Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Aprilia RS660: Οι πρώτες δοκιμές στην Imola [video]

Πλησιάζει στην παραγωγή

Το Aprilia RS 660 το είδαμε υπό τη μορφή concept στην περσινή EICMA, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Το μεσαίου κυβισμού supersport ανήκει σε μια υποκατηγορία που τα τελευταία χρόνια έχει χάσει σημαντικό έδαφος από την πίτα της αγοράς παγκοσμίως. Παρ’ όλα αυτά όμως, η παρουσία του RS 660 ήταν μια απ’ τις σημαντικότερες στην EICMA όχι μόνο για τον κόσμο της μοτοσυκλέτας αλλά και την ίδια την Aprilia, καθώς η γκάμα των μοντέλων της είναι περιορισμένη συγκριτικά με τον ανταγωνισμό και δη τον ευρωπαϊκό. Απ’ το Νοέμβριο που παρουσιάστηκε το concept, σας είχαμε μεταφέρει πως θα περάσει σίγουρα στην παραγωγή, ενώ ο κινητήρας του θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μελλοντικά μοντέλα εμπλουτίζοντας την γκάμα της Aprilia με περισσότερες επιλογές. Κάτι πραγματικά αναγκαίο για την ιταλική εταιρεία του ομίλου Piaggio, αν αναλογιστούμε πως αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο 15 μοντέλα στον κατάλογό της και κανένα δεν ανήκει στη μεσαία κατηγορία κυβικών, που έχει ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Η αναλυτική δοκιμή του RSV4 1100 Factory της Aprilia υπάρχει στο τεύχος που κυκλοφορεί μαζί με δώρο το σπρέι αλυσίδας της Ipone, ενώ μπορείτε να δείτε και το video εδώ

Ο κινητήρας του προέρχεται απ’ αυτόν του RSV4 και του Tuono 1100 έχοντας χάσει όμως τους δύο πίσω κυλίνδρους, ενώ η διαδρομή των εμβόλων του έχει αυξηθεί ώστε ο κυβισμός να ανέβει στα 660cc. Το πλαίσιο είναι αλουμινίου δύο δοκών και ακολουθεί αντίστοιχα τον σχεδιασμό του μεγαλύτερου superbike της Aprilia.

Μπορείτε να δείτε το video απ' τη δοκιμή του RS 660 στην Imola εδώ

Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε πως η μοτοσυκλέτα βρέθηκε στην Imola για να κάνει τις πρώτες δοκιμές του σε πίστα, καθώς από πέρσι κιόλας είχε ξεκινήσει να δοκιμάζεται στους δημόσιους δρόμους. Εκτός απ’ τη δυνατότητα να το ακούσουμε για πρώτη φορά –ασχέτως της κακής ποιότητας του ήχου- μπορούμε να διακρίνουμε πως τα πλαστικά του φαίρινγκ, της καρίνας και της ουράς είναι διαφορετικά, όπως και το χρώμα της επίστρωσης στο πιρούνι, αλά μιας και βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, είναι λογικό να μην διαθέτει τα εξαρτήματα της τελικής παραγωγής.

Ο ερχομός του RS660 το 2020 -όπως άλλωστε είχαν δηλώσει και στο παρελθόν οι άνθρωποι της Aprilia- μετά τις δοκιμές στην Imola βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά, ενώ θα αποτελέσει και το αντίπαλο δέος για την Norton και την εξωτική Superlight, καθώς οι δύο μοτοσυκλέτες έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους.