Aprilia All Stars 2023 - Στην πίστα του Misano στις 27/5

Η μεγάλη γιορτή του Noale με εκτενέστατη σειρά δραστηριοτήτων, εντός και εκτός πίστας
Aprilia All Stars 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/4/2023

Το Σάββατο 27 Μαΐου το Noale διοργανώνει στην πίστα του Misano τη μεγάλη γιορτή του ιταλικού εργοστασίου, ανοιχτή για όλους τους φίλους της Aprilia. Το παρών αναμένεται να δώσουν οι αγωνιζόμενοι MotoGP & Off-Road της εταιρείας, Πρωταθλητές του παρελθόντος, που θα μπούν στην πίστα με τις μοτοσυκλέτες τους και θα γιορτάσουν με το κοινό. Το event περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις οδήγησης, test-rides, έκθεση μοτοσυκλετών, μουσική, κ.α., ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ψυχαγωγία φέτος θα είναι πιο πλούσια από ποτέ, με ένα πρόγραμμα γεμάτο δράσεις, όχι μόνο εντός πίστας, αλλά και με έναν χώρο αποκλειστικά αφιερωμένο στο off road και την Tuareg 660. Οι εκπαιδευτές της Enduro Republic θα είναι εκεί για να μοιραστούν τα μυστικά της off-road οδήγησης με την Tuareg 660, όπως συμβαίνει και κατά τις ημέρες Tuareg Experience, που διοργανώνονται σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες για enduro, μεταξύ των οποίων και η Βόρεια Αφρική.

Aprilia All Stars 2023

Παρόντες θα είναι όλοι οι αναβάτες της Aprilia Racing από τα MotoGP και τους off-road αγώνες: Aleix Espargaró, Maverick Viñales, Lorenzo Savadori και φέτος οι Miguel Oliveira και Raúl Fernandez, αναβάτες της ομάδας RNF της Aprilia Racing. Το παρών επίσης θα δώσουν οι αναβάτες Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, από τη νεοσύστατη ομάδα της Aprilia Racing που κέρδισε στο ντεμπούτο της με την Tuareg 660, εξελιγμένη από την GCorse και την Aprilia Racing, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πρωταθλητές που με τις νίκες τους έκαναν την Aprilia την ιταλική και ευρωπαϊκή μάρκα με τις περισσότερες νίκες σε αγώνες Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπως οι Max Biaggi, Loris Capirossi και πολλοί άλλοι, όλοι πρόθυμοι να συναντήσουν τους οπαδούς. Επιπλέον, θα εκτίθενται οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Aprilia που έχουν κερδίσει 54 τίτλους πρωταθλήματος καθώς και η τρέχουσα γκάμα, διαθέσιμη για test ride στους τοπικούς δρόμους. 

Aprilia All Stars 2023

Το πρόγραμμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά πλούσιο, με μια εκτενή σειρά δραστηριοτήτων, πάντα παρέα με τις μουσικές των Radio Deejay και M2O. Όλοι οι αναβάτες που θα βρεθούν στο Misano με τις μοτοσυκλέτες τους θα συμμετάσχουν στη μεγάλη παρέλαση με τους πρωταθλητές, που φέτος θα συνεχιστεί και εκτός πίστας, για ένα ακόμα πιο θεαματικό φινάλε. Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του Aprilia All Stars θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Aprilia.com.

Ετικέτες

Γκοργκόλης Α.Ε.: 1η εταιρεία στις πωλήσεις δικύκλων στην Ελλάδα για 16 σερί χρονιά

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE - Έχασε μόνο μία πρωτιά
Γκοργκόλης number one
13/1/2026

H Γκοργκόλης Α.Ε. κατάφερε για 16η σερί χρονιά να κατακτήσει την κορυφή στις πωλήσεις δικύκλου στην ελληνική αγορά με τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα να φέρνουν την εταιρεία στην πρώτη θέση.

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE και τις δύο πρώτες από αυτές να έχουν δίκυκλα που ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες και την τσέπη του Έλληνα αναβάτη, η Γκοργκόλης A.E. ήταν η πρωταγωνίστρια εταιρεία και τη χρονιά που μας πέρασε στην εγχώρια αγορά έχοντας μόνο μία "απώλεια" αναφορικά με τις πρωτιές που κατέκτησε. Συγκεκριμένα σε επίπεδο εταιρείας η SYM, που ήταν επί σειρά ετών στην πρώτη θέση, έπεσε στη δεύτερη με τη Honda να παίρνει τα πρωτεία, κάτι που θα επισημοποιηθεί όταν θα έχουμε στα χέρια μας και τα επίσημα στοιχεία, αν και θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2025, η Γκοργκόλης Α.Ε. παρέμεινε στην 1η θέση στις ταξινομήσεις, με μερίδιο 31% και αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα τρία δίκυκλα και μοτοσυκλέτες που πωλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν από εταιρεία που αντιπροσωπεύει η Γκοργκόλης Α.Ε.

Η ελληνική εταιρεία πήρε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, με διαφορά 10 μονάδων από τη δεύτερη, την 1η θέση στην κατηγορία των scooters, με διαφορά άνω των 16 μονάδων από τη δεύτερη, με τη SYM να παραμένει σταθερά 1η σε αυτήν την κατηγορία για 14η συνεχόμενη χρονιά. Η Γκοργκόλης Α.Ε. πήρε επίσης την 1η θέση και στα παπιά με διαφορά άνω των 26 μονάδων, με τη Daytona να έχει στις τάξεις της το best seller DY125RS.

Τα ανωτέρω δεν περιλαμβάνουν τις ταξινομήσεις των 50 cc, συμβατικών και ηλεκτρικών, κατηγορία στην οποία η Γκοργκόλης Α.Ε. επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2025 αποτέλεσε για την εταιρεία χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης και στις εξαγωγές. Με συνολικές πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό να ξεπερνούν τις 32.000 μονάδες. Η εξαγωγική δραστηριότητα αντιστοιχεί πλέον στο 15% των εγχώριων πωλήσεων με την Γκοργκόλης Α.Ε. να έχει παρουσία σε 10 αγορές του εξωτερικού.