"Beauty and the Beast": Μία μοναδική εμπειρία

Πολλές πρωτιές στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/11/2019

Λιγότερο από 20 μέρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι πύλες της Πέτρινης Αποθήκης στην Πύλη 2 του λιμανιού του Πειραιά, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πρώτη χριστουγεννιάτικη, μοτοσυκλετιστική εκδήλωση "Beauty and the Beast". Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι μια θεματική εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο κόσμους ετερόκλητους, των κλασικών και των custom, που τους ενώνει όμως ο κοινός παρονομαστής της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες.

Όσοι επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό event, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπάνιες μοτοσυκλέτες και μοναδικές custom κατασκευές, πολλές από τις οποίες θα εκτεθούν στα μάτια του κοινού για πρώτη φορά! Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι μοτοσυκλέτες του Χρήστου Κοφίτη, ενός ιδιαίτερου custom builder που ουσιαστικά κάνει… γλυπτική με τις μοτοσυκλέτες που αναλαμβάνει, ενώ απέχει από τα social media και την διαδικτυακή παρουσία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του μόνο όσοι επισκέπτονται τις εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος. Ο Χρήστος Κοφίτης θα συμμετέχει με έξι μοτοσυκλέτες του, δύο εκ των οποίων θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για μία Vespa που σχεδόν το 80% των εξαρτημάτων της είναι χειροποίητα και μιας μοτοσυκλέτας BMW.

Μία από τις παράλληλες δραστηριότητες θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσουν οι φίλοι των κλασικών μοτοσυκλετών με θέμα τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες ανά δεκαετία, με πάνω από 80 μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν. Επίσης οι φίλοι των ιαπωνικών κλασσικών μοτοσυκλετών θα οργανώσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στα κλασικά ιαπωνικά δίχρονα, θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους πώς ήταν οι μοτοσυκλέτες κάποτε.

Στο "Beauty and the Beast" θα συμμετέχουν και πολλές ελληνικές αντιπροσωπείες που διαθέτουν στην γκάμα τους neoretro μοντέλα, με τον συνολικό αριθμό των εκθεμάτων να φτάνει τις 250 μοτοσυκλέτες!

Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, περνώντας το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή και η ενσωμάτωσή του από την κοινωνία, δίχως το ρατσιστικό στίγμα της αναπηρίας. Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγός και το Επιμελητήριο του Πειραιά, με ενέργειες που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, θα είμαστε όλοι εκεί –και φυσικά το ΜΟΤΟ με δικό του περίπτερο- για να στηρίξουμε την προσπάθεια και να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων με έναν αμιγώς μοτοσυκλετιστικό τρόπο.

H Autoliv εξελίσσει αποσπώμενο αερόσακο για δίκυκλα που μένει πάνω στον αναβάτη

Από την εταιρεία που φτιάχνει τον αερόσακο του Yamaha Tricity
autoliv
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/7/2026

Στον κόσμο των αυτοκινήτων η Autoliv είναι μια από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν ως προμηθεύτρια συστημάτων αερόσακων, εξοπλίζοντας περίπου το 40% των ανάλογων συστημάτων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο η αμερικανο-σουηδική εταιρεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να επεκταθεί και στα δίκυκλα, έχοντας μια σύμπραξη με την Piaggio (για τα Mp3) που ακόμη δεν έχει παράξει αποτέλεσμα, ενώ δικός της θα είναι και ο αερόσακος που θα φορέσει το νέο Tricity 300 της Yamaha.

Το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η Autoliv και αποτελεί αντικείμενο κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας είναι ένας αποσπώμενος αερόσακος που μπορεί να τοποθετηθεί σε πληθώρα σκούτερ και μοτοσυκλετών.

autoliv

Η ιδέα είναι απλή και κατά βάση αποτελείται από τη συνήθη τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Ο αερόσακος είναι τοποθετημένος μέσα σε έναν μακρόστενο σωλήνα, μαζί με την ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου, το αέριο και τον μηχανισμό ενεργοποίησής του.

Η καινοτομία στο σχέδιο αυτό έγκειται στον τρόπο λειτουργίας του αερόσακου. Συγκεκριμένα, όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, ο μηχανισμός που πυροδοτεί το φούσκωμα του αερόσακου είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε ταυτόχρονα να σπάει τη σύνδεση με το τιμόνι, έτσι όταν ο αναβάτης εκτοξευτεί από τη μοτοσυκλέτα ο αερόσακος παραμένει πάνω στο σώμα του και όχι στη μηχανή.

autoliv

Το σχήμα του αερόσακου συνεπώς είναι εδώ διαφορετικό, μελετημένο να αγκαλιάζει τον κορμό του αναβάτη και να περνά πάνω από τους ώμους του, προστατεύοντας από τυχόν σύγκρουση του σώματος με την άσφαλτο ή όποιο άλλο εμπόδιο απειλήσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι αρκετά και εμφανή. Πρώτον, κατά την Autoliv είναι ένα εξάρτημα με σχετικά μικρό κόστος παραγωγής, άρα δεν θα επιβαρύνει σημαντικά την τιμή του δικύκλου που θα το φορέσει. Δεύτερον, προσφέρει τη δυνατότητα προσαρμογής σε πληθώρα μοντέλων, κάτι που θα τον κάνει ελκυστικό για εργοστασιακή τοποθέτηση (ΟΕΜ) από πολλούς κατασκευαστές και, τρίτον, απολαμβάνει την καινοτομία της απόσπασής του από το όχημα για να μείνει στο σώμα του αναβάτη, αντικαθιστώντας έτσι τζάκετ ή ανεξάρτητα γιλέκα με ενσωματωμένο αερόσακο που πωλούνται ξεχωριστά στην αγορά.