Αυτοκινητιστής πατά επίτηδες μοτοσυκλετιστή [VIDEO]

Αδιανόητη εξέλιξη λεκτικού διαπληκτισμού
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/10/2019

Στην Ισπανία και όχι σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, οδηγός αυτοκινήτου βγαίνει από πάρκινγκ χωρίς να κοιτάξει και παραλίγο να συγκρουστεί με 63χρονο μοτοσυκλετιστή. Ακολουθεί διαπληκτισμός και λογομαχία, με τους τόνους να ανεβαίνουν απότομα και να αρχίσουν οι φωνές. Σε αυτό το σημείο είναι που οι περαστικοί αρχίζουν να καταγράφουν το περιστατικό.

Μέχρι εδώ είναι κάτι συνηθισμένο, αν όχι για την Ισπανία, τουλάχιστον για εμάς εδώ. Η συνέχεια βέβαια που φαίνεται στο video ξεπερνά την λογική. Η λογομαχία γίνεται κανονική επίθεση, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου στρίβει το τιμόνι και πατά τον μοτοσυκλετιστή που πέφτει κάτω καταστρέφοντας τον αστράγαλό του, σφαδάζοντας από τους πόνους.

Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σου πει ο οποιοσδήποτε και να δικαιολογεί αυτή την αντίδραση. Η χειροδικία είναι ένα πράγμα, ποινικά και ηθικά κολάσιμο, αλλά η επίθεση με το αυτοκίνητο σε μοτοσυκλέτα, ξεπερνά το όριο αυτό και γίνεται δολοφονική απόπειρα.

 

 

Η συνέχεια είναι αρκετά χειρότερη. Αν δείτε το video και ακούστε τον ήχο με τις κραυγές πόνου του μοτοσυκλετιστή, δεν μπορείτε να φανταστείτε πως υπήρχε περίπτωση η ιστορία να συνεχίσει. Κι όμως, τόσο ο οδηγός, όσο και η συνοδηγός που ποτέ δεν τον σταμάτησε ή τον απέτρεψε, από την αρχή της λογομαχίας, βγαίνουν από το αυτοκίνητο όχι για να βοηθήσουν τον αναβάτη, αλλά για να λογομαχήσουν με τους περαστικούς που έχουν σπεύσει να βοηθήσουν.

Η συνέχεια δόθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά την σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου. Ο αναβάτης κατέληξε στο νοσοκομείο, κι από εκεί στο χειρουργείο για ανάταξη του αστραγάλου του…

Το περιστατικό συνέβη στο Οβιέδο, μία πόλη με περισσότερους από 200.000 κατοίκους και διοικητικά αποτελεί πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστουριών, που στο σύνθετο πολιτικό σύστημα της Ισπανίας είναι μία από τις 17 αυτόνομες περιφέρειες. 

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 – Η Δ. Γκουντούφας IKE θα είναι παρούσα με όλη τη γκάμα Thrust Motor και τα νέα μοντέλα FB Mondial

Ντεμπούτο στην Ελλάδα τα νέα FB Mondial MUD 452 και Piega 452
fb mondial mud 452
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/3/2026

Η Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 (1-5 Απριλίου) και εκεί θα έχει αρκετά ενδιαφέροντα να δείξει στο κοινό.

Από τη μια θα υπάρχει η πλήρης γκάμα της Thrust Motor με 13 μοντέλα, από το παπί Blitz 115 ως τα τρία 300άρια σκούτερ που βρίσκονται στην κορυφή της γκάμας της – Explorer, Huracan και X-SUV – αλλά και η μοτοσυκλέτα Ranger 125.

Παράλληλα όμως η παρουσία της FB Mondial έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος, καθώς στην έκθεση του Metropolitan Expo θα δούμε για πρώτη φορά από κοντά τα νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας, τα οποία δεν είναι και λίγα.

Τα δύο δικύλινδρα MUD 452 και Piega 452, με τον κινητήρα της CFMOTO από το 450ΜΤ, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, πριν ξεκινήσει η εμπορική τους διάθεση στο τέλος Μαΐου, ενώ μαζί τους θα πρωτοεμφανιστούν και τα δύο SMX 125 και 300 Enduro.