Aprilia – Γενναιόδωρες χριστουγεννιάτικες προσφορές με έως και 2.000€ μείωση τιμής

Αφορά όλα τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα μέχρι και 31 Δεκεμβρίου
motomagAprilia – Γενναιόδωρες χριστουγεννιάτικες προσφορές με έως και 2.000€ μείωση τιμής
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

14/12/2023

Μέχρι το τέλος του έτους το Piaggio Group αποφάσισε να προχωρήσει σε γενναίες προσφορές, με δυνατότητα να κερδίσεις έως και 2.000€ από την τελική τιμή, αλλά και δωρεάν επέκταση εγγύησης, ή ευνοϊκούς όρους στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που θα επιλέξεις, για όλα τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα του 2023.

Ξεκινώντας από τις εκδόσεις του SR GT, τόσο σε 125 όσο και 200 κυβικά, το εργοστάσιο του Noale προσφέρει όφελος 300€, για όσους αποφασίσουν να κάνουν δική τους κάποια από τις εκδόσεις του σκούτερ μέχρι τέλος του χρόνου.

Όσοι τώρα έχουν αποκτήσει το δίπλωμα κατηγορίας Α1 και θέλουν μία μοτοσυκλέτα, αλλά και όλοι όσοι ψάχνουν ένα οικονομικό δίκυκλο για καθημερινή μετακίνηση, μπορούν να επιλέξουν όποια μοτοσυκλέτα 125 κυβικών θέλουν με όφελος 400€. Στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η Aprilia προσφέρει το DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 3%, για όλα τα μοντέλα.

Συνεχίζοντας με την κατηγορία των streetfighter, αποκτώντας το Tuono 660 έχεις όφελος 750€ ή την επιλογή του χρηματοδοτικού προγράμματος DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 3,5%, με την προσφορά να ισχύει και εδώ μέχρι τις 31/12. Ο μεγάλος αδερφός Tuono V4 με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.077 κυβικών και 175 ίππων έρχεται με όφελος 1.500€ ή την επιλογή του DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 3%.

Το Tuareg 660, που εκφράζει την περιπετειώδη πλευρά των Ιταλών χρησιμοποιώντας την δικύλινδρη εν σειρά πλατφόρμα των 660 κυβικών, έρχεται με όφελος 1.000€! Διαφορετικά μπορείς να επιλέξεις το DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 3%.

Τέλος έχουμε τα RS660 και RSV4, όπου αποκτώντας το μεσαίο supersport έχεις όφελος 500€ ή το χρηματοδοτικό πρόγραμμα DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 6%. Η μεγαλύτερη προσφορά αφορά το Superbike RSV4 1100, με το όφελος από την αγορά του να φτάνει τα 2.000€! Διαφορετικά, επιλέγεις το το DreamRide, με διάρκεια 12-30 μήνες, προκαταβολή 30% και προνομιακό επιτόκιο 3%.

Στα πλαίσια της χριστουγεννιάτικης προσφοράς, η Aprilia προσφέρει δωρεάν και την διετή επέκταση εγγύησης, που αφορά όλα τα μοντέλα της γκάμας και ανεβάζει το σύνολο στα 4 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης.

Αν θέλεις μία Aprilia και μέχρι τώρα το σκεφτόσουν, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να την αποκτήσεις.

Aprilia – Γενναιόδωρες χριστουγεννιάτικες προσφορές μέχρι με έως και 2.000€ μείωση τιμής

 

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.