"Beauty and the Beast": Μία μοναδική εμπειρία

Πολλές πρωτιές στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/11/2019

Λιγότερο από 20 μέρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι πύλες της Πέτρινης Αποθήκης στην Πύλη 2 του λιμανιού του Πειραιά, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πρώτη χριστουγεννιάτικη, μοτοσυκλετιστική εκδήλωση "Beauty and the Beast". Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι μια θεματική εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο κόσμους ετερόκλητους, των κλασικών και των custom, που τους ενώνει όμως ο κοινός παρονομαστής της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες.

Όσοι επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό event, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπάνιες μοτοσυκλέτες και μοναδικές custom κατασκευές, πολλές από τις οποίες θα εκτεθούν στα μάτια του κοινού για πρώτη φορά! Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι μοτοσυκλέτες του Χρήστου Κοφίτη, ενός ιδιαίτερου custom builder που ουσιαστικά κάνει… γλυπτική με τις μοτοσυκλέτες που αναλαμβάνει, ενώ απέχει από τα social media και την διαδικτυακή παρουσία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του μόνο όσοι επισκέπτονται τις εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος. Ο Χρήστος Κοφίτης θα συμμετέχει με έξι μοτοσυκλέτες του, δύο εκ των οποίων θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για μία Vespa που σχεδόν το 80% των εξαρτημάτων της είναι χειροποίητα και μιας μοτοσυκλέτας BMW.

Μία από τις παράλληλες δραστηριότητες θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσουν οι φίλοι των κλασικών μοτοσυκλετών με θέμα τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες ανά δεκαετία, με πάνω από 80 μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν. Επίσης οι φίλοι των ιαπωνικών κλασσικών μοτοσυκλετών θα οργανώσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στα κλασικά ιαπωνικά δίχρονα, θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους πώς ήταν οι μοτοσυκλέτες κάποτε.

Στο "Beauty and the Beast" θα συμμετέχουν και πολλές ελληνικές αντιπροσωπείες που διαθέτουν στην γκάμα τους neoretro μοντέλα, με τον συνολικό αριθμό των εκθεμάτων να φτάνει τις 250 μοτοσυκλέτες!

Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, περνώντας το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή και η ενσωμάτωσή του από την κοινωνία, δίχως το ρατσιστικό στίγμα της αναπηρίας. Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγός και το Επιμελητήριο του Πειραιά, με ενέργειες που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, θα είμαστε όλοι εκεί –και φυσικά το ΜΟΤΟ με δικό του περίπτερο- για να στηρίξουμε την προσπάθεια και να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων με έναν αμιγώς μοτοσυκλετιστικό τρόπο.

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak