Εκδήλωση "Beauty and the Beast": Ένα μοτοσυκλετιστικό παραμύθι!

Το ΜΟΤΟ θα είναι εκεί
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

14/11/2019

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, στις 14 με 15 Δεκεμβρίου στην Πέτρινη Αποθήκη στην Πύλη 2 του λιμανιού στον Πειραιά, θα διοργανωθεί για πρώτη φορά μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους μοτοσυκλετιστές! Αυτή την περίοδο, οι εκδηλώσεις βρίσκονται στο απόγειό τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν ήταν ποτέ καμία αφιερωμένη στο μοτοσυκλετιστικό κοινό. Το "Beauty and the Beast" όμως σπάει το κατεστημένο εμπνευσμένη στο concept του γνωστού παραμυθιού "Η πεντάμορφη και το τέρας" (όπου "πεντάμορφη" βάλτε τις κλασικές μοτοσυκλέτες κι όπου "τέρας" βάλτε τις custom κατασκευές).

Το σκεπτικό είναι –όπως και στο παραμύθι- να ενωθούν δύο ετερόκλητοι κόσμοι που έχουν όμως σαν κοινό παρονομαστή την αγάπη για την μοτοσυκλέτα. Και επειδή αυτοί οι δύο κόσμοι εμπεριέχουν και τις τάσεις της σύγχρονης εποχής, οι επισκέπτες του event θα μπορούν να κατεβάσουν στα κινητά τους την εφαρμογή "Motorcycle Events" και μέσα από αυτή να ψηφίσουν για την ανάδειξη της καλύτερης classic και της καλύτερης custom, για τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που θα "τρέχουν" κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επιπλέον, σε μια κίνηση συμβολικού χαρακτήρα για την συνύπαρξη δύο διαφορετικών φιλοσοφιών, οι συμμετέχοντες στην κατηγορία των κλασικών θα βραβεύσουν την καλύτερη –κατά την δική τους άποψη- custom και το αντίστροφο!

Εξίσου σημαντικό όμως είναι να αναφερθεί ότι η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, όπως άλλωστε είχε και η πρώτη Έκθεση Μοτοσυκλέτας για παιδιά με ειδικές ανάγκες τον περασμένο Απρίλιο. Σε συνέχεια αυτής της προσπάθειας και θέλοντας να περάσει το μήνυμα σε όλο το κοινωνικό σύνολο, για μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς και ρατσισμούς, οι διοργανωτές θα ζητήσουν από τους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους για να δωρίσουν σ' αυτά τα παιδιά γραφική ύλη, που αποτελεί την μοναδική διέξοδο της έκφρασής τους τις περισσότερες φορές με ζωγραφιές και σκίτσα, μιας και τα συγκεκριμένα παιδιά δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν βιβλία… Αρωγοί σ' αυτή την προσπάθεια θα είναι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά, που θα έχει το δικό του χώρο όπου θα πουλά αντικείμενα που έχουν κατασκευάσει τα παιδιά σε χαμηλές τιμές, κι εκεί θα συγκεντρωθεί και η γραφική ύλη που θα δωρίσουν οι επισκέπτες. Όλο το υλικό θα μοιραστεί σε σχολεία ειδικής αγωγής σε όλη την Αττική. Η Unesco θα έχει επίσης υπό την αιγίδα της όλη την εκδήλωση, εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του εγχειρήματος.

Ο χώρος που θα στηθεί το event, είναι μία από τις παλαιότερες αποθήκες του λιμανιού, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε, με εμβαδόν 2,5 στρέμματα (στεγασμένα), με εύκολη πρόσβαση από την Πύλη 2 και μεγάλο parking για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ απέχει μόλις 10 λεπτά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, για όποιον θέλει να έρθει με τα ΜΜΜ.

Φυσικά, το ΜΟΤΟ θα είναι εκεί με δικό του περίπτερο, όπου θα περιμένουμε όλους εσάς για να μοιραστούμε παρέα το χριστουγεννιάτικο μοτοσυκλετιστικό πνεύμα.

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες