τον Ισπανό γιατί επέστρεψε με ξεκάθαρη νίκη, και τον Rossi γιατί αύξησε κι άλλο την διαφορά του από τον Lorenzo που είναι δεύτερος στην βαθμολογία. Ο Iannone τερμάτισε πέμπτος, στον μοναχικό του αγώνα, ενώ ο ομόσταυλός του Dovizioso είχε μια πτώση στην είσοδο της «προβληματικής στροφής», αντί για την έξοδο, εγκαταλείποντας. Ο Scott Redding είχε την μεγαλύτερη ατυχία, καθώς ακούμπησε τον εμπρός τροχό του στον πίσω του προπορευόμενου και έπεσε πριν ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο, φανερά εκνευρισμένος. Ο αγώνας δεν έφερε τις μάχες που οι περισσότεροι περίμεναν, μετά από το Assen και την επεισοδιακή αλλά ξεκάθαρη νίκη του Rossi, στην οποία κάποιοι θέλουν να βλέπουν θεωρίες με προτιμήσεις, λόγο δημοφιλίας. Όπως το γράμμα του Dr. Claudio Costa, διάσημου ορθοπεδικού των MotoGP για πολλά χρόνια, που αποδίδει την απόφαση του Race Director, σε προτίμηση απέναντι στο πρόσωπο του Rossi. Μάλλον μερικοί ψάχνουν να δουν αυτό που θέλουν, κι όχι αυτά που συμβαίνουν…

Στο Sachsenring λοιπόν ο αγώνας δεν είχε τις μάχες που περίμενε πολύς κόσμος, και πέρα από την αρχή του αγώνα, ήταν ξεκάθαρη και η πρώτη θέση. Ωστόσο το κλίμα από τους πολλούς θεατές, ήταν θερμό και οι κερκίδες δεν έχαναν ευκαιρία να ζητωκραυγάσουν…

Οι ομάδες τώρα θα έχουν ολιγοήμερες διακοπές, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι σε περίπου ένα μήνα: 9 Αυγούστου στις ΗΠΑ.

    

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες