"Beauty and the Beast": Μία μοναδική εμπειρία

Πολλές πρωτιές στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/11/2019

Λιγότερο από 20 μέρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι πύλες της Πέτρινης Αποθήκης στην Πύλη 2 του λιμανιού του Πειραιά, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πρώτη χριστουγεννιάτικη, μοτοσυκλετιστική εκδήλωση "Beauty and the Beast". Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι μια θεματική εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο κόσμους ετερόκλητους, των κλασικών και των custom, που τους ενώνει όμως ο κοινός παρονομαστής της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες.

Όσοι επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό event, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπάνιες μοτοσυκλέτες και μοναδικές custom κατασκευές, πολλές από τις οποίες θα εκτεθούν στα μάτια του κοινού για πρώτη φορά! Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι μοτοσυκλέτες του Χρήστου Κοφίτη, ενός ιδιαίτερου custom builder που ουσιαστικά κάνει… γλυπτική με τις μοτοσυκλέτες που αναλαμβάνει, ενώ απέχει από τα social media και την διαδικτυακή παρουσία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του μόνο όσοι επισκέπτονται τις εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος. Ο Χρήστος Κοφίτης θα συμμετέχει με έξι μοτοσυκλέτες του, δύο εκ των οποίων θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για μία Vespa που σχεδόν το 80% των εξαρτημάτων της είναι χειροποίητα και μιας μοτοσυκλέτας BMW.

Μία από τις παράλληλες δραστηριότητες θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσουν οι φίλοι των κλασικών μοτοσυκλετών με θέμα τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες ανά δεκαετία, με πάνω από 80 μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν. Επίσης οι φίλοι των ιαπωνικών κλασσικών μοτοσυκλετών θα οργανώσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στα κλασικά ιαπωνικά δίχρονα, θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους πώς ήταν οι μοτοσυκλέτες κάποτε.

Στο "Beauty and the Beast" θα συμμετέχουν και πολλές ελληνικές αντιπροσωπείες που διαθέτουν στην γκάμα τους neoretro μοντέλα, με τον συνολικό αριθμό των εκθεμάτων να φτάνει τις 250 μοτοσυκλέτες!

Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, περνώντας το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή και η ενσωμάτωσή του από την κοινωνία, δίχως το ρατσιστικό στίγμα της αναπηρίας. Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγός και το Επιμελητήριο του Πειραιά, με ενέργειες που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, θα είμαστε όλοι εκεί –και φυσικά το ΜΟΤΟ με δικό του περίπτερο- για να στηρίξουμε την προσπάθεια και να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων με έναν αμιγώς μοτοσυκλετιστικό τρόπο.

Benelli TRK 902 Stradale - Διαθέσιμη στην Ελλάδα (Τιμή) - Με χυτούς τροχούς και καλύτερη προστασία

Η ασφάλτινη έκδοση της crossover - Πιο προσιτή από την Xplorer
Benelli TRK 902 Stradale, τιμή στην Ελλάδα 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/9/2026

Διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι πλέον και η TRK 902 Stradale, η έκδοση της δικύλινδρης crossover της Benelli που εστιάζει περισσότερο στην άσφαλτο έναντι της πιο χωμάτινης Xplorer.

Σε σχέση με την Xplorer (διαβάστε περισσότερα εδώ για την διαθεσιμότητά της στην ελληνική αγορά) η TRK 902 Stradale διαθέτει μια μεγαλύτερη και διάφανη ζελατίνα (έναντι μικρότερης φιμέ) για καλύτερη προστασία από τον αέρα, με αντίστοιχο μηχανισμό ηλεκτρικής ρύθμισης. Τα φλας ενσωματώνονται πλήρως στη γωνία του φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας ενώ οι ασφάλτινοι χυτοί τροχοί 17 ιντσών φοράνε ελαστικά Pirelli Angel GT II. 

Η απουσία προστατευτικών και ποδιάς μειώνει την αίσθηση όγκου της μοτοσυκλέτας έναντι της Xplorer με την διαδρομή των αναρτήσεων να παρουσιάζεται μικρότερη στα 130 χλστ. (από 170) και το ύψος της σέλας να ακολουθεί στα 805 χλστ. για μια συμπεριφορά που εστιάζει στην άσφαλτο.

Ο δικύλινδρος κινητήρας των 904 κ.εκ.έχει τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και έχει ρυθμιστεί για να αποδίδει καλύτερα στις χαμηλομεσαίες στροφές, με τη μέγιστη τιμή ροπής στα 9,2 kg.m στις 6.500 σ.α.λ. και την ισχύ στους 95 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. H τροφοδοσία γίνεται από δύο σώματα ηλεκτρονικού ψεκασμού 46 χλστ. με σύστημα ride-by-wire και ECU της Bosch. Ο συμπλέκτης κασι στις δύο εκδόσεις είναι περιορισμένης ολίσθησης. Με μεταλλικό ρεζερβουάρ καυσίμου 20 λίτρων και ανακοινώσιμή κατανάλωση 5 λτ./100 χλμ. η αυτονομία φτάνει θεωρητικά τα 400 χλμ.

Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902

Το πλαίσιο έχει αναπτυχθεί από το τμήμα R&D στο Pesaro και όπως στα άλλα μοντέλα της σειράς TRK είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα ενισχυμένο στα σημεία με πλάκες για βέλτιστη στιβαρότητα και συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες.

Στις αναρτήσεις βλέπουμε ανεστραμμένο πιρούνι 43 χλστ. της Marzzochi, πλήρως ρυθμιζόμενο, και μόνο αμορτισέρ  με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και απομακρυσμένη ρύθμιση προφόρτισης. Τα φρένα από την Brembo είναι διπλοί ημίπλευστοι δίσκοι των 320 χλστ. εμπρός με ακτινικά τοποθετημένη monobloc δαγκάνα και ακτινική τρόμπα, ενώ πίσω αναλαμβάνει ένας δίσκος 260 χλστ. και μια διπίστονη δαγκάνα.

Στο σκέλος της τεχνολογίας η Stradale ενημερώνει τον αναβάτη της μέσω οθόνης TFT 7 ιντσών με συνδεσιμότητα WiFi και Bluetooth. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων, Sport, Touring και Urban αλλά και πλοήγησης στροφή-στροφή. Εκτός από το απενεργοποιούμενο ABS (εμπρός και πίσω), η μοτοσυκλέτα διαθέτει Traction Control και Cruise Control. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης TPMS για την παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών και quickshifter για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων χωρίς την χρήση της μανέτας του συμπλέκτη. Υπάρχει και θύρα USB, καθώς και θερμαινόμενα γκριπ και σέλα με τρία επίπεδα θέρμανσης, όπως και προστατευτικές χούφτες.

Η Benelli TRK 902 Stradale είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην τιμή των 8.990 ευρώ. Διαθέσιμη σε τρία χρώματα, πράσινο, γκρι και λευκό.

Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902 Stradale 2026Τιμή στην Ελλάδα Benelli TRK 902 Stradale 2026