Υποδεχτείτε το φθινόπωρο και επωφεληθείτε με τις μοναδικές προσφορές της ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. Η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., Γενική Αντιπροσωπεία των εταιριών Kawasaki και Peugeot Scooters στην Ελλάδα, σας προσκαλεί στο μεγάλο φθινοπωρινό BAZAAR ΑΞΕΣΟΥΑΡ για τον αναβάτη, που διοργανώνει μέσω των υποκαταστημάτων της LION MOTO.
Το BAZAAR των ευκαιριών θα διαρκέσει όλο το μήνα Οκτώβριο με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 70% σε όλη τη σειρά των επώνυμων προϊόντων που εισάγει η αντιπροσωπεία. Πιό συγκεκριμένα, ανδρικά και γυναικεία δερμάτινα τζάκετ και Cordures από την Ολλανδική LOOKWELL, αδιάβροχα παντελόνια και φόρμες, χειμερινά και καλοκαιρινά γάντια, μεγάλη γκάμα από κράνη αγωνιστικής και καθημερινής χρήσης ΝΖΙ και Premier καθώς και δερμάτινες μπότες W2, όλα αυτά, σε απίστευτα μοναδικές τιμές ευκαιρίας! Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας επισκεφθείτε σε μία από τις παρακάτω διευθύνσεις: LION MOTO Ι, Mιχαλακοπούλου 197, Αμπελόκηποι, Τηλ. 210 7778007 LION MOTO II, Καλιρρόης 29, Ν. Κόσμος, Τηλ. 210 9235333 LION MOTO III, Λ. Δεκελείας 18, Ν. Χαλκηδόνα, Τηλ. 210 2529710 Η διάρκεια του μεγάλου BAZAAR είναι ένας μήνας και αξίζει να το επισκέπτεστε τακτικά καθώς τα προϊόντα θα ανανεώνονται καθημερινά. Παράλληλα με την επίσκεψη σας στο κατάστημα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά όλα τα μοντέλα Kawasaki και Peugeot σε τιμές έκπληξη!
Triumph Tiger 900/1200 2027- Πλήρης ανανέωση για τις βρετανικές adventure
H Tiger 900 εντοπίστηκε σε δοκιμές - Ίδιο design με την Tiger 1200 του Sam Sunderland!
Από τον
Θοδωρή Ξύδη
29/9/2026
Τα κομμάτια του παζλ κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους αναφορικά με τα σχέδια της Triumph γύρω από τις adventure μοτοσυκλέτες της με τελευταίο εκείνο της νέας Tiger 900 που κάνει και αυτή σχεδιαστικό reset.
Έπειτα λοιπόν από την Triumph Tiger 1200 που έκανε εμφάνιση "από το παράθυρο" (διαβάστε περισσότερα εδώ) ως η μοτοσυκλέτα στην ανεπιτυχή προσπάθεια του Sam Sunderland να κάνει τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ (διαβάστε περισσότερα εδώ), ήρθε τώρα η ώρα της Tiger 900 να πιαστεί στα πράσα από τον κατασκοπικό φακό.
Η 900άρα Tiger δεν απέχει σχεδιαστικά από τη 1200 με το σχήμα του φαίρινγκ-προβολέα να δείχνει αμέσως τους συγγενικούς του δεσμούς με την κορυφαία adventure της Triumph. Ωστόσο εδώ το ραντάρ της 1200 απουσιάζει και η γενικότερη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας που δεν έχει ίχνος καμουφλάζ επάνω της-όχι και τόσο περίεργο όταν το μάρκετινγκ μπλέκεται με την κατασκοπία- είναι σαφώς πιο αθλητική από εκείνη της μοτοσυκλέτας που έρχεται να αντικαταστήσει.
Η νέα Tiger 900 δείχνει πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει κακοτράχαλο τερέν με σχεδόν ενιαία σέλα, χωρίς μεγάλη υψομετρική διαφορά μεταξύ αναβάτη και συνεπιβάτη και μαλακή επένδυση στο ρεζερβουάρ που σηκώνεται ψηλά πάνω από αυτή. Το τρίγωνο της γεωμετρίας μοιάζει επίσης να έχει προσεχτεί πολύ ώστε ο αναβάτης να είναι άνετος όταν οδηγεί όρθιος με αντίστοιχα ψηλά τοποθετημένο τιμόνι και μεγάλη ζελατίνα που δείχνει να μην ρυθμίζεται εκ πρώτης όψεως. Κάτω από το σετ του LED προβολέα-DRL βλέπουμε δύο ψυγεία για τον τρικύλινδρο κινητήρα εκατέρωθεν του πλαισίου, ενώ διακρίνεται και το πλαίσιο χωροδικτύωμα, το οποίο πρέπει να αποτελεί εξέλιξη του υπάρχοντος.
Η εμπρός ακτινωτή ζάντα είναι 21 ιντσών και η πίσω 17, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Showa και οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μοιάζουν με Brembo αν και εκεί τουλάχιστον η Triumph φρόντιζε να βάλει μονωτική ταινία για να μην προδώσει προς το παρόν τον κατασκευαστή του. Εκτός από το πλαίσιο, σχεδιαστικές ομοιότητες σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά βλέπουμε και στο ψαλίδι, αν και πρόκειται για νέα και μακρύτερη μονάδα, κάτι που ισχύει και για το τελικό της εξάτμισης.
Εντύπωση επίσης προκαλούν και οι "πτυχώσεις" στα πλαϊνά του φαίρινγκ, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση των προστατευτικών πλαστικών των ψυγείων, βρίσκονται εκεί για να ανακατευθύνουν τον αέρα μακριά από τον αναβάτη, χωρίς η μοτοσυκλέτα της Triumph να χρειάζεται να αυξήσει πολύ το πλάτος της.
Τέλος αναφορικά με τον τρικύλινδρο κινητήρα, η πιθανότητα να έχει αυξήσει τον κυβισμό του πάνω από τα 900 κ.εκ. είναι μεγάλη, αν κρίνουμε και από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, με στόχο ίσως όχι τόσο την αύξηση της τιμής της ισχύος όσο εκείνη της ροπής, ενώ είναι σίγουρο ότι αυτή η Tiger 900 θα είναι ελαφρύτερη από τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει.
Σίγουρο επίσης είναι ότι αυτή που βλέπουμε δεν θα είναι και η μοναδική έκδοσή της, με τη βρετανική εταιρεία να έχει τις περισσότερες εκδόσεις για την ίδια μοτοσυκλέτα από κάθε άλλο κατασκευαστή και αναμένουμε σε βάθος χρόνου τουλάχιστον μία με 19άρη εμπρός τροχό και χαμηλότερες αναρτήσεις, για εκείνους που έχουν βλέψεις για περισσότερα ταξίδια από την άσφαλτο.
Η αντίστροφη μέτρηση για την EICMA έχει ξεκινήσει και εκεί οι Βρετανοί θα μας λύσουν όλες τις σχετικές απορίες με την επίσημη παρουσίαση των νέων Tiger.