Aprilia All Stars 2023 - Στην πίστα του Misano στις 27/5

Η μεγάλη γιορτή του Noale με εκτενέστατη σειρά δραστηριοτήτων, εντός και εκτός πίστας
Aprilia All Stars 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/4/2023

Το Σάββατο 27 Μαΐου το Noale διοργανώνει στην πίστα του Misano τη μεγάλη γιορτή του ιταλικού εργοστασίου, ανοιχτή για όλους τους φίλους της Aprilia. Το παρών αναμένεται να δώσουν οι αγωνιζόμενοι MotoGP & Off-Road της εταιρείας, Πρωταθλητές του παρελθόντος, που θα μπούν στην πίστα με τις μοτοσυκλέτες τους και θα γιορτάσουν με το κοινό. Το event περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις οδήγησης, test-rides, έκθεση μοτοσυκλετών, μουσική, κ.α., ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ψυχαγωγία φέτος θα είναι πιο πλούσια από ποτέ, με ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις, όχι μόνο εντός πίστας, αλλά και με έναν χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο off road και την Tuareg 660. Οι εκπαιδευτές της Enduro Republic θα είναι εκεί για να μοιραστούν τα μυστικά της off-road οδήγησης με την Tuareg 660, όπως συμβαίνει και κατά τις ημέρες Tuareg Experience, που διοργανώνονται σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες για enduro, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Αφρική.

Aprilia All Stars 2023

Παρόντες θα είναι όλοι οι αναβάτες της Aprilia Racing από τα MotoGP και τους off-road αγώνες: Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Lorenzo Savadori και φέτος οι Miguel Oliveira και Raúl Fernandez, αναβάτες της ομάδας RNF της Aprilia Racing. Το παρών επίσης θα δώσουν οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, από τη νεοσύστατη ομάδα της Aprilia Racing που κέρδισε στο ντεμπούτο της με την Tuareg 660, εξελιγμένη από την GCorse και την Aprilia Racing, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωταθλητές που με τις νίκες τους έκαναν την Aprilia την ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπως οι Max Biaggi, Loris Capirossi και πολλοί άλλοι, όλοι πρόθυμοι να συναντήσουν τους οπαδούς. Επιπλέον, θα εκτίθενται οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Aprilia που έχουν κερδίσει 54 τίτλους πρωταθλήματος καθώς και η τρέχουσα γκάμα, διαθέσιμη για test ride στους τοπικούς δρόμους. 

Aprilia All Stars 2023

Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά πλούσιο, με μια εκτενή σειρά δραστηριοτήτων, πάντα παρέα με τις μουσικές των Radio Deejay και M2O. Όλοι οι αναβάτες που θα βρεθούν στο Misano με τις μοτοσυκλέτες τους θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση με τους πρωταθλητές, που φέτος θα συνεχιστεί και εκτός πίστας, για ένα ακόμα πιο θεαματικό φινάλε. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του Aprilia All Stars θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Aprilia.com.

Ετικέτες

Βεβαιώθηκαν τα πρώτα 300.000 πρόστιμα για ασφάλεια και τέλη κυκλοφορίας

Το συνολικό ποσό των προστίμων και οφειλών ανέρχεται σε 109,5 εκ. ευρώ!
Πρόστιμα Τελών και Ασφάλειας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/3/2026

Μετά την αποστολή των τριών κύκλων ειδοποιητηρίων -χωρίς βεβίωση προστίμου- σε ιδιοκτήτες οχημάτων για να ασφαλίσουν και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας στα οχήματά τους, ήρθε η ώρα της επιβολής προστίμων, και οπως φαίνεται περί τις... τριακόσιες χιλιάδες ιδιοκτήτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ και τώρα καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Αφού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ολοκλήρωσε τη διενέργεια διασταυρωτικών ελέγχων, προχώρησε στην κοινοποίηση των προστίμων και των οφειλών σύμφωνα με τον Ν.5113/2024. Οι σχετικές πράξεις αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν ήδη ενημερωθεί με ειδοποιητήρια το προηγούμενο διάστημα και παρόλα αυτά δεν προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες συμμόρφωσης.

Συνολικά αποστέλλονται 297.561 πράξεις επιβολής προστίμου για ασφάλεια και οφειλής τελών κυκλοφορίας με το αντίστοιχο πρόστιμο, και συγκεκριμένα:

α) 125.051 πράξεις για μη συμμόρφωση στην υποχρέωση ασφάλισης οχημάτων, εκ των οποίων 116.687 αφορούν φυσικά πρόσωπα και 8.364 νομικά πρόσωπα

β) 172.510 πράξεις για μη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2025, εκ των οποίων 161.456 αφορούν φυσικά πρόσωπα και 11.054 νομικά πρόσωπα.

Το συνολικό ποσό των προστίμων και οφειλών ανέρχεται σε 109,5 εκ. ευρώ.

  Πράξεις επιβολής Μοναδικά ΑΦΜ Σύνολο προστίμων Σύνολο οφειλών Σύνολο οφειλών και προστίμων
Για ασφάλεια 125.051 109.358 55.358.250 0 55.358.250
Για τέλη 172.51 141.46 26.394.405 27.743.016 54.137.421
      81.752.655 27.743.016 109.495.671

Ημερομηνία αναφοράς των διασταυρωτικών ελέγχων είναι η 15.12.2025.

Η ενημέρωση των πολιτών και νομικών προσώπων πραγματοποιείται με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε και η αποστολή των ειδοποιητηρίων, μέσω SMS, email ή ταχυδρομείου, ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας. Οι πολίτες που έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (emep.gov.gr) λαμβάνουν SMS και email από τη ΓΓΠΣΨΔ, ενώ οι υπόλοιποι email από την ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση που δεν είναι εφικτή η επικοινωνία με τους παραπάνω τρόπους, η κοινοποίηση αποστέλλεται ως συστημένη επιστολή μέσω ταχυδρομείου. Οι πράξεις προστίμων και οφειλών, καθώς και η αναλυτική εικόνα ανά όχημα, είναι διαθέσιμα στην εφαρμογή "Διασταυρωτικοί Έλεγχοι" είτε μέσω του gov.gr στην κατηγορία "Περιουσία και φορολογία" και στην υποκατηγορία "Οχήματα", είτε απευθείας στο oximata.gov.gr, με χρήση των κωδικών TaxisNet.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων μέσω της εφαρμογής "Διασταυρωτικοί Έλεγχοι", με δυνατότητα επισύναψης των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ανάλογα με τον λόγο που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης. Για την περίπτωση που οι πολίτες ενημερώνονται μέσω συστημένης επιστολής, η προθεσμία είναι είκοσι (20) εργάσιμες μέρες.

Η εξέταση των ενστάσεων πραγματοποιείται είτε αυτοματοποιημένα, μέσω διαλειτουργικότητας με τα πληροφοριακά συστήματα των αρμόδιων φορέων όπου αυτό είναι εφικτό, είτε από την αρμόδια ΔΟΥ/ ΚΕΦΟΔΕ για υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας, είτε από τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ για ανασφάλιστα οχήματα. Ο πολίτης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα της ένστασής του εντός τριάντα (30) εργάσιμων ημερών από την υποβολή της, μέσω της εφαρμογής. Στην απάντηση αναφέρεται ο λόγος τυχόν απόρριψης και περιλαμβάνεται η σχετική απόφαση που έχει εκδοθεί από τον φορέα εξέτασης της ένστασης. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο emep.gov.gr ενημερώνονται και μέσω SMS ή email για την ολοκλήρωση της εξέτασης της ένστασης.

Όπως αναφέρει το κοινό δελτίο τύπου των Υπουργείων Μεταφορών, Οικονομίας και Προστασίας του Πολίτη, "η δράση αυτή εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη διασφάλιση της νόμιμης κυκλοφορίας των οχημάτων στη χώρα. Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου και αξιόπιστου Μητρώου Οχημάτων, το οποίο εξασφαλίζει την ποιότητα και την ενοποίηση των στοιχείων, καθώς και τη δυνατότητα έγκαιρης ταυτοποίησης των οχημάτων που δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ασφάλιση, την καταβολή τελών κυκλοφορίας και τη διενέργεια ΚΤΕΟ."

Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και η διαδικασία αποστολής πράξεων επιβολής προστίμων και οφειλών υλοποιούνται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και την ΑΑΔΕ, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης.