Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

"Beauty and the Beast": Μία μοναδική εμπειρία

Πολλές πρωτιές στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Λιγότερο από 20 μέρες έχουν απομείνει για να ανοίξουν οι πύλες της Πέτρινης Αποθήκης στην Πύλη 2 του λιμανιού του Πειραιά, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η πρώτη χριστουγεννιάτικη, μοτοσυκλετιστική εκδήλωση "Beauty and the Beast". Όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, είναι μια θεματική εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο κόσμους ετερόκλητους, των κλασικών και των custom, που τους ενώνει όμως ο κοινός παρονομαστής της αγάπης για τις μοτοσυκλέτες.

Όσοι επισκεφθείτε αυτό το ξεχωριστό event, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σπάνιες μοτοσυκλέτες και μοναδικές custom κατασκευές, πολλές από τις οποίες θα εκτεθούν στα μάτια του κοινού για πρώτη φορά! Μια τέτοια περίπτωση είναι και οι μοτοσυκλέτες του Χρήστου Κοφίτη, ενός ιδιαίτερου custom builder που ουσιαστικά κάνει… γλυπτική με τις μοτοσυκλέτες που αναλαμβάνει, ενώ απέχει από τα social media και την διαδικτυακή παρουσία, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα του μόνο όσοι επισκέπτονται τις εκδηλώσεις στις οποίες λαμβάνει μέρος. Ο Χρήστος Κοφίτης θα συμμετέχει με έξι μοτοσυκλέτες του, δύο εκ των οποίων θα εκτεθούν για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για μία Vespa που σχεδόν το 80% των εξαρτημάτων της είναι χειροποίητα και μιας μοτοσυκλέτας BMW.

Μία από τις παράλληλες δραστηριότητες θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσουν οι φίλοι των κλασικών μοτοσυκλετών με θέμα τις σημαντικότερες μοτοσυκλέτες ανά δεκαετία, με πάνω από 80 μοτοσυκλέτες να συμμετέχουν. Επίσης οι φίλοι των ιαπωνικών κλασσικών μοτοσυκλετών θα οργανώσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στα κλασικά ιαπωνικά δίχρονα, θυμίζοντας στους παλαιότερους και μαθαίνοντας στους νεότερους πώς ήταν οι μοτοσυκλέτες κάποτε.

Στο "Beauty and the Beast" θα συμμετέχουν και πολλές ελληνικές αντιπροσωπείες που διαθέτουν στην γκάμα τους neoretro μοντέλα, με τον συνολικό αριθμό των εκθεμάτων να φτάνει τις 250 μοτοσυκλέτες!

Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, υποστηρίζοντας τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, περνώντας το μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η αποδοχή και η ενσωμάτωσή του από την κοινωνία, δίχως το ρατσιστικό στίγμα της αναπηρίας. Στην προσπάθεια αυτή είναι αρωγός και το Επιμελητήριο του Πειραιά, με ενέργειες που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου λοιπόν, θα είμαστε όλοι εκεί –και φυσικά το ΜΟΤΟ με δικό του περίπτερο- για να στηρίξουμε την προσπάθεια και να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων με έναν αμιγώς μοτοσυκλετιστικό τρόπο.