Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Απίστευτο θράσος στην Αγγλία: Μέρα-μεσημέρι προσπαθούν να κλέψουν MT07 [video]

Εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθείς

Ιδιοκτήτης MT07 που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην γειτονιά από κλοπές, ακουσε τα σκούτερ να περνούν από τον πάντα ήσυχο δρόμο και σηκώνοντας το κεφάλι του, είδε πως είχαν σταματήσει και προχωρούσαν πως την μοτοσυκλέτα του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θράσος τους είναι τέτοιο που έχουν προσπαθήσει κι άλλες φορές να του πάρουν την μοτοσυκλέτα, πάντα με τον ίδιο τρόπο

Το video έχει αμφισβητηθεί από μικρή μερίδα θεατών, όταν αρχικά ανέβηκε στο Facebook προκαλώντας σχεδόν ένα εκατομμύριο θεάσεις, με κάποιους να αμφιβάλουν για την αυθεντικότητα, θεωρώντας πως είναι στημένο ώστε να προκαλέσει επισκεψιμότητα στο κανάλι του Youtube του παραλίγο θύματος.

Με μόνη υποστήριξη της άποψης αυτής πως ανέβηκε Πρωταπριλιά και πως ο ιδιοκτήτης πραγματοποιεί τώρα τα πρώτα του βήματα στο Vlog, το “blogging” με αναρτήσεις video. Κι όμως, βρέθηκαν αρκετοί που έχουν υπάρξει θύματα, κι αναγνωρίζουν την συμμορία από τα ρούχα, τα κράνη, τα μηχανάκια και τον τρόπο «δουλειάς» μέσα από την εικόνα τους που έχει πολλές φορές καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας. Ακόμα όμως κι έτσι να είναι, κανείς στην Αγγλία δεν πέφτει από τα σύννεφα! Καθώς πρόκειται για καθημερινό φαινόμενο:

Θυμηθείτε εδώ τι γίνεται με τις Ducati Panigale, ακόμα και μεσημεριάτικα σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνο!

Στο video η συμμορία προειδοποιεί τον ιδιοκτήτη να καθίσει ήρεμος με την κάμερά του, όσο εκείνοι του κλέβουν την μοτοσυκλέτα, και αποθαρρύνονται μονάχα όταν βλέπουν πως οι γονείς του έχουν καλέσει την αστυνομία. Εκδικητικά ξεσπούν στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο, δηλώνοντας πως θα επιστρέψουν για να ολοκληρώσουν την κλοπή!

Οι συμμορίες που ληστεύουν μοτοσυκλέτες έχουν φτάσει σε νέο επίπεδο εγκληματικότητας στην Αγγλία, οδηγώντας ιδιοκτήτες στην αυτοδικία και στην κλιμάκωση της ήδη δύσκολης κατάστασης..