Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Bandit9 Motorcycles: L Concept… όπως Lucasfilm!

Μια custom για στους fans των Star Wars

Αν μέναμε στην Αμερική και ήμασταν απ’ τους φανατικούς οπαδούς των Star Wars, τότε με 11.950 δολάρια (ή καλύτερα €10.695) θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε την L Concept απ’ την Bandit9 Motorcycles. Μια μοτοσυκλέτα εμπνευσμένη από αυτές που οδηγούσαν οι Troopers στα Star Wars, με σχεδιαστικά στοχεία απ' το Enterprice του Star Trek. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό της L Concept είναι ο CEO της εταιρείας, Daryl Villanueva, του οποίου το πάθος του για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας περνά και στις δημιουργίες του. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει κι άλλες μοτοσυκλέτς που θυμίζουν την L Concept σχεδιαστικά.

Η L Concept είναι περιορισμένης παραγωγής με μόλις 11 αντίτυπα να έχουν δημιουργηθεί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί δύο. Ως βάση για τη δημιουργία αυτού του μινιμαλιστικού σχεδίου, με τις λείες νίκελ επιφάνειες, έχει χρησιμοποιηθεί το SS125 της Honda. Ο κινητήρας είναι ο κλασσικός μονοκύλινδρος αερόψυκτος των 125cc με το κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων (Βέβαια, αν διέθετε έναν ηλεκτρικό κινητήρα, ο ήχος θα ήταν πιο κοντά με αυτόν που έκαναν οι μοτοσυκλέτες των Star Wars) και καλύπτεται πλήρως με ένα ανοξείδωτο ατσάλινο καπάκι, ώστε να θυμίζει το Enterprise από το Star Trek, αφήνοντας μονάχα το καρμπυρατέρ της Mikuni να φαίνεται ελαφρώς, αφού μέχρι και η εξάτμιση είναι όμορφα κρυμμένη.

Με αυτό τον τρόπο ο Villanueva καταφέρνει να συνδυάζει στοιχεία από δύο διαφορετικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Η αλήθεια είναι πάντως, πως η L Concept είναι μια από τις πιο αξιοπρεπείς προτάσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο, οι οποίες έχουν βασιστεί στην εμφάνιση του Enterprise, σε αντίθεση με πολλές άλλες που κυκλοφορούν όπως αυτή στην παρακάτω φωτό.

Παρότι όλα τα μέρη της μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, το βάρος δεν ξεπερνά τα 135kg (όπως ανακοινώνει η εταιρεία χωρίς να διευκρινίζει εάν είναι το στεγνό ή όχι βάρος της). Οι τροχοί είναι 21 ιντσών και το σωληνωτό ψαλίδι συνεργάζεται με δύο αμορτισέρ που είναι οριζόντια τοποθετημένα. Εμπρός, το τηλεσκοπικό πιρούνι συνδυάζεται με ένα δίσκο και μια δαγκάνα δύο εμβόλων όπως αντίστοιχα υπάρχουν και πίσω. Για να δείχνει το Concept όσο πιο φουτουριστικό γίνεται -το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ’ την αρχική μοτοσυκλέτα- ο Villanueva εξόπλισε τη μοτοσυκλέτα με δύο ιδιαίτερα προσεγμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED. Το πίσω έχει διπλό ρόλο, καθώς μέσα σε αυτό υπάρχουν και τα φλας.

Ο εμπρός προβολέας από την άλλη, διαθέτει πέντε LED υψηλής απόδοσης (6000k) για να φέγγει ακόμη και τις πιο σκοτεινές άκρες του... διαστήματος. Η σέλα, που έχει το σχήμα της ατράκτου, διαθέτει κάλυμμα από πραγματικό ιταλικό δέρμα, δίνοντας μια πιο premium αύρα στο σύνολο, αν και προφανώς δεν εστιάζει στην άνεση.

Αν η L Concept μπορούσε να πιάσει και τις ασύλληπτες ταχύτητες που έπιαναν και οι ιπτάμενες μοτοσυκλέτες των Star Wars, τότε η σέλα θα ήταν άνετη αφού ο μέσος χρόνος παραμονής θα ήταν ελάχιστος για να πεταχτείς απ’ το ένα προάστιο της Αθήνας στο άλλο… Όμως η τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η Bandit9, φτάνει τα μόλις 110km/h. Αντίστοιχα, η θέση οδήγησης με το τεράστιο τιμόνι, είναι σχεδιασμένη για να αισθάνεσαι όπως ένας Trooper. Τα μαρσπιέ δείχνουν πως είναι σχετικά πίσω τοποθετημένα, οπότε η η στάση του σώματος είναι άκρως επιθετική, όταν αναβάτης σκύψει τελείως, αλλά και άβολη. Ως προς τις διαστάσεις της πάντως, μόνο μικρή μοτοσυκλέτα δεν θεωρείται, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες.

Η L Concept είναι μια μοτοσυκλέτα που απευθύνεται σε ελάχιστους, εξ ου και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής της, όμως η αλήθεια είναι πως το να “σκας μύτη" στο Bliz-con ή κάποιο Comic Con ή ένα Cosplay Party, η απήχηση που θα έχεις στα κορίτσια ντυμένες  πριγκίπισσα Leia… είναι δεδομένη. Όσο για το αν υπάρχει πρόβλεψη για συνεπιβάτη, αυτό είναι από άλλο... έργο!

Tags: